Duologija Beskraj: Tama i Svjetlo, Marije Klasiček – moćne knjige o osnaživanju žena

Svaka od nas traži odgovore na neka pitanja, o životu, o odnosima, o svojoj vlastitoj svrsi i životnim ciljevima, i svaka se od nas susreće sa sličnim, često i istim nedoumicama. Tko smo? Čemu zaista težimo? Kako pronaći svoj put i svoju sreću, kako izgraditi kvalitetne, čvrste odnose bazirane na iskrenosti, ljubavi i poštovanju? One odnose koji će trajati?

Priča o vlastitoj sabotaži

U sebi pokušavamo pomiriti modernu ženu i onu tradicionalnu. Želimo spojiti poslovnu ženu i majku, domaćicu i pustolovku, ambicioznu dušu i dušu kreativke i želimo biti shvaćene, prihvaćene i voljene. Osobito voljene. Ali često na tom putu same sebe sabotiramo.

Dajemo se suviše ljudima koji to ne cijene pa zatim postajemo zatvorene, nesigurne i grube, dok se iza tog zida krije duboka povrijeđenost i ranjivost. Ona ranjivost koju nismo spremne pokazati svijetu zbog straha od novih povreda.

Ako si i dopustimo pružiti šansu i graditi novi odnos, često u njega unosimo stare rane i traume, živeći istu ljubavnu priču, a zapravo kaos, samo s novim ljudima. S vremenom postajemo tvrde, pomalo kamene i ogorčene. Gubimo vjeru u ljude i u ljubav, te čak tvrdimo kako ona uopće ne postoji.

Duologija Beskraj
Knjiga Tama – prvi dio duologije Beskraj

Živjeti po mjeri duše

Zvuči li vam to poznato? Nije li to priča mnogih žena?

Neki baner

O svim tim obrascima, traumama, nesigurnostima i koracima kako ih preživjeti i savladati, kako bol pretvoriti u snagu i kako postati žena koja živi svoje snove, ali i prelijepe odnose, Marija nam je pisala u svojim knjigama, kroz sličice iz vlastitog života.

O radu, disciplini, odricanju, postavljanju prioriteta i izgradnji zdravog samopoštovanja. Od prepoznavanja uvjerenja koja nam ne služe, do postavljanja zdravih granica u privatnim i poslovnim odnosima. Tako nas, korak po korak vodi kroz sve svladane lekcije koje je naučila na teži način i koje su je oblikovale u uspješnu poslovnu ženu. Ali prije svega u sretnu osobu, koja njeguje divne odnose i živi kako sama kaže “Po mjeri duše.”

Uz knjigu Tama ćete plakati, jer je to knjiga u kojoj je opisala brojne brodolome i razočaranja, vlastite pogreške i kako se iz njih dizala svaki put kad bi se spotaknula i pala. O tome kako se zauzeti za sebe i kako nas nikada ne boli ljubav već samo iluzije o ljubavi, ispisala je prekrasna poglavlja u kojima svjedoči kako tuga može biti jedna lijepa emocija i koliko nas ona može naučiti ako si dozvolimo osjećati je, isplakati i otpustiti.

Duologija Beskraj
Knjiga Svjetlo

Uz knjigu Svjetlo, pronaći ćete odgovore kako se gradi sreća i kako se njeguju divni odnosi. Pronaći ćete put u nutrinu a zatim i prema vlastitoj ekspanziji. Jednako kao i odgovor, što je uopće sreća za vas?

Ideja Beskraja – metafora o jinu i jangu u nama

Obje knjige, nazvane Beskraj, govore o beskraju emocija u nama. O našem licu i naličju, demonima koje nosimo u nutrini i koji oblikuju naše navike i naš karakter. Govore o tome koliko je neizbježno suočiti se s traumama koje nosimo kako bismo mogle ostvariti svoj puni potencijal. I, provučene su kroz sferu ljubavnih odnosa koji, istini na volju, muče mnoge žene.

Duologija Beskraj

Knjige su to kojima ćete se uvijek iznova vraćati i koje neki opravdano zovu “Biblijom za žene”, simbolički podijeljene na dvije knjige. I za koje vjeruju, da će tek u godinama koje dolaze biti istinski prepoznate kao blago moderne hrvatske književnosti.

Ako je tvoje doći će. Ako nije, proći će

marija Klasiček (knjiga Tama)

Prekrasan, unikatan i prepoznatljiv poetski stil autorice

Uz važnu tematiku, ne smijemo zaboraviti niti bogat poetski stil kojim autorica podsjeća na pisce nekog ranijeg razdoblja i zbog kojeg iako tematski graniči s popularnom psihologijom imamo dojam da čitajući priče koje je u njima sabrala čitamo roman o njenom životu.

Inspirativni kalendar za 2023. godinu s citatima iz obje knjige

Ako ovih blagdana želite svojim prijateljicama, sestrama, majkama, kćerkama ili partnericama pokloniti izuzetan dar, trajne vrijednosti, poklonite im ove knjige. Jer one su zaista kao smjerokaz kako se vratiti sebi i biti sretna i ispunjena žena.

Nećete pogriješiti.

Izdaje: Lion Media

Neki baner