Blizanci – veliki horoskop za drugi dio godine

Prilagodljivi, ali promjenjivi i nestabilni… Bezbrižni i teže promjenama. Prema partneru su hladno ljubazni, a sami vole koketirati. Neozbiljni su, dosta emotivni, vole ljubav. Nisu sposobni za neku ozbiljniju i trajniju vezu, jer im je duh nestalan i avanturistički nastrojen.

Kada se Blizanci zaljube, postaju nježni i vjerni svojoj ljubavi. Blizanci su izvrsni zabavljači koji imaju izražen smisao za humor i sitne dosjetke koje mogu razbiti i najnelagodniju situaciju. Upoznati su s najnovijim zbivanjima. Udvaraju se vrlo inteligentno, dozvoljavajući partneru da se osjeća sigurnim i vrijednim.

Oni Blizanci koji se bave učenjem, studiranjem ili bilo kojim drugim oblikom usavršavanja znanja, imat će uspjeha samo ako ulože puni napor. Mjesec rujan/septembar može biti posebno povoljan za sve učenike.

I općenito, kada su u pitanju i druge stvari, ako ne budete vrijedno radili možete se susresti s mnogim problemima, tako da vas se savjetuje da budete izuzetno vrijedni kako biste eliminirali eventualne probleme. Ako bude problema, prijatelji će vam pomoći da se ne osjećate usamljeno i imat ćete njihovu punu podršku. To se odnosi kako na ljubavni, tako i na vaš poslovni život.

Obitelj i odnosi

Ovaj period bit će dobar za obiteljski život u kojem ćete uživati i donijet će vam zadovoljstvo uređenja vašeg doma i kupovine novih stvari. Organizirat ćete na najbolji način poslove u kući, što će vam donijeti pozitivnu energiju. I dolazak nekih vama dragih gostiju može također donijeti lijepu atmosferu u vašu obitelj. Vaši rođaci će pokazati razumijevanje za vas i pružit će vam potrebnu podršku ako bude bilo potrebno. Posebnu pažnju trebate obratiti na mlađe članove obitelji.

Neki baner

Obratite pažnju u periodu rujan/septembar, listopad/oktobar kada možete osjetiti izvjestan nemir kada je obiteljski život u pitanju, nemojte donositi nikakve odluke zbog kojih kasnije možete žaliti. Trebate pokazati suzdržanost i razumijevanje.

Ako ste u vezi vaš partner bi mogao pokazati neočekivano mnogo više arogancije i drskosti, time narušavajući vašu vezu i utjecati na vaš bračni život. Bez obzira na to, vaš ljubavni život trebao bi biti bolji nego obično.

Do sredine rujna/septembra oni koji traže posao mogu imati mnogo više sreće u pronalaženju željenog posla. Dok od kraja rujna/septembra pa do kraja studenog/novembra mogu se ponovo suočiti s problemima s traženjem posla, ako ga nisu ranije riješili. Od kraja studenog/novembra pa nadalje, ponovo kreće povoljniji period za vas.

Novac

Kada su u pitanju vaše financije, ovaj period bi mogao biti malo nepovoljniji po vas, jer bit ćete skloniji da gubite novac u ovom periodu, tijekom kojeg se možete suočiti s par financijskih kriza. Još jedan savjet, klonite se bilo kakvog oblika klađenja i lutrije. Također, ovo nije vrijeme kada trebate ulagati u neki vaš hobi za koji mislite da će kasnije da vam donijeti dodatne prihode.

Morate obratiti veliku pažnju na vaše zdravlje, a savjet je da se distancirate od masne hrane. Ugrabite svaku priliku da preuzmete kontrolu nad svojim životom.

Horoskop za retrogradni Merkur 10.9.2022. (Vaga) – 02. 10.2022.(Djevica)/29.12.2022. (Jarac) – 1.1.2023. (Jarac)

Riječ retrogradan, što bi značilo ‘da ide unazad’ nije možda najbolje izabrana, jer se ne radi o nikakvom hodu unazad neke planete. Radi se jednostavno o optičkoj varci s našeg gledišta na Zemlji. Ovo bi se moglo usporediti kao kad pretječete automobil na putu pa kad skrenete pogled prema njemu, onda vam izgleda kao da on ide u rikverc. Merkur nije jedini planet koji ide retrogradno, već svi planeti prolaze kroz retrogradne periode.

