Njega kose kod kuće i nova generacija proizvoda

Trendovi najavljuju veliki boom proizvoda za njegu i styling kose u sljedeće tri godine, a ponuda je već vrlo bogata i dostupna su rješenja za mnoge problem.

Baš kao i kod preparata za njegu lica, od proizvoda za kosu očekujemo brze rezultate. Ali, morat ću vas razočarati jer nema jednostavne formule za rješavanje problema vezanih uz kosu.

No, postoji sve veći izbor tretmana dostupnih u frizerskim salonima od kojih će kosa već nakon jedne kure biti zdravnija i sjajnija. Međutim, u svijetu se i nakon pandemije naglasak stavlja na proizvode i gadgete pomoću kojih razliku u izgledu kose možete vidjeti i kod kuće. Riječ je o masažerima za vlasište, električnim aplikatorima, pametnim sušilima za kosu… Mogućnosti je bezbroj.

Njega vlasišta

Jeste li znali da je trenutačno sve bogatiji asortiman proizvoda za njegu vlasišta? Takvi proizvodi sve češće dolaze u obliku seruma i pilinga što nismo mogli ni zamisliti do prije tri godine.

Oni omogućuju skidanje naslaga s vlasišta i površine vlasi kako bi preparati za rješavanje problema poput prhuti, pojačanog ili smanjenog lučenja sebuma i slično što brže i dublje djelovali. Iako tonici i losioni za jačanje vlasi i gustoću kose ili ubrzani rast postoje već godinama, sada su umjesto u uljnim formulacijama koje zamaste vlasište, sve češće dostupni kao hidratantna vodica.

Neki baner
Njega kose kod kuće

Photo by Yan Krukau

Prednost im je što djeluju, a ne uništavaju izgled svježe oprane kose. Jedan od popularnijih salonskih tretmana – detoks kose, sada se može izvesti i kod kuće. I to miješanjem posebne maske i seruma pojedinih brendova. To je jedan od najzanimljivijih noviteta na tržištu u posljednjih nekoliko mjeseci.

Hijaluronski serumi

Ukratko najviše novih proizvoda za njegu odnosi se upravo na kosu – disbalans vlasišta i visoko tretirane te suhe i oštećene vlasi što su najčešći problem koji zahtijevaju svakodnevnu njegu i discipliniranost u aplikaciji proizvoda.

No, kako se sve razvija uskoro očekujem i jednostavne hijaluronske serume za kosu. Također i još intenzivnije rekonstrukcijske maske, proizvode koji će zatvarati ispucane vrhove i slično. Kako se čini, samo je nebo granica.

Neki baner