Dnevnik jednog zavodnika: Dan kad mi je ostavila “seen”

Dok sam vitkoj plavuši, bujnog poprsja u kutu kluba šaptao – ‘Sviđaš mi se malena’, a okom mjerio crnku raskošnih oblina što je čekala svoju cugu za šankom, po glavi mi se motala Ona. Mala, slatka, vesela, brbljavica koja se uvijek veselila svakoj našoj kavi i svakoj mojoj poruci. 

Bila mi je neopisivo draga, do te mjere da sam je štedio svih svojih cirkusarija. Znao sam koliko joj je stalo pa sam dolazio i odlazio kako mi je dozvoljavao raspored i moje vješto manevriranje s drugim ženama s kojima sam se viđao. Ona je dobro čitala sve moje izgovore kao i sve moje šutnje. A onda joj je valjda dosadilo. Ni sam ne znam.

Javljala se sve manje, a i kad bih se ja javio, nije više oduševljeno slala poruke. Ponekad bismo na momente oboje skidali svoje maske, ali to su bili kratki trenuci. Njoj je bilo dosta a meni je bilo do zabave.

Kad mi je prvi put ostavila onaj ‘seen’ koji je zapravo bio moje oružje, znao sam da je vrag odnio šalu. 

Neki baner

I tako je krenulo. Malo se ne javljam ja. Malo se ne javlja ona. Malo se trudim ja, malo se potrudi ona. Malo se ne javljam ja, puno se ne javlja ona…

Puno. Se. Ne. Javlja. ONA.

Znao sam da to ne radi namjerno. Nije bila toliko proračunata. Imala je onu karakternu crtu čistokrvne dobrice, koja ne voli manipulirati ljudima. Bilo joj je samo dosta – mene. 

U međuvremenu je vjerojatno upoznala nekog tipa koji je htio nešto ozbiljno i nije imao potrebu igrati se. Možda joj je još uvijek bilo dovoljno stalo do mene, ali joj je bilo više stalo do NJE.

I tako su prolazili dani.

Nije se javljala ona. Nisam se javljao ja. 

Sve češće sam između poslova i svojih izlazaka s drugim ženama, zapravo razmišljao o njoj. Što radi? Kako teku njeni dani? Je li objavila što novo na društvenim mrežama?

Tražio sam se između redaka, ali nisam se mogao naći. Sve je u tom svijetu bilo kao i prije, ali ništa nije bilo isto. Izgubio sam svoje mjesto.

Nije mi se sviđao osjećaj. A sve one moje zanimljive kombinacije, prestale su mi biti zanimljive.

A onda se konačno javila, s nekom porukom o tome kako zna da je bila sebična, ali joj se puno toga događalo. (Čitaj dogodio joj se netko drugi zbog kojeg sam pao u drugi ili čak peti plan.)

Bio sam ljut i povrijeđen, pa sam ponovno počeo igrati svoju igru, izlaziti svakodnevno, aktivirao se po pitanju okretanja postojećih brojeva i skupljanju novih. Bilo je živopisno. U podne ručak s plavušom, navečer brzinski seks s crnkom, a već sutradan maratonsko tipkanje s vatrenom crvenokosom. Očekivao sam da će Ona nastaviti pisati, spomenuti kavu, nešto… ali nije.

Jednostavno se vratila svom životu. 

Negdje dva mjeseca nakon prvog, fatalnog ‘seena‘ na FB-u je objavila status – U vezi.

Gledao sam u tu novonastalu situaciju i nisam mogao disati. Odjednom me stezala kravata, košulja mi je bila tijesna a u uredu je bilo užasno zagušljivo. 

Uzimam slobodan dan, dobacio sam kolegi koji me nije ni doživio, jer je bio očaran poprsjem naše nove mlađahne kolegice, koja meni nije bila ništa osobito. Falilo joj je karaktera, smijeha, boje. 

Neki baner

Sjeo sam u auto i odvezao se ravno doma. Tresnuo sam vratima, skinuo sat, odijelo i stao pod tuš. Ništa mi nije bilo jasno, ali mi je promijenjen status na njenom FB-u bio konstantno pred očima. 

Možda je samo šala. Žene to često rade. 

Nakon tuša ponovno sam dograbio mobitel i gledao njen profil. Prijateljice su joj redom čestitale, a ona je svakoj ostavila srce i ono ‘Hvala draga.’ koje su žene uvijek pisale svim svojim frendicama. Bilo je tu i komentara razočaranih tipova kojima se sviđala: ‘Netko te ipak uspio zgrabiti… šteta.’ ili ‘Oho‘ ili samo ‘Opa.’. 

Morao sam poduzeti nešto. Ali što? Što se više moglo napraviti u ovakvoj situaciji? Više nisam bio ni opcija. Ispao sam iz igre. 

Dok sam lomio srca, njeno je zauzeo netko drugi. 

Ostalo je samo probati napraviti nemoguće i osvojiti curu drugog tipa. Svi brojevi koje sam do tad skupljao u imeniku počeli su mi smetati i sve sam ih obrisao, očistio FB od svih žena koje sam motao i u glavi napravio plan – Osvajanje NJE.

Prva točka – ponovno uspostavljanje kakvog takvog odnosa.
  • Hej malena, kako si? Vidio sam status na FB-u, pa rekoh da ti čestitam. Sretna?

Odgovor nije došao tako brzo, trebalo joj je dva dana da mi napiše samo kratko:

  • Hvala, jesam. 🙂
  • Vidim, slabo mi pišeš u zadnje vrijeme… mora da je vatreno 😀
  • Pokvarenjak! 🙂
  • Uvijek. Ali zbilja sam sretan zbog tebe.
  • Hvala ti. Zbilja mi je drago što smo ipak ostali prijatelji. Drag si mi znaš?
  • Ma naravno da smo prijatelji! Ti si meni od prvog trena bila nešto posebno. (krenuo sam sa svojom igrom).
  • Seen.

Tlak mi je rastao iz sekunde u sekundu. Sretna je. Presretna je. Sva blista, zrači i ostavlja mi prokleti seen.

U međuvremenu, na Fejsu iskaču zajedničke fotke s njenim novim frajerom. 

Hoće li ovo biti nemoguća misija?

piše: Mario Krasnik

Neki baner