Iako se u ovom periodu možete osjećati kao da potresa čitav vaš svijet, retrogradni Merkur nije samo niz loših sreća. Neki naizgled teški i neželjeni efekti ovog tranzita Merkura su uglavnom stvari koje bi trebale ići na bolje. Ovo bi se moglo opisati i kao astrološki način koji nas prisiljava da stvari ponovo pregledamo i ponovo provjerimo. S obzirom na to da retrogradni Merkur nije vrijeme kada trebate pokretati nešto novo, to je period kada on donosi osjećaj da bismo trebali usporiti i preštimavati svoj život, razmisliti o svemu, od zdravlja, do posla.

Znati što treba raditi i očekivati prije vremena jedan je od najboljih načina da se nosimo s neizbježnim iznenađenjima koja Merkur donosi. Sigurno se pitate kako i što napraviti da Merkur retrogradno radi za vas, a ne protiv vas? Kao prvo, opustite se maksimalno i što kažu, duboko udahnite. Usprkos ozbiljnoj frustraciji koja dolazi s retrogradnim ciklusom Merkura, to ipak nije smak svijeta. Možda će vam biti neugodno da rješavate probleme skoro tri mjeseca svake godine, ali to je daleko od neizvodivog.

Zapravo, retrogradni Merkur može biti period vaše bogate kreativnosti i veza. Ako ste u stanju da budete fleksibilni i da izbjegnete da budete izgubljeni u sitnim detaljima, ovaj period možete proći bez problema. To znači, možete vi potpisivati ugovore, donosite važne odluke ili započinjati novi posao u ovome periodu, ali – samo ako ste pažljivi.

Idite polako kroz ovaj period i sve provjeravajte. Ovdje ćemo vam dati kratke crtice što treba a što ne treba da radite u periodu retrogradnom Merkura.

Što raditi:

Razmislite o svakom dostupnom rješenju problema s kojima se suočavate – jedno od njih mora na kraju biti ono pravo.

Budite fleksibilni, prilagodljivi i strpljivi. Možda ćete morati izaći izvan zone udobnosti da biste pronašli ispravno rješenje.

Razmišljajte široko. Što je veće i dalje rješenje, veća je vjerojatnost da će ono uspjeti.

Budite u toku s kašnjenjima i otkazivanjima tijekom putovanja.

Pripazite na svoj automobil. Provjerite lampice upozorenja, zakažite servis.

Neki baner

Napravite rezervne kopije podataka na računalu i mobilnom telefonu kako ne biste izgubili važne podatke ako se isključe bez upozorenja.

Ponovo se pozabavite stalnim pitanjima iz prošlosti. Ovo je savršeno vrijeme da se pozabavite tim i jednom zauvijek pokušate da ga riješite.

Nemojte raditi:

Ne gledajte vijesti ili nasilne TV emisije prije spavanja i sve ono što vas može uznemiriti.

Ne koristite telefon ili druge elektronske uređaje u krevetu prije spavanja.

Ne planirajte razne ekstravagancije s jelom u kuhinji. U ovom period – što jednostavnije to bolje po vas.

Ne pijte kavu i bilo što s kofeinom što vam može otežati da zaspite.

Nikako ne padajte pod utjecaj negativnog razmišljanja. Stvari se možda raspadaju oko vas, ali vi ostanite pozitivni i zapamtite da je ovo samo izbočina na vašem putu koju možete pažljivo izbjeći.

Nemojte se osamiti kao neki vuk samotnjak. Kada se stvari pokvare, obratite se stručnjaku ili prijatelju da vam pomognu da riješite problem. Ne možete sve sami!

Nemojte preuveličavati probleme. Ako su stvari loše, nemojte ih još i vi napuhavati, nikakve koristi od toga, čak naprotiv.

Ne planirajte neke velike prezentacije i ne izrađujte neke važne dokumente. Ako već ne možete izbjeći ovako nešto, onda dobro obratite pažnju na detalje.

