Mob wife – Kad žene mafijaša kolo vode

Beauty i modni imperativi mijenjaju se svakog mjeseca, a čini se da se trend estetike “izgledati poput žene mafijaša” neće tako skoro ispuhati.

Estetika nazvana “mob wife” ili estetika mafijaških žena, koja trenutačno dominira svijetom trendova donosi obilje prenaglašenoga glamura i vraća nas u doba kada je više zaista bilo više.

Nakon nježne, minimalističke ere u kojoj su ključni akcenti bili u bež nijansama došlo je vrijeme za nešto drugačije. Inspiriran ikonama filma i televizije, poput kultnih Edie Falco u seriji “Obitelj Soprano”, Sharon Stone u filmu “Casino”, Elvire Hancock u “Lice s ožiljkom”, Karen Hill u “Dobri momci” ili Rosalyn Rosenfeld u “Američki varalice”, ovaj pomalo suludi trend oživio je duh glamuroznih žena s maksimalističkim pristupom ljepoti.

Glamur i još malo glamura

Iako minimalistička estetika nije nestala, na vrhu su sada zavodljive frizure, dramatična šminka i glamurozan stil. Trend glorifikacije mafijaških žena na plošan je način oživljen voluminoznim kovrčama, šik bob frizurom I elegantnim haljinama koje često znaju zagaziti u svijet kiča. 

Leopard uzorci, dramatičan make up i stiletto nokti dočaravaju moć i glamur. Unatoč tome što je estetika mafijaških žena privlačna, mnogi kritiziraju taj stil. Korisnici TikToka istaknuli su kulturnu aproprijaciju, a drugi naglasili važnost priznavanja utjecaja latinoameričkih i crnih žena na prijašnje trendove ljepote. Ipak ovakva estetika nastavlja privlačiti pozornost pružajući osjećaj dekadentnoga glamura.

Neki baner

Što se tiče make up trendova u 2024.godini primjećuje se pomak prema hrabrijim, više pigmentiranim formulama. Ruževi tamnih nude nijansi ili jako crvenih kao i maskare koje donose dramu postaju sve popularniji. Ovaj trend ne samo da osvježava estetiku nego i naglašava moć te samopouzdanje. Osim u kozmetici ovaj se trend vidi i u frizurama.

Mob wife

Photo by Gerardo Marrufo

Kosa 90 – ih

Devedeste se vraćaju u modu, a naglasak je na voluminoznim frizurama. Korištenjem vrućih uvijača i lakova za kosu postiže se razbarušen, ali sofisticiran izgled.

U cijelom ovom povratku glamura iz prošlih vremena važno je naglasiti individualnost i autentičnost. Estetika “mob wife” pruža priliku za izražavanje šminkom i frizurom koje odražavaju osobni stil bez obzira na to jeste li inspirirani glumačkim ikonama ili želite stvoriti vlastiti put. Ključno je osjećati se moćno i samopouzdano u svojoj koži.

Dok se tiktokeri i insajderi nastavljaju igrati izgledom, trend “mob wife”donosi osjećaj zabave i slobode u svijetu ljepote. Kombinacijom vintage elemenata I suvremenog pristupa inspirira nas da se osjećamo kao prave zvijezde. Zato neka 2024.godina bude godina u kojoj ćemo se osjećati snažno, samopouzdano I neodoljivo glamurozno.

Neki baner