Kakvo je uređenje doma “in” ove sezone?

Donosim vam najvažnije trendove koji će vladati u ovoj godini, a neki od njih već su na mala vrata ušli u svijet unutarnjeg uređenja, a nekima vrijeme tek dolazi.

Za sve one koji su profesionalno vezani uz uređenje prostora kao i ljubitelje interijera 2024. godina nameće i temu trendova. U svakoj je branši neizmjerno važno pratiti trendove, pa tako i u svijetu arhitekture, uređenju interijera i opreme za dom.

Isto tako, ako strastveno pratite ovo područje, noviteti će vam biti itekako važni. Naposljetku, svako uređenje doma bilo da krećete od nule ili ga želite samo malo osvježiti, trebalo bi podrazumijevati informiranje o trendovima i potragu za inspiracijom.

Bez obzira na stil koji preferirate trendove ne biste smjeli zaobilaziti. Oni su dobar izvor novih ideja, a njihovo uključivanje u uređenje donosi životnom prostoru svježinu, aktualnost i atraktivnost. Samim time prostor dobiva na ljepoti što sprečava monotoniju jer svaki interijer ma koliko bezvremenski bio uređen, s vremenom zapadne u monotoniju. Tada je unošenje manjeg trendi komada ili detalja dobro rješenje.

Anti stres trend

Opuštajuća i smirujuća nota koja djeluje poput antistresne terapije veliki je nadolazeći trend u interijerima baš kao i elegancija. Na prvi pogled oprečne tendencije itekako mogu funkcionirati u jednom interijeru. Predlažu se mekani materijali, ugodne boje, tapecirani namještaj i pomno odabrana rasvjeta.

Neki baner

Prošla godina donijela je povratak zemljanih nijansi povezanih s boho i japandi stilom. Obično su to svijetle, bež nijanse nerijetko prisutne i na drvenim površinama. Zemljana nijansa čije vrijeme definitivno dolazi u interijere je smeđa i to u nekoliko tonova.

Među njima prednjače tamnosmeđi tonovi te boja terakote koja će mnoge podsjetiti na karamel. Za mnoge je ovo veliko, ali ugodno iznenađenje nakon ere bijele i svijetlih neutralnih tonova.

uređenje doma

Malo sjaja uvijek dobro dođe bez obzira na stil I druge teksture u prostoru. To je ujedno I veliki trend u 2024.godini. Zlatni I mjedeni detalji od bilo kojeg materijala podići će dojam svakog prostora I dati mu dozu elegancije. Naravno pritom je važno ne pretjerivati.

Stoga podignite I “usjajite” bilo koju prostoriju svoga doma metalnom dekoracijom ili s nekoliko praktičnih metalnih komada primjerice lampom od mesinga, ogledalom u pozlaćenom okviru, svijećnjacima, stolcima s konstrukcijom od mesinga, komadima namještaja čiji će rubovi biti obogaćeni zlatom.

uređenje doma

Photo by Spacejoy

U interijerima će se u ovoj i idućih nekoliko godina tražiti smeđe, ali i intenzivne nijanse poput tople žute, losos narančaste. Pantone boja za 2024. je peach fuzz – kombinacija ružičaste i narančaste, ružičaste i zelene te hladnije boje poput ljubičaste ili petrolej plave. Ove nijanse daju prostoru dozu originalnosti. Upečatljiv odabir boje ujedno je i odličan način da izbjegnete prosječnost u uređenju prostora.

Nema vam druge nego slijediti ove trendove ove godine da budete u trendu ili “in”.

Neki baner