Kakav je to ‘najbolji’ prijatelj?

Ne znam za vas ali za mene najbolji prijatelj može biti bilo tko. Dovoljno je da pokaže da ima vrednote od kojih ne odstupa ali i one koje je sam usvojio i poklanja ih ljudima u svome okruženju.

Može biti muškog roda a može i ženskog, može se deklarirati kako želi, to ne umanjuje njegovu ili njezinu veličinu u mojim očima, jer se radi o mojim najboljim prijateljima.

Može imati jako puno godina a može biti i jako mlad, čak premlad pa i dijete. Znam, netko će reći ma daj, dijete je dijete. Njemu tek treba odgoj i usvajanje životnih pravila.

Istina, ali to se sve ne mora, da bi se bio nečiji prijatelj i to najbolji. Dovoljno je imati istinske vrednote s početka priče a vjerujem, odnosno znam da su po  tome djeca baš prepoznatljiva.

Osobine mojih najboljih prijatelja

Iskonsko povjerenje, ljubav prema istini, ljubav prema meni, privrženost i zanesenost su odlike mojih najboljih prijatelja.

Neki baner

Istina nemam ih mnogo, ali sasvim dovoljno da znam da u svakom trenutku života, bio on lijep ili izazovan stoje u pripravnosti podijeliti ih i razumjeti, bez osuđivanja i podsmijavanja.

Da, teško je danas uopće naći neke primjerke ovakvih ljudi, ali oni ipak postoje.

A postoje u onoj mjeri u kojoj mi pokazujemo iste te vrednote drugima, dijelimo i razumijemo ih.

Jednostavno dolazi do spontanog i bezuvjetnog prepoznavanja, i ulaska u život na velika vrata, po srcu i po energiji. Zato se neizmjerno radujem svakom novom danu koji je po mnogočemu tajnovit i poseban baš zato što je nov, i u kojem uvijek imam priliku upoznati nove ljude koji bi u svakom trenutku mogli postati moji najbolji prijatelji.

Najbolji prijatelj će uvijek znati kako prijatelju saopćiti neku važnu vijest, s kojom mekoćom riječi približiti svoje srce drugome srcu, a to je posebna vještina i kategorija srca koje se razumiju i podržavaju.

Zar to ne bi bio jedan od razloga da danas živim još jedan uistinu poseban i znatiželjan dan?!

Ne moram imati nikakav drugi poseban razlog ovaj bi mi bio dovoljan.

Najbolji prijatelji, kao što sam već spomenula nisu ni nikakve naivne osobe, to su barem u mom slučaju zreli i odgovorni ljudi.

Nadasve marljivi i slobodne orijentacije, velikog srca ali i uma.

To su stanovnici svijeta, ne određene zemlje, govore mnoge jezike s kojima su se stigli obogatiti, kako sebe tako i mene a i ostale ljude u svojoj okolini.

Jezik kojim govore najbolji prijatelji

Ali ipak jedan jezik im prednjači, to je jezik duše i srca, osjećaju emocije svojih dragih ljudi.

I, ako su to neke tužne ili tihe emocije hitaju brzinom svjetlosti unijeti zraku sunca i radosti u njihove živote.

Da, to su pravi prijatelji, to su istinski vjerni pratitelji čija je koža obojena nekada drugačijim bojama od naše, čiju molitvu nitko ne razumije nego oni sami, čiju muziku samo srce osjeti i čiji korak samo njihovi dragi mogu čuti i razumjeti.

Život mi je do sada podario mnoštvo lijepih i dobrih ljudi, reći ću stoga samo hvala i poželjeti još neizmjerno velik broj istih.

Najbolji prijatelji će mi ostati zauvijek blizu a drugi će pohitati dalje potražiti svoje najbolje prijatelje.

I to je dobro, i tako treba biti!

Neki baner