Kako izbjeći očajničke poteze koji sabotiraju početak ljubavne veze

On, i samo on. Čini ti se kako ni za koga više nećeš osjećati nešto tako snažno, takvu kemiju koja se viđa samo u filmovima. Sviđa ti se ludo, no postoji jedan problem. On nije jednako zainteresiran za tebe. Možda je i bio u početku, no vrlo brzo se počeo hladiti. Postavlja se pitanje – zašto? I kako izbjeći očajničke poteze koji sabotiraju početak ljubavne veze?

Mnoge veze završe prije nego što započnu, i to je skroz ok, osim ako ti se taj muškarac uistinu sviđa, a pritom je on taj koji se iznenadno povlači. Taman kada je trebalo doći do definiranja veze, on se polako distancira i ti već znaš kamo ovo vodi. Ljuta si, razočarana i ne znaš što se dogodilo. Preispituješ sve moguće događaje, analiziraš svaku sitnicu i dolaziš do bezbroj mogućih zaključaka. Prijateljice ti također ne pomažu jer svaka ima svoju teoriju o tome zašto stvari odjednom idu nizbrdo.

Konačno, skupljaš hrabrost i pitaš ga direktno zašto se više ne javlja kao prije. On odbija o tome razgovarati i ne daje ti nikakav konkretan odgovor. Ubrzo se njegovo javljanje još više prorijedi, sve dok se u potpunosti ne prestaje javljati. Zašto? Mnogo je mogućih uzroka ovakvoj promjeni u njegovom ponašanju, i moguće je da to nema veze s tobom.

Muškarac koji od početka nije bio iskren, bilo da je već zauzet ili „sjedi na više stolica“, pokušavat će izmigoljiti iz tvojeg zagrljaja čim stvari postanu ozbiljnije. Takvog muškarca je lako i prepoznati, on je tu kada njemu odgovara, ali obavezno nestaje za vrijeme blagdana. 

Jasno je, takvi muškarci postoje i tada treba naprosto krenuti dalje u potragu za nekim boljim, no što ako muškarac i nije loš? Što ako je on imao ozbiljne namjere, no nešto ga je odbilo u tvojem ponašanju? Mnoge od vas nesvjesno griješe u koracima pa idemo vidjeti kako izbjeći očajničke poteze koji sabotiraju početak ljubavne veze.

Neki baner

Previše truda prerano

Ako se pitaš zašto je on odjednom tako hladan i nezahvalan, a ti si toliko toga učinila za njega, onda odgovor leži upravo u tome pretjeranom trudu s tvoje strane.

Naime, kada žena preuzme sav teret veze na sebe, počne organizirati, planirati susrete, držati sve pod kontrolom, tada muškarac nema niti prostora da se angažira. On odjednom ne mora učiniti ništa kako bi izgradio tu vezu, već dobiva sve, bez imalo truda. S obzirom da muškarci najviše cijene žene oko kojih se moraju truditi, ovaj odnos naglo izgubi čar jer on odjednom ne mora učiniti ništa kako bi te osvojio ili zadržao. Nestaje uzbuđenje, veselje, nestaje neizvjesnost. 

I što se onda dogodi? On se pomalo i nesvjesno distancira, a ti se osjećaš povrijeđeno, zbunjeno i nadasve frustrirano. Dala si mu sve, a nisi dobila ni hvala.

Nažalost, muškarci rijetko kada bivaju zahvalni ženama koje se previše trude. 

Kako izbjeći očajničke poteze koji sabotiraju početak ljubavne veze? Opusti se. Dopusti muškarcu da bude muškarac. Ne ulaži u odnos u koji on ne ulaže. 

Previše drame prerano

Nakon što se muškarac distancira, a ti kreneš u potragu za odgovorima, nerijetko takav razgovor preraste u prepirku. Iz očaja mu počinješ prigovarati, a on zauzima obrambeni stav. I sve to vrlo brzo preraste u nepotrebnu dramu. A muškarci kada osjete dramu na početku veze, umjesto da pokažu razumijevanje, kukavički odlaze. 

Drama na početku ljubavnog odnosa za muškarca predstavlja znak za bijeg. I to je to. Njemu još uvijek nije dovoljno stalo pa mu nije niti teško otići. 

Nažalost, tako stoje stvari. U ljubavnim odnosima puno toga nije fer. 

Kako izbjeći očajničke poteze koji sabotiraju početak ljubavne veze? Duboko udahni i biraj riječi kada ulaziš u raspravu. Trebaš biti jasna, odlučna, ali smirena. Tada će te muškarac uistinu čuti i shvatiti ozbiljno. 

Ne znaš reći ne

Ako ne znaš reći ne, ako u svemu nastojiš udovoljiti muškarcu, u strahu da će se naljutiti ako ne bude po njegovom, ubrzo ćeš mu postati nezanimljiva.

Muškarci nisu fascinirani ženama koje nemaju svoj stav i koje pristaju na sve.

U svojoj knjizi, govorila sam o ženama koje muškarce obaraju s nogu, a to su žene koje imaju jasan stav i ne boje se izraziti svoje mišljenje. To su žene koje cijene najprije sebe, a onda i muškarca s kojim se viđaju.

Kako izbjeći očajničke poteze koji sabotiraju početak ljubavne veze? Nauči reći ne. Počni se zauzimati za sebe. Nitko to neće učiniti umjesto tebe.

Muškarci su zapravo vrlo jednostavni. Ako postoji fizička privlačnost, lako će se zainteresirati, ali da bi odnos išao u pravome smjeru, važno im je pokazati jasan put.

Neka ovo bude godina vašeg najvećeg ljubavnog preokreta , Kako upoznati kvalitetnog muškarca u vrijeme blagdana, Što učiniti kada ti želiš vezu, a on nema ozbiljne namjere ,Zašto on nema ozbiljne namjere? Zašto ti on ništa ne nudiZašto se neki muškarci razvode godinama?, Kako okrenuti karte onda kada muškarac naglo izgubi interes?

Mnoge žene se boje pokazati interes, i reći ono što zaista žele. Umjesto toga pokušavaju napraviti sve kako treba (uključujući i pretjerano ulaganje truda) što stvara kontraefekt. 

Muškarac se neće ozbiljno zainteresirati za ženu koja se previše trudi. On neće donijeti logični zaključak da treba biti s tobom jer zaslužuješ peticu iz zalaganja. On se zaljubljuje u onu ženu za kojom čezne, koju mora iznova osvajati, onu koja nije uvijek na raspolaganju. Stoga drage dame, ako samo izbjegnete navedene greške u koracima i primijenite naučeno, velike su šanse da ćete unijeti velike i pozitivne promjene u svoj ljubavni život.

Nastavak slijedi u idućoj kolumni, a do tada vam šaljem jedan veliki pozdrav!

Neki baner

Vaša Nelly

Neki baner