Ne oslanjate se samo na tehnologiju, već zapišite ili odštampajte informacije koje su vam potrebne.

Ne žurite! Usporavanje tempa može vam pomoći da eliminirate velike greške.

Nemojte imati nerealna očekivanja. Zbog nesporazuma i zabune, stvari se možda neće odvijati onako kako ste planirali. Izbjegavajte razočaranje, znajte da u ovom periodu (a često i van njega) velika očekivanja mogu donijeti i velika razočarenja.

Stres

Kada ste pod stresom onda teže spavate, a tijekom retrogradnog Merkura razina stresa i napetosti može vam se popeti, kao što kažu, do plafona. Zato pametno, ako ležite budni po cijelu noć, uznemireno se pitajući kako se sve to moglo dogoditi i zašto ili što će se sutra ili za mjeseca dana dogoditi, to vam može oduzeti zdravlje. A da stvar bude još gora, nedostatak sna može prouzrokovati još više problema, jer negativno razmišljanje donosi negativnu energiju i neprestanim vrćenjem u krug, samo je još više pojačavamo.

Dakle, ako ste umorni, uznemireni ili rastreseni, još više ćete pojačati efekte retrogradnog Merkura. Ali, ne bojte se, odagnajte strah i gledajte da se smirite.

Nekoliko korisnih savjeta kako održavati svoj um i tijelo u vrhunskoj formi tijekom perioda retrogradnog Merkura:

Obavezno uključite alarm prije spavanja kako se ne biste kasno probudili i zakasnili tamo gdje trebate. Tada morate žuriti, a žurba vam može donijeti nevolju.

Slušajte tihu glazbu, onu koju najviše volite, koja vam vraća optimizam i osmjeh na lice.

Planirajte se malo ‘otkačiti’ od digitalne tehnologije. Ako je ikada sjajno vrijeme da predahnete od uređaja, da odložite mobilni, tablet i računalo i zaboravite na sve aplikacije i društvene mreže, onda je to period retrogradnog Merkura.

Prakticirajte vježbe disanja koje ćete koristiti kada god nađete vremena. Na primjer: udahnite zrak 4 sekunde, a izdahnite zrak 8 sekundi, ali polako.

Zdravlje:

Vaše zdravlje je usko povezano s vašim raspoloženjem. Kada ste napeti, tužni i uznemireni, tada vaš imunitet opada i skloniji ste bolestima. Ali, kada ste puni optimizma i kada ste samouvjereni, tada je vaše zdravlje mnogo bolje. Zato vam zvijezde savjetuju da se češće bavite onim aktivnostima koje prijaju vašoj psihi, da često meditirate i posvetite se molitvi koja opušta i smiruje um. Bavite se onim stvarima koje najbolje osjećate, jer je to najbolji način da pronađete duhovno ispunjenje. Izbacite napetost bavljenjem sportom.

Ovaj period po pitanju zdravlja može biti malo slabiji za Blizance, a sve zbog utjecaja Jupitera i Saturna. Ne bi bilo na odmet da obavite neke preventivne testove i posavjetujete se sa specijalistima. Zbog toga morat ćete da budete posebno oprezni, pogotovo kod hrane i u vezi vaših životnih navika. U protivnom, neke bolesti mogu vas uznemiriti.

Posebno možete imati problema s konzumiranjem jako masne hrane i s tim u vezi ćete morati da napravite korekcije vaše ishrane da biste izbjegli probane smetnje. Također, trebate ojačati imuni sistem, a morate obratiti pažnju i na oči, a i nesanica može da vas muči tijekom nekog vremena.

Savjetuje vam se da izbjegavate velike gužve radi izbjegavanja raznih vrsta infekcija i iritacija. I vrlo je bitno da se oblačite onako kako to vremenske prilike traže od vas, a ne da pratite modu po svaku cijenu. Međutim, ako budete zdravlju posvetili posebnu pažnju i ako se klonite problema, možete imati mnogo bolje zdravlje i mnogo bolji život.

O vama:

Vaš posao i karijera doći će u fokus i moći ćete postaviti dobre temelje za narednih nekoliko godina.

