Dobre stvari odlaze kako bi došle još bolje

Dokle god je budućnost nepredvidiva, zamišljaj je svijetlom, prekrasnom i puno boljom od prošlosti. Često vjerujemo kako su najbolji dani iza nas, da je prošlost bolja nego što će biti budućnost te da je bolje držati se za određene stvari nego ih pustiti- jer se podsvjesno bojimo. Svi smo imali ovakve misli u prošlosti, ali život nas iznenadi kad nam ponovno donese sretne trenutke.

Izgubimo dobre ljude, ali upoznamo prekrasne ljude, mislimo da nikad ponovno nećemo naći ljubav, a onda nađemo onu koju zaslužujemo, mislimo da nikad nećemo otkriti svoj poziv, ali on pokuca kad se najmanje nadamo, mislimo da će budućnost biti okrutna, ali na kraju bude bolja od prošlosti.

Život se stalno mijenja i teško nam je prilagoditi se novom životu jer smo navikli na stare stvari i živimo u zoni komfora. Ali život nas uči možda i najvažniju lekciju; trebaš imati vjere u budućnost jer ti ona donosi puno bolje stvari.

Isključivo o tebi ovisi vidiš li budućnost kao blagoslov ili kletvu.

Dok si živa i dok dišeš, život te treba za nešto veće i bolje je da si uzbuđena i da misliš da te treba za nešto sjajno, nego da su se dobri dani približili kraju.

Važno je aktivno trenirati um da završetke gleda kao početke novih divnih stvari, da su oproštaji novi susreti i nove prilike. Najbolje je pustiti dobre stvari i napraviti mjesta za još bolje koje nam dolaze.

Neki baner

Ovo ne znači da budućnost ne donosi i loše dane, ali mi vjerujemo da donosi više blagoslova, više ljubavi, više uspjeha i više nezaboravnih trenutaka. Umjesto da razmišljaš kako ne može bolje od sadašnjosti, razmišljaj kako jedva čekaš koliko će sadašnjost postati bolja u budućnosti.

Izvor: Z&S

Neki baner