Detoks grožđem – u 28 dana dovedite organizam u balans

Nagomilali ste suvišne kilograme, kojih se ne možete riješiti? Patite od upornih glavobolja? Imate kožni osip i alergije ili vas muči stalna nadutost? Sve su to mogući znakovi zasićenosti organizma toksinima.

Najbolje što svom organizmu možete priuštiti jest detoks ili čišćenje organizma od toksina.

Ako vam je teško provesti potpuni post, isprobajte detoks grožđem.

To znači da tijekom određenog vremenskog razdoblja trebate jesti samo grožđe (i piti vodu).

Južnoafrikanka Johanna Brandt, kojoj je bio dijagnosticiran rak želuca, i to u zadnjem stadiju, tvrdi da joj je upravo detoks grožđem pomogao u eliminaciji bolesti te joj je donio potpuno ozdravljenje.

Neki baner

Još je jedan Afrikanac potvrdio isto, a o vlastitom iskustvu napisao je i knjigu. Radi se o Basilu Shackletonu, koji je više od 40 godina bolovao od parazitske bolesti bilharzije.

Imao je samo jedan bubreg, i to u lošoj funkciji. Na ideju da se liječi grožđem došao je nakon što je počeo raditi na plantaži tog istog voća.

Iz dana u dan jeo je samo grožđe i pio vodu i primijetio je da se njegovo zdravlje poboljšava.

U roku od 28 dana njegov je organizam bio čist od toksina i parazita koji su mu uzrokovali znatne tegobe. Toliko je, naime, vremena potrebno da bi se krv pročistila.

Basil Shackleton tvrdi da se uz pomoć detoksa grožđem možete osloboditi artritisa, reume, čireva, migrene, ovisnosti o alkoholu i mentalnih poteškoća.

Grožđe može biti vaš saveznik i u borbi protiv karcinoma i drugih kroničnih oboljenja.

28 dana detoksa

Ovaj detoks traje četiri tjedna, odnosno 28 dana.

U tom razdoblju trebali biste jesti samo grožđe i piti vodu.

Bilo bi izvrsno kada biste pili samo izvorsku vodu, no ako niste u mogućnosti, i filtrirana voda će dobro doći.

Prvi dan detoksa započnite vodom, a tek pred kraj dana pojedite malo grožđa.

Prvih dana unosite male količine grožđa, a nakon toga malo-pomalo povećavajte njegov unos kako bi se organizam adaptirao na veću količinu vlakana.

Dnevno biste trebali konzumirati 2-3 kg grožđa, najbolje crvenog, i popiti 2-3 litre vode.

Pazite da nakon konzumacije grožđa idućih sat vremena ne pijete vodu. 

Za vrijeme detoksa važno je redovito prazniti crijeva jer se tako organizam čisti od otpadnih tvari i otrova.

Dobra je vijest ta da je grožđe bogato vlaknima i sokom, što znači da izvrsno potiče crijevnu peristaltiku, stoga ne morate strahovati od zatvora. 

Napomena: ovaj detoks ne preporučuje se osobama sa srčanim oboljenjima, kao ni onima koji boluju od anemije.

Neki baner
Detoks grožđem

Prestanak detoksa

Nakon 28. dana detoksa možete konzumirati i ostalo voće i povrće, ali ih jedite odvojeno, odnosno nemojte ih kombinirati u jednom obroku.

Nakon 5-6 dana polako uvodite i ostalu hranu.    

Dobrobiti konzumacije grožđa

Osim što je slatko i sočno, ovo mediteransko voće izuzetno je zdravo.

Bogato je resveratrolom, koji spada među najmoćnije antioksidanse. Taj sastojak pruža snažnu zaštitu srcu, mozgu i krvnim žilama.

Flavonoidi i ostali antioksidansi iz grožđa smanjuju upalne procese u organizmu te jačaju imunitet, a samim time i štite od bolesti.

Grožđe je, među ostalim, bogato i kalijem, stoga snižava krvni tlak, te željezom, zahvaljujući kojem poboljšava vašu krvnu sliku i cirkulaciju.

Unutar sočnih boba nalaze se i superzdrave sjemenke, koje također možete pojesti jer sadrže oligomerne proantocijanidine koji jačaju vaše krvne žile i poboljšavaju cirkulaciju. Te su moćne tvari iz grožđa 20 puta snažnije od vitamina C i čak 50 puta jače od vitamina E.

Znakovi uspješnog detoksa

Dok provodite detoks grožđem, vaše se tijelo postupno oslobađa toksina, putem kože, urina, stolice i respiratornog sustava.

Zbog toga biste mogli osjećati glavobolju, laganu mučninu ili vrtoglavicu, primijetiti otekline ili pak neugodan tjelesni miris.

Kako se vaše tijelo bude čistilo, i ti će simptomi polako nestati.

Nakon uspješnog detoksa trebali biste imati manje kilograma, više energije i bolje raspoloženje, a vaše zdravstvene tegobe mogle bi kompletno nestati.

Alternativa

Neki baner