Moj prvi vibrator

Kruže priče o tome kako je još Kleopatra otkrila magičnu moć vibracija, tada onih koje su u izdubljenoj tikvi stvarale bijesne pčele. Teško nam je zamisliti realizaciju te zamisli no da je inventivna vladarica razmišljala o načinima kako povećati seksualni užitak ne čini se nimalo suludim.

Danas srećom ne morate posezati za tako radikalnim rješenjima kako biste postigli užitak – molimo vas, nemojte – jer tržište obiluje malim i malo većim vibrirajućim prijateljima koji mogu uljepšati dan svakoj od vas. Sve što trebati pritisnuti je gumb ili dozvoliti nekome drugome da to učini za vas.

Vibratori su neizostavan povijesni izum kada je riječ o ženskoj seksualnoj potrebi, a iza njih stoji poprilično zanimljiva priča. Iako seksualne igračke pronalazimo u dalekoj prošlosti čovječanstva, prvi elektromehanički vibrator izumljen je osamdesetih godina devetnaestoga stoljeća, a zahvaliti ga možemo doktoru Mortimeru Granvilleu. Isprva se koristio kao masažer, kako bi smanjio mišićnu bol, no liječnici su uskoro shvatili kako bi time mogli olakšati i svoj posao, koji je kod nekih od njih uključivao – manualno zadovoljavanje žena.

U devetnaestom stoljeću žene su masovno patile od „histerije“ , poremećaja koji se očitovao umorom, nervozom, osjećajem težine u abdominalnom dijelu tijela, vlažnosti u preponama, a privremeno se „liječio“ dovođenjem žena do histeričnog paroksizma odnosno orgazma. Danas takvo stanje opisujemo pojmom seksualne frustracije,  no znamo da Viktorijanci nisu bili skloni eksplicitno govoriti o seksualnosti i da se žene nisu doživljavale kao pretjerano seksualna bića. Ženski užitak prilikom seksa smatrao se važnim kada je u pitanju bila trudnoća jer se mislilo da će na taj način žena lakše zatrudnjeti. Kod Viktorijanaca je seksualnost bila potisnuta no to ne znači da se njome tada nisu kreativno bavili – unutar privatnosti svojih odaja. Simptomi histerije bili su i više nego očiti – tko ne bi bio nervozan sa rijetko ili nikad razriješenom seksualnom napetošću -, a s obzirom na to da se maternica smatrala odgovornom za takav „poremećaj“, doktori su počeli manualno zadovoljavati žene kako bi ih oslobodili napetosti i nervoze.  Moramo li govoriti o tome kako su liječničke ordinacije bile pune?

Neki baner

Veliki broj žena i stalno ponavljanje istih pokreta rukom doveli su do zamora mišića i pojavila se potreba za uređajem koji će liječnicima olakšati provođenje „liječenja“.  Masažer koji je Granville izumio došao je kao naručen, a žene su u vibracijama uživale.

S razvojem tehnologije vibrator je postajao sve manji i sve praktičniji, a uskoro se pojavio i u prodaji, reklamiran kao masažer za osobnu uporabu. Needlecraft, Women’s Home Companion, Sears & Roebuck Catalogue – oglasi za vibratore pojavljivali su se svugdje i njihova je uporaba postala općeprihvaćena jer im je prava svrha, ona postizanja seksualnog užitka bila skrivena. Film ju je, na žalost velikog broja žena, brzo razotkrio – sa razvojem filmske umjetnosti u dvadesetima razvijao se i pornografski film koji je u svoj sadržaj uklopio najnovija tehnološka dostignuća kojim su žene postizale nezapamćene vrhunce. Nakon „razotkrivanja“ na ekranu, vibratori su brzinom svjetlosti povučeni iz prodaje, a suša vlada sve do kraja šezdesetih godina prošlog stoljeća kada se vibratori pobjednički vraćaju na scenu zahvaljujući seksualnoj revoluciji. Tada se javlja, sada već kultni HITACHIJEV Magic Wond  čije suvremene inačice i danas volimo koristiti.

Renesansu vibratori doživljavaju devedesetih godina sa Rampant Rabbit vibratorom koji osim penetracije pruža i istovremenu stimulaciju klitorisa, a koji je masovno popularizirala pojava u epizodi serije Seks i grad 1998.

Danas vibratore možete pronaći u svim veličinama i oblicima, raznim jačinama i tipovima vibracije, one koje kontrolirate vi, ali i one koje, za vas, kontrolira netko drugi. Roze, crne, mekše ili čvršće, one za vaš užitak ili za igranje s partnerom/icom. Izbor je velik, a kako bismo vam pomogli da se snađete donosimo kratki vodič za kupnju vašeg (prvog) vibratora.

