Drvo u spavaćoj sobi

Bez obzira na trendove vezane uz boje i materijale koji su se izmjenjivali u interijerima, drvo je uvijek prisutno. Taj tradicionalni materijal doista ima bezvremensku notu. U prirodnoj verziji, furniru ili kao dekor, odolio je svim trendovima i stilovima, a tijekom godina mijenjao se samo njegov dizajn na namještaju, oblogama i detaljima. U većoj ili manjoj mjeri svaki interijer ima neke drvene površine ili barem detalje.

Interijeri kako bi bili životni i pružali ugodnu atmosferu ne mogu bez drva. Nijedan interijer ne može postati topao ili ugodan izborom nekoga drugog materijala kao što se to može postići drvom. Drvo mnogi vole zato što žele imati harmoničan dom koji odiše prirodom.

Drvo u spavaćoj sobi je must!

Upravo u spavaćoj sobi uz ugodu želimo postići smirujuću, harmoničnu i opuštenu atmosferu. Drvo možete prilagoditi svojim željama i stilu koji vama odgovara, a vrlo dobro funkcionira u modernim, klasičnim ili pak retro spavaćim sobama.

Isto tako lako se kombinira s drugim materijalima kao što su staklo, metal, kamen, koža ili tkanina kao i uzorcima poput betona ili mramora. Drvo je izvrstan prijedlog i za djelomičan makeover spavaće sobe.

Ako neke elemente zamijenite drvenim kao što su ormar, krevet, polica, radni ili kozmetički stol to može rezultirati I atraktivnim spojem s postojećim no drukčijim dekorima I vrstama materijala. Upravo tu do izražaja dolaze univerzalnost i prilagodljivost drva jer se može kombinirati s doslovno svim bojama, uzorcima i dekorima.

Neki baner

Drvo ravnih linija

Želite li suvremeniji štih u spavaćoj sobi onda svakako preporučujem da birate drvo izvedeno u pročišćenim, ravnim linijama. Ako birate prirodno drvo za namještaj, podne ili zidne obloge morate imati na umu da ono zahtijeva primjereno održavanje te da zadržava vlagu. Osim toga ako se pribojavate hoćete li drvom zagušiti prostor kombinirajte ga s bijelom i svjetlosivom bojom.

Komade namještaja od drva uvijek možete učiniti zanimljivijima tako da ih kombinirate s uni bojama odnosno površinama koje imaju dekor u bilo kojoj boji. Onda će drvo dobro funkcionirati s bilo kojom nijansom, a to je izvrstan način da prekinete drveni kontinuitet koji čine podovi od laminate, parketa ili keramike s uzorkom drva te s drvenim namještajem. Tako ćete izbjeći veliku površinu na kojoj se direktno dodiruju dva različita drvna dekora.

Drvo u spavaćoj sobi

Photo by Artbykk

Nerijetko se dogodi da odustanemo od nekog komada namještaja jer je različit od podova koji su također pravo drvo ili uzorak drva. Ili je riječ o dva komada namještaja koji su jedan pokraj drugoga. No dvije su vrste drva različite teksture, structure I boje poželjne. Treba izbjegavati usklađivanje drvenih površina. Kada je drvo u pitanju doista nema razloga za unificiranost jer je to stvar prošlosti.

Trska? Zašto ne!

Trska je u interijerima prisutna stotinama godina, a veliki povratak doživjela je s boho stilom. Traženija je nego ikada prije. Ako želite biti u trendu razmislite o trski, ali samo o španjolskoj koja se nalazi na komodama, naslonjačima, klupama te garderobnim ormarima. Fronte ormara ili komoda izgledaju vrlo atraktivno kada je na njima uzorak španjolske trske koja neodoljivo podsjeća na kultne Thonetove stolice čije je sjedište izrađeno od nje, a ponekad I naslon.

Isprobajte nešto od drva u spavaćoj sobi i sigurna sam da nećete pogriješiti. Pitat ćete se zašto to niste ranije napravili.

Neki baner