Kako se zapravo ponaša muškarac koji iskreno voli?

Muškarci i žene pokazuju ljubav i naklonost na različite načine. Zapravo, istina je da muškarci i žene razmišljaju na različite načine. Žene s jedne strane imaju tendenciju biti osjetljivije i prilagodljivije. S druge strane, muškarci imaju određeni skup ponašanja, koja ispoljavaju prema ženi koju zaista vole. Evo i koja su to.

Slušanje

Uvriježeno je mišljenje da su žene mnogo pažljivije kada je riječ o slušanju, u odnosu na muškarce. Zaista, neki muškarci se ponašaju kao da im “uđe na jedno uho, a na drugo izađe”.

Zanimljivo je da će se muškarci uvijek fokusirati na stvari koje ih zanimaju. Dakle, kada muškarac ne samo da vas čuje već i obraća pažnju i inteligentno reagira na ono što pričate – vještina koja se naziva aktivno slušanje – budite sigurni da ste ga “oborili s nogu”.

Žrtvovanje

Ovo je mnogo jednostavnije kada to radimo za osobu koju volimo. Zapravo, muškarac koji voli osjeća i veliku dozu nelagode pri pomisli da je njegova žena nesretna, a posebno ako on može nešto učiniti po tom pitanju.

Iz tog razloga, žrtvovanje zbog vaše sreće jedan je od načina na koji vam muškarac pokazuje svoju ljubav. To znači da mu neće smetati da izađe iz zone lkomfora u bilo kojem trenutku.

Neki baner

Pokazivanje ranjivosti

Muškarci su veoma oprezni prilikom ispoljavanja ponašanja koje drugi mogu smatrati slabostima. Međutim, kada muškarac voli, ovakav gard često pada u vodu. Naravno, samo kada je sa ženom koju voli.

Ponosan je na vas

Kada istinski voli, muškarac se ne stidi reći koliko je ponosan na ženu. Sve u čemu briljirate sigurno ne prolazi nezapaženo s njegove strane. Zapravo, sve divne stvari koje radite ispunjavaju ga ponosom i radošću.

Bori se za vas

Nikada neće propustiti priliku da vas brani i stane na vašu stranu, jer ste u pravu. Zapravo, nikada neće dozvoliti da vas neko povrijedi i uradit će sve što je u njegovoj moći da se nikad i ne nađete u takvoj situaciji.

Odnosi se s poštovanjem prema ljudima koji su vam bitni

Bez obzira da li su u pitanju članovi obitelji ili prijatelji (o kojima on nema baš najbolje mišljenje), ipak će se odnositi prema njima s poštovanjem. Jer on zna koliko su vam ti ljudi važni.

Naravno da će vam skrenuti pažnju ako primijeti da netko od njih ima “loš utjecaj” na vas. Ali i to će učiniti samo zato što vas voli i ne želi da budete povrijeđeni.

Izvor: minimagazin / obrada: APortal

Neki baner