Lipanj/jun vam donosi razne mogućnosti, što sve može dovesti ovog ljeta do napretka u vašoj karijeri. Jedan od razloga za sve ovo bit će to što ćete biti izuzetno optimistični i puni entuzijazma i osjećat ćete da možete mnogo učiniti, ali dobro pazite da na sebe ne poduzmete mnogo više nego što stvarno možete postići.

Napravite pravi izbor i nađite način da budete dobro organizirani, kako biste mogli pratiti tempo koji ste sebi postavili. Obratite pažnju što jedete, jer će vas poslovni tempo tjerati da pribjegavate brzo hrani, što svakako trebate i morate izbjeći. Jednostavno nađite vremena da se zdravije hranite.

Saturn će vašu energiju usmjeriti na kreativnost, na sport, investicije i romantiku. On je taj koji donosi dobit koju ste ranije zaradili, u prošlosti, tako da sad možete investirati u nešto što vam neće donijeti momentalnu korist, ali hoće u budućnosti. Kada je u pitanju ljubav, možda bi se mogli ponovo pojaviti neke stare ljubavi ili ćete ovu sadašnju dići na jednu višu razinu.

Djeca

Ako imate djecu, mogli bi imati neke dodatne troškove, a također možete početi štedjeti za njihovo buduće školovanje. Vaša pažnja bit će usmjerena na posao i u tom periodu se pripremite za neke nove radne obaveze kao i na to da postoji mogućnost da budete podcijenjeni na radnom mjestu. Međutim, sve što sada radite na kraju će vam se isplatiti, a vi nemojte dozvoliti sebi da dođete u iskušenje da odustanete.

Također, oduprite se pritisku kolega s posla koji bi htjeli da radite i poslove koji nisu vaši. Saturn također naglašava razne servise kao i rad na vašem tijelu, na primjer, zdrava prehrana i vježbanje. Bavljenje nekim dobrotvornim aktivnostima može za vas biti izuzetno djelotvorno u eliminiranju stresa izazvanog poslom.

Utjecaj Urana osjetit će se na vaša prijateljstva kao i organizacije i grupe kojima pripadate, tako da ćete biti uključeni u sve ovo tijekom tog perioda. Neki novi ljudi će se pojaviti u vašem životu, a neki će jednostavno nestati. S malo želje i truda moći ćete da proširite vaš poslovni kao i osobni krug s velikim brojem novih ljudi.

Uran će vam donijeti rad na nekoj unutrašnjoj razini, rad na samom sebi, gdje se očekuje da vaše ciljeve prilagodite vašoj životnoj filozofiji, što je vrlo bitno za vas. Zbog toga se od vas traži da uložite najviše svog vremena i najbolje od sebe. Vi ćete se fokusirati mislima na posao, karijeru i ostvarivanje zadovoljavajućih prihoda. Slušajte svoj instinkt, a možda i preko bliskih prijatelja dobijete neke željene odgovore.

Preispitivanje

Neptun naglašava duhovnost i znanje. Ona će vas također potaknuti da gledate mnogo dalje od ovog grubog materijalnog svijeta, da zaronite u duhovno i ono nevidljivo, u neke druge dimenzije bivanja. Neptun vam donosi kako pozitivnu tako i izazovnu stranu u vaš život. Može se pojaviti konfuzija i nerazumijevanje a možete biti podložni i nekim lažnim obećanjima.

Također, možete doći u situaciju da preispitate vašu ulogu u životu, kao i koliku stvarnu vrijednost ima vaša karijera. Sve u svemu, trebali bi se više oslanjati sami na sebe, više vjerovati sebi nego drugima, oslanjati se na svoje sposobnosti i talente. Neptun je taj koji će vam donijeti inspiraciju za nešto, a ostalo je na vama.

Djelovanje Plutona je nad zajedničkim resursima vas i vašeg partnera, kao što su, prihodi, nasljedstva, zajmovi i slično. Pluton se uvijek zalaže za promjene i ne prihvaća negativan odgovor. S te strane gledišta, lakše vam je da učinite ono što on traži od vas nego da se pokušate oduprijeti nečemu što će se i onako dogoditi.

