Nevidljiva udaljenost

Znate ono, kada izvana sve izgleda savršeno, a drugi vam se dive i zavide na vašoj sreći. Jer kao…

Ti imaš sve, pažljivog, zgodnog muža koji vas drži kao kap vode na dlanu. Vaša djeca su tako mila i slatka. Idete na putovanja, on nikad ne zaboravlja godišnjicu braka. Vi ste primjer bračne harmonije.

Oni ne znaju

Oni nemaju pojma da se ti iznutra raspadaš, da si milijun puta našla ruževe na njegovim košuljama, a nisi ništa pitala, nisi tražila objašnjenja. Sve je jasno. A novi nakit i parfemi su bili naknada za jeftinu prevaru.

Ti si ta koja se brine za djecu, piše s njima zadaće, ide na roditeljske sastanke. Ti si ta koja pravi kostime za maskenbale i ona koja mijesi kolače za Dan kruha. Ti si ta koja neprestano komunicira s djecom.

On je previše zaposlen i istina, od njegove plaće vi si možete priuštiti lijepu kuću, dva automobila, dodatna osiguranja, privatne škole i sve ostale povlastice o kojima ostali mogu samo sanjati. Istina je da se on nikada ne žali, dapače on uživa na svom poslu i svojim zgodnim kolegicama. Oni ne znaju za te prevare, a sve i da znaju, rekli bi da mu se može.

Neki baner

On je frajer

U očima drugih on je oličenje savršenstva, obrazovan, pedantan, inteligentan, odlučan i pravi lider. Ti si tako sretna što je baš tebe izabrao, jer je mogao imati manekenke, U očima drugih ti si nedostojna i koliko god se trudila, to neće biti dovoljno. Ako ga napustiš, optužit će te da si nezahvalna. Djeca će izgubiti oca, koji nikada nije prisutan.

On jest ljubazan i nježan, dok je tu, ali toliko toga nedostaje. Između vas su kilometri praznine i dva oceana udaljenosti i međusobnih razlika. Ti si za njega uzorna ženica koju ponosno predstavlja u javnosti. Samo još jedan ukras u prekrasnoj kući punoj umjetnina i antikviteta.

Kad će doći kraj

Ti se raspadaš, jer se osjećaš bezvrijedno. Saloni uljepšavanja i svi tretmani ne mogu zamijeniti osjećaj praznine i suvišnosti očekivanja koji je prisilno nametnut. Trudiš se svim silama da budeš savršena majka i supruga, ali svi glasovi iznutra poručuju da to nije dovoljno. I nikad neće biti dovoljno da budeš jedina žena u njegovom životu.

Nevidljiva udaljenost

Trebamo naučiti da, couple crossing the street
Photo by Flora Westbrook on Pexels.com

Toliko toga si željela, željela si nastaviti fakultet, naći posao u struci, putovati. Svega si se odrekla zbog njega, zbog obitelji i prividne sreće. I noćima, u hladnoj postelji proganja te pitanje što bi moglo biti kada bi bilo.

Skupljaš snagu

Svaki dan se suočavaš s porazima, živiš dan za danom. Svjesna si da to nije život nego prisilno preživljavanje. Komuniciraš sama sa sobom i napokon si svjesna da moraš završiti svoju prividnu bajku, svoju farsu. I početi ispočetka.

Isplati se riskirati, no živjeti u laži. Isplati se početi iznova, nego drugima ispunjavati društvene obrasce jer si ti takva kakva jesi, sasvim dovoljna.

Neki baner