Kako iskoristiti psihologiju da nekoga preboliš (čak i ako nisi toliko mentalno snažna)?

Foto: Instagram


Želiš li znati kako preboljeti nekoga? Nekoga nikako ne možeš zaboraviti? Samo želiš da nestane iz tvojih misli?

Vjerojatno sada misliš kako je potrebno biti mentalno snažna da zaboraviš nekoga (pogotovo ako ga jako voliš). Ta osoba ti stalno dolazi u misli i čini se kako nad time nemaš nikakvu kontrolu.

U stvarnosti je zapravo mit da trebaš biti mentalno jaka.

Ne trebaš mentalnu snagu kako bi nekoga zaboravila. Samo trebaš znati pravilno usredotočiti misli. Zamisli mornara koji ne zna koristiti kormilo. Vjetar može okretati brod i ostaviti mornara jako zbunjenog.

Vjerojatno se ti osjećaš tako upravo sada.

Sad zamisli da je mornar obučen kako upravljati brodom. Sve što bi trebao je upravljati kormilom u pravome smjeru i iskoristiti vjetar u svoju korist. Zdrava i sretna ti donosi načine na koje možeš usmjeriti svoj um kako bi nekoga lakše zaboravila.

Neki baner

Kako zaboraviti (uz pomoć psihologije)?

Pogledajmo neke stvari koje ljudi rade kad žele nekoga preboljeti. Ne trebaš biti mentalno snažna da bi ih učinila. Samo trebaš znati kako ih učiniti na pravi način.

1. Uklanjanje fizičkih podsjetnika na bivšeg: Osvrni se oko sebe – vidiš li neke darove koje ti je dao? Sjetiš li ga se zbog njih tijekom dana? Uzmi te stvari i pokloni nekome. Činjenica da si ih fizički uklonila u tvome umu će stvoriti sliku kako si uklonila i bivšega. Govoriš svojoj podsvijesti da je definitivno gotovo… i da nema povratka.

2. Završetak: Ključ je da ga stvarno ukloniš iz podsvijesti. Drugim riječima, trebaš nekakav završetak. Ako i dalje razmišljaš kako postoji šansa da ponovno budete zajedno… ne možeš ga preboljeti.

3. Sanjarenje: Koliko si već puta u zadnjih tjedan dana pomislila na njega? Vjerojatno puno. Kad si razmišljala, vjerojatno je to trajalo idućih 15 ili 30 minuta (ako ne i duže). Postoji tehnika gumice za brisanje koja će ti pomoći da ukloniš misli o njemu čim se pojave. Također postoji i tehnika klasičnog uvjetovanja. O tim tehnikama možeš više istražiti na internetu.

Najbolji načini da nekoga zaboraviš

Da bi nekoga zaboravila, potrebno je znati ključne stvari koje trebaš raditi (i one koje ne smiješ). To je jedini način da zaboraviš voljenu osobu.

Osim navedenih stvari, iduće su važne:

Deprogramiraj svoj um od misli da je taj muškarac bio onaj pravi.Ispitaj zašto si se zaljubila u tu osobu- istraži sa strane psihologije (tada ćeš shvatiit da bivšeg ne voliš baš toliko koliko misliš).

Ukloni sjećanja koja te proganjaju (npr. kad si ga vidjela s novom djevojkom). Ukloni njegovo ime iz svog uma (tako da nikad ne osjećaš ježenje kad ga netko spomene).

Kad ne možeš nekoga preboljeti, to ti crpi energiju i mentalnu snagu… zbog tog također teže možeš uživati u novoj vezi (jer još uvijek cviliš za bivšim). Zato je najvažnije da preuzmeš kormilo i upravljaš njime u dobrom smjeru. Tako ćeš se vratiti kući na najlakši i najbrži mogući način.

Izvor: Z&S
Neki baner