Jesi li zadovolj(e)na?

Dejting na balkanski. Recept u kojem većinom opet žena kuha. Prečesto s krivim sastojcima. Kakva mi je guza u ovim trapericama? Jesu mi obrve simetrične? Jesam se dobro obukla? Što će on misliti ako? Jesam laka? Jesam teška? Tko sam? Zemljotres. Nisi se ni okrenula, već ti tvoje misli poskočice rade trampolin od uma. Jesu li to stvarno tvoje misli ili tuđe izmišljotine?  I sve je to simpa ako te ne preuzmu sve te nesigurnosti kojima ovo društvance voli hraniti žene.

A ponekad, nažalost, nesigurnosti kojima žene same sebe truju. Just don’t. Pitam te, dok se trudiš ispuniti svaku ladicu tuđih očekivanja i procjene, procjenjuješ li ti uopće onog ispred sebe? Pitaš li se ikad što on donosi na tvoj stol?

Laži, laži, laži me predigra

Moderni hook up. Upoznavanje kroz filtere. Pali se vatra kresanjem tipki na touch telefonima. Nebitno kako ste se upoznali, neizbježno je da tvoj spartanski vojnik i ti vodite virtualnu bitku. This is Sparta. Tko će biti veći igrač na miniranom polju ega? Svaki na svojoj strani bojišta, krvavi s dignutim kopljem, mašete i razmahujete zrak.

Naravno, putem neke mreže koja omogućava opciju seen i block. Kiša lajkova u obliku srca pada po naštelanim pozama. Šalju se slike – od pseće šapice do intimnih dijelova. Napeto iščekivanje odgovora i planirano istančano poduzimanje idućeg koraka jer svaki je od životne važnosti. Bacanje besramnog tvrdokornog seen-a je #hardtoget, a simpa emotikon je #easytoplease. Izaberi taktiku. Pronađi balans. Piće jedno, drugo. Nitko više i ne misli na vatru jer je previše dima. Anyway. Kad je predigra odrađena, idemo na iduću stvar.

Da sam dečko noću sanjam, susjedima mačke ganjam

Ima li išta ljepše od uzbuđenja početaka? Ima. Ali, eto zadržimo se na počecima. Dakle, prvi susreti, prvi dodiri. Dok je njegov zadatak da se nonšalantno pojavi i postoji, ti… Brže-bolje, pohrli u trgovinu donjim rubljem. Kupi sve killer kombinacije od kojih će mu pasti vilica. Jer tvoj zadatak je da njemu padne vilica. A da tvoja, eto, bude mobilna. Šala mala.

Neki baner

Došli smo i do kreveta, dakle. Bojišta svoje vrste. Bolje ti je da zadovoljiš i opravdaš sve nedavno kupljene haltere. Pristani na sve. Stenji kao luda i imitiraj curke iz industrije iako možda cijela scena podsjeća na betoniranje ceste bez koncesije. Zar stvarno? Toliko pripreme i killer outfita da bi svjedočila lošim građevinskim akcijama?

Ne izmišljaj scenarije u glavi da je bilo brutalno ako si svjedočila betonaži. Iskreno sama sebi priznaj da nisi zadovoljena ako nisi zadovoljna. I obrnuto. Da nisi zadovoljna ako nisi zadovoljena. I onda to isto priznaj ostatku svijeta na plahtama. Reminder – tvoje je pravo da budeš zadovoljena. U krevetu. Na poslu. U obitelji. U ljubavi. U prijateljstvu. U životu. Odmalena treniraju djevojčice da zadovolje. A, premalo ih se uči da zahtijevaju to isto zadovoljstvo natrag.

The eyes, chico. They never lie

I znam. Nekad se dogodi i onaj the klik. Kad se tvoji i njegovi demoni spoje, brutalan je to ples. Samo pozornica ne valja i urušit će se kad tad. Nebitno, samo i u tom slučaju – gledaj da ti ne gazi po prstima cijelo vrijeme i da su tvoji vragovi također namireni.

Sve mi se nekako čini da u današnje vrijeme sveprisutni emocionalni invaliditet ekipa liječi pokušajem seks terapije, većinom iz obijesti. Kriva ambulanta, rekla bih. Da, napravice i odijelca začine jelo ako su glavni sastojci pravi. Ali. Džabe i Atili nadimak Bič Božji ako ne zna koja plemena treba ujediniti. The eyes, chico. They never lie. Većina još nije usavršila ni umjetnost eye contact-a. Kako kad je život online?! Ali, ipak imamo tu bičevanje, davljenje, spenkanje. U lakiranim odijelima imamo plivanje u mutnih 50 i više nijansa sivih pokušaja da se osjeti nešto posebno. Izvanredno. Specijalno. Spektakularno.

Jesi li zadovolj(e)na?,  man and woman embracing
Photo by Olya Kobruseva on Pexels.com

Da, nema ništa uzbudljivije od novih iskustava i doživljaja. Međutim, nekako mi se čini da to uspijeva jedino ako sve počiva na onoj dobroj, staromodnoj postavci zvanoj transparentna povezanost –koju je, čini mi se, danas teško postići. Zbog spomenutog invaliditeta, jel’.  A da ne pričam o riječi na lj, koja je prevelik i nedostižan zalogaj za većinu.

I can’t get no satisfaction. I can’t get no girl reaction

Tanka je linija od Alke Vuice do Rolling Stones-a. Bottom line. U kojem god odnosu i njegovoj fazi bila, ne zaboravi biti zadovolj(e)na. Ne budi toliko opterećena postizanjem svog savršenstva da postaneš slijepa za nesavršenstvo onog ispred tebe. Neupitno da  je ženama u društvu nametnuto neusporedivo više standarda i obrazaca za popunjavanje.

Ipak, na kraju sve se vrti oko tvog vlastitog izbora. Muška društvena pozicija, tiranija i kritičke ocjene vrednovanja ženskih tijela i pojava dovele su žene do pozicije dokazivanja. A, dokaz potreban nije jer vrijednost je tu cijelo vrijeme. Stoga, ne trudi se udovoljiti publici koju nije briga, i gledalištu koje ne postoji. Prvotno živiš za sebe i ne ustručavaj se zahtijevati svoje. Od jutra do mraka. Od plahte do karijere. Od nagona do duše. Ne sanjaj da si dečko. Samo budi žena.

Neki baner