Napravite svoj Feng Shui vrt i uživajte!

Mnogi su čuli za Feng Shui, ali malo tko zna kakva je zapravo njegova snaga. Vještina poboljšanja kuće koja vam donosi bogatstvo i sreću krije se iza ove dvije riječi koje zapravo znače “vjetar i voda”. Jednom kada savladate ovu tehniku, vidjet ćete da dobrobit zaista dolazi poput vjetra i da svi poslovi teku kao voda.

Početak godine pravo je vrijeme za nove odluke, a posebno za one koji znače uspjeh i prosperitet u životu. Zašto ne biste iskoristili drevnu istočnu tehniku ​​ukrašavanja svog doma i života da biste to postigli?

Nudimo nekoliko savjeta za uređenje vašeg vrta prema Feng Shui. Pospremite svoj vrt, opustite se i gledajte kako se sve u vašem životu mijenja na bolje.

Odlučite koji element je najpotrebniji vašem vrtu

Dobar feng šui u vašoj bašti doneće dobru energiju feng shui-a u vaš dom, to je tako jednostavno. Prekrasan vrt oduševit će vaša čula i osvježiti vašu energiju. Ako imate bilo kakav spoljni prostor za pravljenje bašte, ma koliko bio mali, imate sreće!

Neki baner

Samo treba da definišete koji element je najpotrebniji u vašoj bašti i spremite se da unesete radost i dobar feng shui u vašu baštu!

Napravite mjesto za odmor

Imati mjesto za odmor u vrtu odličan je feng shui. Pomaže vam upijati tišinu i dobru energiju. Ovisno o veličini i dizajnu vašeg vrta, možete upravljati sjedalima izrađenima od različitih materijala i stilova, samo razmislite o pet potrebnih elemenata za svaku površinu bagua u vašem vrtu.

Za odmor vam je potrebna hladovina. Suncobrani, platnene nadstrešnice, pergole, izaberite ono što se najbolje uklapa u dizajn vaše bašte i poigrajte se sa bojama platna i cveća. Ako vam fali topline izaberite narandžastu, ako trebate kreativnost tu je zelena, a ako želite privući ljubav, birajte crvenu.

U feng shuiju, svako je područje vašeg doma povezano sa specifičnim aspektom vašeg života, uključujući vaše odnose, karijeru i zdravlje. Jednom kada definirate bagu, odnosno energetsku kartu vašeg doma, možete započeti poboljšavati svako područje i crpiti dobru energiju feng shui.

Umjetničke slike na otvorenom, zašto da ne?

Sasvim je izvjesno da je najbolje feng shui rješenje za prazan kut u vašem vrtu umjetnička slika. Iako se čini čudnim, upravo će umjetnost na zidu doneti dodatne energije koja podiže. Izbor slike napravite pažljivo. Ne želite da stavite u zapadnom djelu vrta sliku za energijom vatre, kad znate da je ta površina bagua rezervirana za metal.

Voda i fontane kao izvor dobre energije

Fontane, kao vitalni element vode feng shui, broj su jedan na popisu dobrih vrtnih proizvoda feng shui. Možete potražiti bilo koji dizajn, materijal ili oblik fontane koji najbolje odgovara vašem vrtu . Pri odabiru najboljeg mjesta za vrt za fontanu uzmite u obzir da se elementi feng shui-a međusobno preklapaju. Ne možete pogriješiti.

Postavite zvono vjetra uz vodu

Ako uz fontanu ili jezerce postavite zvono koje radi uz snagu vjetra, dobićete suštinu feng shuija – vjetar i vodu. Birajte pažljivo i dizajn zvona i harmoniju tonova. Izbegavajte velika metalna zvona u istočnom delu vrta.

feng-shui
Foto: Pixabay.com
Mislite na rasvjetu

Solarne svetiljke su mudar izbor kada je u pitanju feng shui. Vrtne svjetiljke možete pronaći u svim mogućim oblicima – od kornjače do cvijeća – samo budite sigurni da znate koji su simboli najbolji u određenim bagua područjima u vašem vrtu. Prekrasne svjetiljke donijet će osjetljiv vatreni feng shui element u vaš vrt, kao i zaista čarobni osjećaj.

Kamene staze

Nježan protok energije potreban je za dobar feng shui vrt. Kamenice dodaju novu dimenziju meandrirajućem toku u vrtu, naglašavajući da je život skup stepenica. Napravite stazu koja će voditi od vaše dvokrilne kapije do vrtnog namještaja.

Kamenje je podsjetnik da je jedan dan jedan korak, i simbol filozofije iscjeljenja, koja se odnosi na svjesnu pažnju na svaki korak. Stvorite ovaj feng shui protok energije odabirom različitog kamenja kako biste uživali u ljekovitoj energiji u svom vrtu.

Neki baner