Književna preporuka: Sofia Lundberg – Crveni adresar

Život je niz dragocjenih sjećanja sačinjenih od sastanaka, rastanaka, radosti i tuga, a Sofia Lundberg ih je uspjela sve utkati u jedinstvenu priču u svojoj toploj knjizi “Crveni adresar”. Knjizi koju ćete voljeti.

Doris je devedeset šestogodišnja žena koja je u crveni adresar sažela skoro cijeli svoj život navodeći imena ljudi koji su ga dotakli i događaje u vezi s njima. Većina ili bolje reći svi su sada pokojni. Imena su ostala jedini fizički trag onih čije je osmjehe i oči Doris počela da zaboravlja.

Paralelno pratimo dvije priče, iščitavajući crveni adresar. Jednu iz prošlosti koja prati Dorisin život sa svim imenima koja su dolazila i odlazila iz njega, koja su joj lomila srce i dovodila je do suza i koja su joj postajala ljubavnici ili neprijatelji. I druga, sadašnja, gdje je Doris starica koja polako napušta ovaj svijet i koja poklanja sva svoja sjećanja unuci svoje sestre, jedinoj bliskoj i živoj osobi, Dženi.

Sofia Lundberg - Crveni adresar

Crveni adresar – priča o potrazi za ljubavi

Sudbina je vodila Doris od Švedske, preko Francuske i Amerike nazad u Europu, a sve u potrazi za onim što je najvrednije na početku i na posljetku-ljubavlju. Doris je ne samo Dženi, nego i svima nama ostavila jasnu poruku kako da živimo da na kraju ni za čim ne žalimo. Jesmo li dovoljno voljeli?

Čitajte s radošću,
Vaša Tatjana

Neki baner

Još divnih književnih preporuka naše drage Tatjane, potražite u rubrici Čitajmo zajedno!

Neki baner