Dodatna bračna edukacija

– Najbolje da to riješe u svoja 4 zida!

– Nije pristojno da o tome javnost razglaba!

– Nije u redu da blati svoga muža!

– Tako vam je to u braku!

Ovo su rečenice koje nam služe kao detergent za pranje savjesti.

Mi smo žene! Što drugo očekivati od nas, nego da peremo, sklanjamo i čistimo prozore, podove, ugled, ime i kućni broj?! I uostalom, što je šamar ili dva?! Je li to vrijedno da sramotiš muža, kuću i prezime, koje ti je dao?

Time što se okolo žališ, sramotiš sebe! Da, sebe sramotiš jer te bi trebalo biti sram što ljudi pričaju da si dobila batina! Da ti je kraći jezik, ne bi te trebalo tući!

I nije zapravo udario tebe, kvrcnuo je samo malo tvoj ego, a to se može preživjeti! To je samo “benigno” pedagoško uredovanje nad ženama kojima treba dodatna bračna edukacija.

Neki baner

Ne brinite dečki, društvo to tolerira pod uvjetom da ova vaša koza ne urliče toliko da ju čuje cijeli kvart. Ako ju netko i čuje, neće ju čuti, ne brinite!

Kad je koga ubio obični šamar?

Hoće nekoga ubiti pljuska ili odgojna masnica na oku? Ma neće! Ne dramite bez veze! Tko je*e glupaču koja nije iz jednog šamara naučila što smije, a što ne! Da je brže učila, manje bi ju trebalo šamarati!

Znate, ja ne podržavam nasilje, ali tako je to u braku! – kaže hrvatska političarka, ženskog spola. Nije baš ni mlada, a u braku je pa valjda žena zna!

Ja nikako ne podržavam nikakvo nasilje, ali tko zna što je bilo između njih?! Najbolje se ne miješati !- zaključak sasvim na mjestu za trenutno stanje svijesti u društvu.

Muž i žena su institucija, oni su dvije polutke jednog cijelog i njihov odnos je njihova star. To što je on jači i kurčevitiji, brži i moćniji, jbga!

Mogla si se udati za nekoga tko je slabiji od tebe!

Pa onda drage dame, birajte muškarce koji su manji i slabiji od vas! To je mudro i postaje isplativo!

Ionako današnjim muškarcima gotovo i ne treba snaga, osim u kozmetičke svrhe. Oni više ne grade kuće svojim rukama, ne nose vreće s cementom, ne kolju životinje za hranu (sačuvaj bože!), pa onda neka budu malešni i sitnički. Tako je bolje jer manje košta odjeća za malog čovjeka nego za velikog, a možda mu bude i manji ego?! Ruke će mu svakako biti manje, pa će i slabije udarati. Možda!

Dobri muškarci postoje

Inače, ako te ipak zvizne, pokupi si tu šamarčinu i zapamti da si sama kriva! Da, sama si kriva! Odabrala si tipa koji je uspješan, moćan, bogat i nenadjebiv, ne previše kulturan i sasvim nedodirljiv, a mogla si izabrati nekog finog kulturnog gospodina.

Mogla si, jer takvi stvarno postoje!

Žive tu oko nas i dovoljno su inteligentni i kulturni, da svoje frustracije ne rješavaju šakama. Ali, ti si izabrala “frajera”, a “frajeri” su često loše upakirani. Slatka muževna njuška, često dolazi u paketu s malim fitiljem, malim mozgom i malim….!

Frustracije oko previše “malog” su pogonsko gorivo za bračno šaketanje.

Jesi onda sama kriva?!

On je tvoj izbor, pa onda… možeš ostati kod svog izbora ili izabrati da izabereš za svoj Izbor neku vucibatinu koja će za parsto eura, polako i temeljito „objasniti“ tvom muškarcu kako se postaje Muškarac.

Mogli bismo to zvati i inicijacija ili transformacija “od seronje do Muškarca”.

Neki baner

Kako god mi to zvali, to je isto pedagoška metoda koja bi mogla biti jednako uspješna kao i pljuskanje žene, koja ima predugačak jezik.

Muškarci s teškom rukom, obično brzo kopčaju, samo treba potrefiti metodu koja će im biti po mjeri.

Odgojna metoda za muževe?

Ova mi se čini kao da bi im stajala kao salivena!

Kad dobiješ prvi šamar, pakiraj se i nestani!

Društvo ti unaprijed poručuje da ne pričaš o tome i da ne blatiš svog muža.

Zato izaberi lijep, sunčan dan, dva lokalna muškarca s teškom rukom i brzim nogama, pa ih zamoli da mu prezentiraju razloge zbog kojih si šutke nestala. Prezentacija neka bude upečatljiva! I dalje šuti, jer nema se tu što reći.

Svatko neka dobije svoje i neka šuti.

To jest povratak u našu mračnu prošlost, ali ako nešto nisi dobro svladala, moraš se vratiti i naučiti lekciju. Kako ti, tako i on!

Kad mu sljedeći put pobjegne ruka, masnica na njegovom oku bit će sedativ od kojeg će mu ruka stati točno na vrijeme. Što bude stariji, ruke će mu biti mirnije, a verbalne vještine bolje izraženije.

To ti je draga damo, win-win situacija!

Nema pričanja, nema sramote, nema novinara, nema televizije, nema neučinkovitih državnih institucija i nema potrebe da povlačiš tužbe.

Sudovi su zatrpani i spori, zato bolje da ih ne uključujemo u te „sitne“ bračne nesuglasice. To su stvari koje se lakše odrade u intimi doma ili u nekom parku koji nije pretjerano frekventan.

Moderne smo i školovane! Koristimo amerikanizirane izraze, pametne telefone, nosimo gaće koje podupiru guzice i smart grudnjake koji prigodno vibriraju na sexy frekvenciji.
Imamo svoje mjesto u društvu i polako i sigurno dokazujemo da možemo sve što mogu i muškarci.

Zašto onda tako malo žena mlati svoje muževe?


Članci i kolumne objavljeni na Amazonke.com, izričiti su stav autora i nisu nužno stav redakcije portala. Nasiljem nikada nećemo riješiti nasilje, te članak kroz crni humor aludira na apsurdnost društva u kojem živimo.

Ako ste žrtva obiteljskog nasilja ili poznajete nekog tko je žrtva obiteljskog nasilja obratite se na 0800 55 44 u Žensko savjetovalište za žrtve nasilja – Autonomna ženska kuća Zagreb radnim danom 11-17h ili 0800 655 222 SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja – Ženska pomoć sada svaki dan 0-24h

Također na stranici Ministarstva pravosuđa i uprave dostupni su brojevi svih udruženja za pomoć svim žrtvama nasilja, POPIS BROJEVA

Neki baner