Budi mu cura/žena, a ne majka!

Ne, ovo nije hejt na majke. Ovo nije članak u kojem majke smetaju za nečiju vezu. Naprotiv, svaka čast majkama koje su odgojile svoje sinove da danas, sutra budu primjer muškarca. Svaka čast sinovima koji poštuju svoje majke. Sve u granicama, naravno.

Ovo je članak za one koji trebaju naučiti razliku između dvoje cure, buduće žene i svoje majke. Također, i za one cure, tj. žene koje svojim momcima žele biti poput majke. Ne ide.

Nisi ušla u vezu s njim da bi ga opet odgajala.

Ušla si u tu vezu da imaš nešto posebno i da imaš nekog tko je već odgojen i sposoban na bude u vezi. Na kraju krajeva, zašto ulazi u vezu ako nije sposoban biti primjer u jednoj?

U redu je savjetovati svog muškarca. U redu je i obavljati ženski dio veze. U redu je i probati primijeniti, naučiti ga neke stvari koje do sada nije. Bilo da su vezane za kućanske poslove, djecu, društvo, komunikaciju, odgovornost i sl. Ali ponavljam, sve u granicama.

Nisi tu da ga učiš da mu moraš biti broj jedan.

Kad kažem broj jedan, ne mislim da mora tebe stavljati ispred svih. Naravno da ne. Bitno je da mu ti i vaš odnos budete prioritet kad to situacija zahtijeva. Naravno da će otići na pivo s dečkima, ali sigurno da to neće napraviti na vašu godišnjicu. Naravno da će otići na nogomet, ali sigurno da to neće uraditi svaki dan.

Neki baner

Nisi tu da ga učiš da ne laže, ako je već u stanju da te laže.

Bježi. Nisi mu majka i nisi tu da ga ponovno učiš što je moralno, a što ne. Što je u redu, a što ne. Nisi tu da mu govoriš da nije u redu da zaboravi na tebe ako se društvo skupi. Tu si da imaš nekoga tko nikad neće zaboraviti na tebe. Tu si da imaš nekoga tko će te podsjetiti da vrijediš.

U redu je ako počistiš za njim, isto i ako složiš odjeću koju je ostavio u neredu. Ali zapamti, da nisi tu da zaboraviš na sebe i budeš posvećena samo njemu. Majke su s razlogom u našem životu, isto kao što su s razlogom u životu zbog muškarca. Da nas odgoje i nauče pravim životnim vrijednostima. Zato, povuci crtu. Onog trenutka kad se počneš osjećati kao da imaš dijete, a ne momka ili muža. Nije u redu, slažeš se?

Prestani ga odgajati. To nije tvoj posao

Nisi tu da ga odgajaš, tu si da ga savjetuješ. Da mu tražiš pomoć isto kao što će je on tebi tražiti. Ponovno krenuti “odgajati” nekoga mogli bi vam dosaditi. Mogli bi vas iscrpiti. Možda umjesto toga da tražite drugu stranu da sudjeluje malo više u vašem odnosu. Možda se nešto i popravi.

Mi žene imamo problem i mislimo da smo tu da popravimo nekoga. Da se netko promjeni radi ljubavi prema nama. Ili naše ljubavi prema njemu. Mislimo da smo nečiji anđeli koji će ih spasiti lošeg načina života i prebaciti ih na onaj bolji. Kao on se promijenio radi mene. Kako da ne… Događa se. Ali vrlo rijetko.

Često je slučaj da nas taj njegov način života toliko iscrpi da zaboravimo na sebe, i izgubimo i sebe i njega.

Nismo majke. Mi smo cure tj. žene. zaslužujemo trud i pažnju. Promjene koje vidimo da radite radi nas. Promjene koje vas čine privlačnijima u našim životima.

Ona nije vaša majka. Ona je vaša cura, tj.žena. ona je netko tko vas je prihvatio s vašim manama i vrlinama i najmanje sto možete učiniti je da razmišljate. Možda zvuči uvredljivo, ali nije. Malo razmišljanja i posvećenosti vašoj vezi neće vas ubiti, a njoj će mnogo značiti. I vjerujte mi puno ćete postići s tim. I pitajte majku za savjet ako ne znate sami. Nije sramota.

Neki baner