Najbolji komplimenti koje možete udijeliti ljudima

Možete li se sjetiti kako ste se osjećali kada ste zadnji put dali ili primili kompliment? Ako malo razmislite o tome, primanje komplimenta je slično kao primanje dara. To je snop pozitivne energije koja se prenosi na vas u obliku priznanja.

“Uvijek mi uspiješ vratiti osmijeh na lice”

U najmračnijim vremenima, važno je pronaći pozitivnost. U nekim slučajevima, trun svjetlosti dolazi u obliku osobe koja je u stanju vratiti vam osmijeh na lice.

Kada se rodi osmijeh, otvaraju se vrata do veće sreće.

“Uvijek vidiš čašu napola punu”

Različite situacije mogu se promatrati u različitim nijansama. Kada se na situaciju gleda iz negativne perspektive to može uzrokovati stres i zatvoriti put do rješenja. Ako imate uz sebe osobu koja ukazuje na svijetlu stranu stvari, bit će vam lakše procesuirati situaciju.

To također može pomoći u pronalaženju novih rješenja. Optimizam je uvijek dobar!

Neki baner

“Ti si/bit ćeš tako divan roditelj”

Biti roditelj znači biti glavni čimbenik koji je odgovoran za život i budućnost djeteta, osoba koja djetetu pruža najveći primjer. Kada netko kaže da ćete biti ili da već jeste sjajan roditelj, to znači da vide vašu vrijednost u životu tog djeteta.

Zaista dragulj od komplimenta.

“Lijepa si iznutra kao što si lijepa izvana”

Lijepo je primiti kompliment za fizički izgled, to je nešto što nam pomalo podiže ego. Primanje komplimenta o  vašoj nutrini ima ipak dublje značenje.

Vi ste prepoznati i cijenjeni zbog svoje osobnosti i svog izgleda. Bonus!

“Ti si tako dobar primjer drugima”

Funkcionirati kao primjer drugima znači biti predvodnik, a to nikada nije lako.

Biti priznat kao primjer ili uzor drugima je veliki kompliment i doista zaslužuje osjećaj ponosa.

“Ti si poput daška svježeg zraka”

Zamislite da vam se posluži hladna čaša limunade na topli ljetni dan. Ponekad niti ne shvaćate koliko vam je to nedostajalo. Tek kad se servira ispred vas, zaista vidite njenu vrijednost. Pa, ako ste uspjeli biti nešto poput nečije čaše hladne limunade, to je dobar posao!

U svakodnevnom životu, možda ćete biti tako zaglavljeni u rutini pa možda čak to i ne uvidite. Kada vam druga osoba odjednom ukaže na novi način razmišljanja ili samo zaustavi autopilot vaše rutine, zavrijedila je lijepi kompliment, kao što je ovaj.

“Ti si pouzdana osoba”

Ljudi kojima zaista možete vjerovati su prilično rijetki. Kada vam netko kaže da ste pouzdana osoba, čuvajte taj dar u srcu. Potrebno je ponekad nekim ljudima pokazati dosta truda kako bi vam priznali vašu vrijednost.

Kada ste nekome posebna osoba kojoj se može povjeriti, to je veliki dar.

“Ti stvarno učiniš sve što kažeš”

Lako je govoriti o svim stvarima koje možete učiniti. No, kada stvarno dođe do trenutka u kojem je potrebno djelovati, što se zapravo poduzima? To postaje sasvim drugačija priča. Odjednom se čini da je dosta teže nešto učiniti nego samo govoriti o tome.

Kada vam netko pokloni ovaj kompliment, to je lijepo priznanje i nešto na što možete biti ponosni.

”Hvala ti što si to što jesi”

Ovaj kompliment zvuči jednostavno, ali ima tako duboko značenje i jedan je od najljepših buketa riječi koje možete dobiti. Kada vam netko daje takav kompliment, ta osoba ne samo da u potpunosti prihvaća tko ste, već vas i cijeni.

Ništa više i ništa manje. To je priznanje i zahvalnost što ste u životu te osobe.

atma

Neki baner
Neki baner