Kako stvoriti život koji sanjam?

Evo me, suočavam se s pitanjem koje se stalno vrti u mojoj glavi: Kako stvoriti život koji sanjam? Postoji li mogućnost da zaista manifestiramo svoje snove ili je to samo prolazni trend?

Ponekad se pitam da li iza toga stoji samo želja za promjenom ili je to samo lažna nada kojom se hrabrimo da postanemo bolja verzija sebe, da radimo na svojim unutarnjim rastu i razvoju. I dok još uvijek tražim svoje odgovore, znam da sam zakoračila na taj put. Posudila sam nekoliko knjiga o samopomoći i odlučila se za meditaciju, kao početak svog vlastitog putovanja.

Prestala sam bježati

Zapravo, prvi ključan korak koji sam poduzela prema vlastitom napretku bio je taj da više ne bježim od problema. Umjesto da ih ignoriram, hrabro sam se suočila s njima. Shvatila sam da ne možemo biti besprijekorni i da svi imamo svoje izazove. Na koncu, svatko od nas ima svoju jedinstvenu viziju i put kojim želi koračati. Prestala sam se pretvarati da sve ide po planu i shvatila da je u redu prihvatiti i suočiti se s teškoćama.

Uvijek sam vjerovala da nije fer zavirivati u tuđe živote ili suditi o njihovim izborima. Svi mi smo složeni pojedinci s vlastitim pričama. To me dovelo do odluke da se okrenem sebi i vlastitom napretku. Moje razmišljanje o manifestiranju se pomalo mijenjalo s vremenom. Sada ga vidim kao alat koji može pomoći, ali uz stvaran trud i akciju. Nema magičnog tastera koji će sve promijeniti, ali postoji nešto moćno u usmjeravanju svoje energije prema svojim željama.

Drugačiji pogled na želje

A tek moje želje, snovi i ambicije! Oni samo rastu kako moj sin raste. Shvaćam da želim da on ima divan život i nauči prave životne vrijednosti. Taj strah i iščekivanje oko kvržice na vratu, to me nagnalo na korak naprijed. Ponekad je taj strah ono što nas pokreće, zar ne?

Neki baner

I da, imam i prijateljicu koja prakticira meditaciju. Ona mi je bila inspiracija da se upustim u to. Vidjela sam kako joj to pomaže da se usredotoči na ono važno i pronađe mir. To je bio jedan od tih trenutaka koji me potaknuo da pokušam, iako nisam bila sigurna što da očekujem.

U svakom slučaju, cijela ova priča me podsjeća na slagalicu. Neki dijelovi se poklapaju, neki ne, ali rezultat je jedan prekrasan portret unutarnjeg rasta. Na kraju krajeva, iako možda nećemo postići sve što smo zamislili, neosporno napredujemo i postajemo bolje verzije sebe. I za mene, ta potraga za osobnim napretkom i ispunjenijim životom – to je pravi put, čak i kad sve ide naopako.

Valentina Vlah 

Neki baner