Ne boj se mojih riječi, već moje tišine

Ne brini kad vičem na tebe ili kada te za nešto optužujem. Ne brini kad se istresem na tebe i pošaljem ti duge eseje, objašnjavajući ti zašto sam ljuta. Ne brini kad ti pokucam na vrata usred noći, jer sam povrijeđena. Ne brini kad plačem noću zbog nečega što si mi rekao.

To su sve prikazi ljubavi, pažnje i sve su ti to dokazi koliko te volim

Ali zabrini se kada su moje poruke samo jedna riječ. Brini kada se prestanem s tobom svađati, zabrini se kada ti prestanem kucati na vrata i brini kada prestanem plakati, kada prestanem govoriti i kada prestanem reagirati.

Jer to znači da više nisi vrijedan svađa, nisi vrijedan ljutnji i tvoj plamen kojeg si nekada koristio kako bi spalio moju strast, sada se ohladio.

Jer moja je šutnja puno opasnija od mojih riječi, moja tišina može uništiti mnogo više nego što će moje riječi ikada.  

Moja šutnja znači da više nisi taj koji zaokuplja moje misli, jer nisi vrijedan sve te buke

Vidiš, ja volim riječi, ja živim za riječi, mogu pisati zauvijek, jer riječi mogu osjetiti, jer dolaze iz srca, jer one predstavljaju moju dubinu i zato što su iskrene.

Ali mrzim tišinu. Nije mi ugodno s riječima koje su neizrečene, nije mi ugodno živjeti s osjećajima koji su ostavljeni bez nadzora i zanemarivanjem srca.

Neki baner

Moje riječi su moja ljubav, moja tišina je moj odlazak, to je početak kraja.

Moja šutnja znači da mi nije stalo, moja tišina znači da ne zaslužuješ moje riječi i moja šutnja znači da odustajem od tebe.

Moja šutnja je odgovor na tvoju tišinu. Tako se ja nalazim s tobom

Dakle, ne boj se mojih ushićenih argumenata, sve su to pokazatelji tebi da me upoznaš. I suze koje ne mogu zadržati, jer mi značiš sve. Ne boj se njih, cijeni ih, one su pokazatelji da želim ostati, moje ti suze pokazuju da se želim svađati s tobom, jer ja želim ostati s tobom. Želim se boriti za tebe.

Ali zabrini se kada sve to stane. Uplaši se dana kada sve utihne, strahuj od noći kada me povrijediš, a ja se samo osmjehnem, strahuj od noći kada me budeš zadirkivao, mazio, a ja ne budem reagirala. Jer će to značiti da sam spremna ići, to znači da sam spremna otići, a to znači da sam spremna nestati.

Izvor: Z&S

Neki baner