U ovom dijelu Pluton traži od vas i da se zalažete za vašu financijsku sigurnost. Vratite sve dugove, manje trošite i manje ili nikako se ne zadužujte i ulažite u štednju. Također, ako imate, provjerite vaše police osiguranja. Vrlo je bitno da sve ovo radite zajedno s vašim partnerom i da zajedno donosite odluke. Nikako se ne izlažite nepotrebnom riziku, jer Pluton zna donijeti i velike gubitke.

Od sredine lipnja/juna pa do prvih dana srpnja/jula, gledajte da ne donosite bilo kakve bitne odluke na duge staze, jer možda nećete moći razmišljati kako treba ili možda nećete imati potrebne informacije za donošenje odluka, a mogući su i problemi u komunikaciji. Naravno, u ovim periodima izbjegavajte i potpisivanje dokumenata.

Savjet:

Pošto imate velike planove i ne možete sve sami, potrebna vam je podrška, zato je pronađite. Pošto želite steći solidnu financijsku poziciju, trebate stvarati, ne obazirući se na konkurenciju, a u borbi koristite samo dozvoljena sredstva. Uspjeh koji postignete na tuđu štetu bit će vam kratkoročan.

Korektno i odgovorno se ponašajte i tada ćete imati veliku podršku suradnika i poslovnih partnera i stvorit će se mogućnosti za uspješne ugovore. Iskoristite sve šanse koje vam se pruže. Izbjegavajte nervozu i ishitrene zaključke, ulaske u nejasne poslove.

Shvatite da ste sami kreator vlastite budućnosti. Gledajte da pravilno usmjerite vašu energiju da biste izbjegli osjećaj nelagodnosti. Bavite se suštinom, otkrijte prave vrijednosti, birajte kvalitete, a odbacite bezvezne probleme. Trebate dati svoj maksimum, pokazati svu svoju kreativnost.

Horoskop mjesec po mjesec:

Blizanci srpanj/jul 2022.: Vaša energija je na maksimumu. Imat ćete razne mogućnosti za putovanja, za upoznavanje ljudi, nova saznanja i napredak u životu. Željet ćete da budete u centru pažnje i da vas svi slušaju što pričate. Pazite da ne budete uključeni u neke rizične ljubavne avanture.

Blizanci kolovoz/avgust 2022.: Neprestano ste u pokretu i radnim aktivnostima. U ovom mjesecu pravite neke planove za finaliziranje nekog projekta, a možda i prodaju imovine. Pazite da ne uđete u neke financijske brige izazvane materijalnim problemima. Mogući poslovni izazovi.

Blizanci rujan/septembar 2022.: Vrlo povoljan mjesec za sve koji se bave učenjem. Također, bit ćete vrlo razigrani, senzualni, skloni flertovanju i novim iskustvima u ljubavnom životu. Ako ste u vezi, pazite da to ne izazove nepotrebne tenzije i sukobe.

Blizanci listopad/oktobar 2022.: Bit ćete vrlo kreativni i pokazivat ćete veliku naklonost za druženje sa suprotnim polom. Oni koji su već u vezi, gledat će da daju jednu novu razinu svojoj ljubavi. Pažljivo proučavajte ugovore i pazite što potpisujete.

Blizanci studeni/novembar 2022.: U ovom mjesecu vaš fokus se s ljubavi i romantike prebacuje u poslovne sfere i traženje mogućnosti za veću zaradu. Možda ćete zajedno s nekim započeti posao. Imat ćete priliku da transformirate neka područja vašeg života, a prije toga sve dobro istražite i provjerite u kom pravcu želite ići.

Blizanci prosinac/decembar 2022.: Vaša emocionalna bliskost s partnerom se pojačava, jer ćete biti mnogo obazriviji prema njemu. On vam pruža podršku na svim poljima. Ako ste sami, tada ćete imati velike šanse da nekoga upoznate, jer ćete se mnogo više kretati u društvu i bit ćete vrlo privlačni za suprotni spol. Pripazite, jer su mogući razni troškovi na neke luksuzne stvari.

conopljanews.net

Neki baner