Da prevarim svog idealnog muškarca? Ni u snu…

Zašto netko ima potrebu varati? To nisam nikako mogla razumjeti. U nekom društvu, na poslu ili bilo kakvom manjem čavrljanju uvijek se zavrti razgovor tko je koga prevario. I uvijek, ali baš uvijek postoji bar jedna osoba iz našeg okruženja koja je to učinila. Da se ne bi krivo shvatilo, ja nikoga ne prozivam, niti moraliziram, niti izigravam finoću, niti postavljam društvena pravila. Ne, ne. Ne pišem to iz tog razloga. Već jednostavno ne mogu dokučiti zašto netko ima potrebu varati nekoga s kim je u vezi, i to vrlo ranoj vezi. Tek nekoliko mjeseci, ili par godina. Za ove što su dugo zajedno još i mogu razumjeti, možda je to zato što im je monotonija ušla u seksualni život, ili im dečko / cura dosadila, pa žele promjene.

936611_10205406875711185_4718925543974203762_n

I onda sam krenula od sebe. Zašto ja ne želim prevariti svog muškarca, muškarca kojeg volim, za kojim sam luda? Ne želim ga prevariti jer kao prvo o tome nisam nikada ni razmišljala. Vjerovali ili ne, ni jedan jedini put mi nije palo na pamet da ga prevarim. Vjerojatno zato što se u mom okruženju nije našao niti jedan muškarac koji bi mu mogao parirati. Muškarac koji bi mi bio zanimljiviji od njega, seksipilniji, poželjniji, inteligentniji. Još nisam srela muškaraca koji me je toliko oborio s nogu, koji ima toliku moć nada mnom, kojeg toliko volim sve ovo vrijeme da niti ne pomislim da bi druge muškarce mogla gledati drugačijim očima od onih kako ih sada gledam. Samo kao kolege, frendove, slučajne prolaznike. U njima ne vidim i ne pronalazim ništa što bi mi zaustavilo dah, ništa što bi me trznulo, zavrtjelo mi glavom. A ne pronalazim jer sam u svom idealnom sve to pronašla.

On zna kako sa mnom.

Zna kako od tigrice napraviti da postanem mila mačkica. A posvađamo se mi itekako. Nije da ne. Frcaju iskre na sve strane, žestoko. Ali i u toj žestini ga ludo volim, želim, topim se od njegova pogleda. Mada mu to ni za živu glavu ne bi u tom trenu priznala. Svašta mu kažem i naljutim se na njega a u sebi mislim „Bože da samo znaš koliko te volim“. Ljutito odmarširam u drugu sobu i zalupim vratima, kao ide mi na živce, i onda strpljivo čekam da dođe za mnom da provjeri da li se još durim. I kako da prevarim takvog muškarca? Dobrog, pažljivog, nježnog, seksi, najpoželjenijeg kojeg sam srela? Nema šanse, ma ni u snu. Pored njega za mene drugi ne postoje, ne gledam druge muškarce, ne zanimaju me tuđi komplimenti, hvalospjevi, udvaranja. Ja vidim samo njega. Jer jedino i njega želim pored sebe zauvijek, i nemam ga ni najmanju potrebu prevariti. Jer u njemu sam pronašla sve kvalitete koje sam cijeli život tražila. I on mi je to sve dao.

Svakoga dana fascinirao me nečim novim, svojim kavalirskim ponašanjem, kulturom, načitanošću, držanjem mene kao kap vode na dlanu, kupovanjem sitnih poklončića kao mali znak pažnje. Brigom za moje raspoloženje, zdravlje, živčanoću nekog dana, povremene monologe koji bi me znali spopadati. I isto tako savršeno me zna spustiti na mjesto kada malo previše podignem krila. A kada me zagrli, kada stavi ruke iza mojih leđa, kada svima da do znanja Ona je moja, meni nestaje tlo pod nogama. I još kad mi slatko kaže „Ti si moj Maji“, raznježim se i rastopim poput sladoleda na suncu. I onda shvaćam zašto netko nema potrebu varati. Jer ima sve što imam i ja. I van svoje veze nema što tražiti, jer je u njoj itekako dobio sve. Sve je pruženo, u svemu je zadovoljstvo.

Neki baner

Tako da na kraju jedini razlog zašto netko vara je taj jer ne voli iskreno osobu pored sebe. Ne poštuje ju, u njoj ne vidi sve ono što zaista i želi, mašta, osjećaji nisu dovoljno iskreni i duboki. Nisu se dali u potpunosti jedno drugome i ljubav se nije razvila, ili jednostavno osjećaji nisu bili toliko jaki sa obje strane, pa je jedna posustala. Nije bilo zanimljivosti, strasti, želje i onog što je najvažnije – prave i iskrene ljubavi. Znači, nešto vam u toj vezi/braku nedostaje. Niste u potpunosti ispunjeni

Kada nekoga zaista jako voliš, nikada, ali nikada ti neće pasti na pamet da tražiš sreću u tuđem zagrljaju. I to je jedini pravi razlog zašto ljudi varaju. Ne vole dovoljno. I točka!

Vlasta Janton

Neki baner