Kronike neba do 18. listopada

U prvoj polovici tjedna Mjesec će boraviti u Jarcu pa ćemo prionuti poslu. Mjesec u Jarcu pojačava Saturnovu energiju, a Saturn je jučer krenuo naprijed, što znači da će se neke stvari ponovo pokrenuti, pogotovo tijekom srijede, 13. listopada, kada će Mjesec raditi konjunkciju s Plutonom koji je također krenuo naprijed. Venera će u srijedu, 13. listopada, napraviti sekstil sa Saturnom, a Sunce u petak trigon s Jupiterom pa sve promjene koje nam slijede neće biti toliko loše.

Nakon napetog tjedna, Sunce pomalo odlazi od Marsa pa će društvena zbivanja oko nas biti nešto mirnija.

U prvoj polovici tjedna Mjesec će boraviti u Jarcu pa ćemo prionuti poslu te racionalno, stabilno i hladne glave moći odraditi svakodnevne poslove. I dalje je Merkur retrogradan, zbog čega i dalje očekujte poneke zavrzlame i nerazumijevanja, no sve ne bi trebalo biti napeto kao prethodnih dana.

Sredinom tjedna popušta napetost

Mjesec u Jarcu pojačava Saturnovu energiju, a Saturn je jučer krenuo naprijed, što znači da će se neke stvari ponovo pokrenuti, pogotovo tijekom srijede, 13. listopada, kada će Mjesec raditi konjunkciju s Plutonom koji je također krenuo naprijed.

Ovdje se odjednom dovodi u pitanje kontrola i to od strane onih na visokim pozicijama.

Neki baner

Ujedno će taj Mjesec raditi kvadrat, najprije s Merkurom, zatim s Marsom pa sa Suncem.

Postoji zato mogućnost da će se opet razglabati o društvenim restrikcijama, ali postoji i mogućnost ponovnog problema s društvenim mrežama ili će se sada zaista doznati kolika je zapravo bila šteta onog što se dogodilo.

Kako vladar Jarca, Saturn boravi u Vodenjaku, koji također predstavlja društvo u svojoj cjelini, riječ je stvarima na globalnoj razini više nego o onima na osobnoj. No naravno, onda se sve to poput bumeranga vrati nama, “malim” ljudima.

Dobra stvar je što je vladar Vage, gdje trenutno borave tri planeta, ušao u znak Strijelca pa će žestina malo popustiti.

I djelovanje će biti ipak za neke više ciljeve, barem na osobnoj razini, tim više što će Venera u srijedu, 13. listopada, napraviti sekstil sa Saturnom, a Sunce u petak trigon s Jupiterom pa sve promjene koje nam slijede neće biti toliko loše.

Traži se sloboda i lakoća u odnosima

Veneri u Strijelcu treba dobar utjecaj Saturna da se ne izgubi u svojoj širini nego da se iskristalizira ono što je zaista važno, a to se odnosi i na ljubavne odnose. Ovo je slika slobodne ali i stabilne ljubavi koja može potrajati, ako jedno drugome daju dovoljno slobode za djelovanje.

Vikend će nam proći u nešto opuštenijoj energiji jer Mjesec će boraviti u znaku Riba, što bi nas moglo ponijeti u neke sanjarske vode, no to je idealno vrijeme za provesti uz neki film, dobru glazbu ili pak neku kazališnu predstavu ili izložbu.

Venera će raditi i sekstil s retrogradnim Merkurom što znači da se pozabavimo onime što smo već htjeli ranije, a nismo stigli ili nismo mogli zbog drugih stvari.

Za neke, ovo su poruke bivših partnera ili prijatelja koji opet zovu na druženja, u ime dobrih starih vremena.

Sunce će se jedino malo boriti s Plutonom u kvadratu, koje će podsjećati da bi bilo dobro da nešto konkretno i uradimo, a ne da samo trošimo vrijeme, po njemu, na besmislena druženja.

astroportal.in

Neki baner