Ima 64 godine, a izgleda duplo mlađe i otkriva svoje tajne recepte za održavanje mladolikog izgleda i vitalnosti

64-godišnji francuski model Yasmina Rossi otkriva svoje tajne mladolikosti, uključujući i listu najboljih napitaka koja sprječavaju starenje i koje pije svakog jutra na prazan želudac.

Yasmina Rossi je francuski model zadivljujuće ljepote i izgleda izuzetno dobro: ima 64 godine, a izgleda upola mlađe.

Njen život i karijera su inspiracija za mnoge žene širom svijeta jer razbija stereotipe i pokazuje da ne morate biti mladi da biste bili lijepi i fit.

Ovaj francuski model otkriva neke od svojih tajni mladolikosti, uključujući i listu najboljih napitaka koji sprečavaju starenje, ubrzavaju metabolizam i održavaju kožu i tijelo mladima.

Neki baner

1. Voda.

2. Joga. Čučnjavi. Šetnja uz more.

3. Ne pušenju i alkoholu, prerađenoj hrani, gaziranim pićima, lijekovima.

4. Svježa, organska hrana koju sama kuha. Ne jede meso. Avokado svaki dan.

5. Sunce, more… Živjeti vlastitim tempom.

6. Arganovo ulje i esencijalno ulje ruže za kožu i kosu su za nju najbolji izbor, zatim kokosovo i hemp ulje. Samo koristi prirodnu i organsku kozmetiku. Ne boji kosu, skromno se šminka.

Imajte na umu sljedeće napitke koji sprečavaju starenje i zapamtite da ih uvijek pijete na prazan želudac!

Topla voda sa sokom od limete (limuna)

Ovaj napitak može vam pomoći ako je vaš cilj izgubiti na težini, jer sok limete (može i limun) ima diuretska i pročišćavajuća svojstva, te je stoga idealan protiv nadutosti i za uklanjanje toksina iz vašeg tijela.

Limeta pomaže vašoj jetri da proizvede više žuči, što pomaže probavi: sok pomaže vašem tijelu da regulira pH vrijednost u vašem probavnom sistemu i miješanje s toplom vodom čini ga idealnim pićem za pomoć pri blagim probavnim problemima kao što su plinovi i nadutost.

Topla voda i sok od limete također pomažu u stimulaciji vašeg imuniteta i alkaliziranju vašeg tijela.

Jabučni ocat

Neke studije ukazuju da jabučni ocat može pomoći kod nekoliko bolesti, od gljivičnih infekcija do dijabetesa. Iako je potrebno više istraživanja o tome, znamo da će ova tekućina pomoći u borbi protiv neugodnog zadaha (halitoze), refluksa kiseline i probavnih smetnji.

Također može pomoći kod štucanja, utječe na to da vam koža i kosa sjaje, smanjuje razinu glukoze, kolesterola i krvni tlak, a također pomaže i u gubljenju težine.

Čaj od đumbira

Čaj od đumbira je vaš najbolji izbor da izgubite težinu, jer je moćan diuretik i termogena je supstanca.

Također ubrzava metabolizam i čini da vaše tijelo koristi više energije.

Ovaj napitak će vam također pomoći da izgubite težinu i riješite probleme s probavom, plus pomaže u borbi protiv refluksa kiseline i nadutosti zbog plinova.

Foto: Instagram / Izvor: Atma
Neki baner