Kratki vodič za vibratore

Na što pripaziti kada kupujete vibrator, kako ga održavati i koji su trendovi na tržištu porazgovarali smo s vlasnicom sexy shopa Eroticom u Varaždinu,  Nevenkom Mezgom. Pa evo što ona savjetuje:

*Kod kupnje treba pripaziti na materijal od kojeg je vibrator napravljen. Za higijenu su najbolji vibratori od silikona jer bakterije i gljivice na njemu ne preživljavaju, a ne izaziva ni alergije.

*Silikonski vibrator najbolje je prati vodom i običnom sapunom. Prilikom pranja treba pripaziti na dio u kojem je smješten motor odnosno provjeriti je li vibrator vodootporan.

*Prije kupnje na pakiranju treba provjeriti ima li vibrator oznaku CE koja potvrđuje da je proizvod ocijenjen i da ispunjava sve zahtjeve Europske Unije na području sigurnosti, zdravlja i okoliša.

*Postoje brojne varijante vibratora, a svaka žena treba pronaći ono što njoj odgovara i donosi najviše užitka. Je li to stimulacija prvenstveno klitorisa (vanjskog njegovog dijela) ili penetracija i stimulacija G-točke? Možda oboje istovremeno? Volite li samo vibracije ili biste htjeli iskušati i stimulatore s pumpicom za klitoris?

Iz Eroticom ponude izdvajamo

Mystim Strong – za one koje to vole malo jače

Crni vibrator koji ima 2 motora koji vibriraju u 8 različitih programa i 5 različitih intenziteta tako da izazovu ekstazu na toliko različitih načina. Ovaj vibrator uz vibraciju ima i elektrostimulaciju, gdje se može birati između 10 različitih razina intenziteta. Vibrator je od medicinskog platinastog silikona, vodootporan je. Dolazi s USB kabelom za punjenje, koji se na vibrator spaja pomoću magneta. Baterija traje najmanje 3 sata prije nego njegova učinokvitost počinje blijediti.

Vibrator Romance – za one kojima se svidjela ideja Rabbit vibratora 

Vibrator od kvalitetnog silikona koji je siguran za tijelo. Ima 12 vrsta vibracije koje se mijenjaju pritiskom na gumb, a dio koji stimulira klitoris ima lagani usis, pa djeluje kao pumpa za klitoris. Uz vibracije i pumpu u jednom doživjet ćete osjećaje za koje niste znali da postoje.

Vibrator Strong – za stimulaciju G točke

Predivan vodootporan vibrator poznatog njemačkog proizvođača Fun Factory izrađen od najkvalitetnijeg materijala silikona koji je siguran za tijelo.
Vibrator uz vibraciju i pulsira te je višefunkcionalni, stimulira klitoris i G-točku. Puni se na punjač koji se na vibrator spaja pomoću magneta.

Neki baner

Satisfyer Pro 2 – zagarantirani orgazam nakon 30 sekundi. Točka.

Ovaj praktični mali dragulj osim vibracije ima uzbudljive tlakove valova tako da djeluje kao pumpa za klitoris, lijepo paše u ruku zbog elegantnog ovalnog oblika. Puni se na USB kabel, ima 11 programa vibracije, potpuno je vodootporan i njegov proizvođač tvrdi da zagarantirani orgazam slijedi nakon 30 sekundi.

Smart Butterfly Vibeza one koje vole neočekivane vibracije

Silikonski leptir vibrator s gaćicama čije vibracije za vas može kontrolirati vaš partner ili partnerica, čak i kad nije pored vas. Namijenjen za iPhone (4S ili noviji) & Android OS4.3 / Bluetooth 4.0. Može se koristiti kao strap on ili kao stimulator, a ima višestruki način upravljanja i 10 vrsta vibracija te USB punjivom baterijom.

Prije kupnja prvog vibratora dobro bi bilo razmisliti o gore navedenim stavkama i dodatno istražiti svoje tijelo kako biste bolje upoznali kako najbolje funkcionira. Čak i ako ne pogodite s prvim vibratorom zasigurno će vam pružiti barem nešto zabave, užitka i usmjeriti vas prema onome što vam puno bolje odgovara. A možda se dogodi i ljubav na prvi orgazam. Radi se o investiciji koju valja promisliti, ali na koju se, najiskrenije govoreći, isplati odvažiti.


Okviri :

Kroz povijest su je prozivali krivcem za razne bolesti no danas znamo da masturbacija ni na koji način nije štetna. Istraživanja pokazuju da žene koje masturbiraju  imaju manju broj seksualnih problema od žena koje ne masturbiraju i da se masturbacijom uspješnije riješavaju seksualne smetnje.

Ta mala vibrirajuća stvarčica u pravim rukama može donijeti toliko radosti i intenzivnog užitka koje, bili solo ili u vezi nemate razloga propustiti. Iznenadili biste se koliko novina, sitna koliko bila, može začiniti i osvježiti stvari u partnerskom odnosu ili vašem odnosu sa samom sobom.

Izabela Laura

Neki baner