Njega kože koja će “prevariti” zimu

Oštećena i suha koža zimi se teško može izbjeći ne promijene li se životne navike. Posebice je komplicirano kada je riječ o osjetljivoj ili atopičnoj koži, ali za sve postoji rješenje.

Hladni zimski dani neminovno donose promijene na koži. Ona postaje suha na dodir i poprima specifičan ljuskav izgled. A može biti i iznimno osjetljiva, crvena i iritirana uz neugodno prhutanje. Ovisno o tipu kože posljedice zime mogu biti više ili manje vidljive no jednoznačni recept za njegu zapravo postoji.

Hidratantne kreme

Opskrbite se kvalitetnim hidratantnim kremama, okluzivnog sastava koje stvaraju zaštitnu barijeru na koži čime je istodobno štite od suhog zraka I oštrog vjetra te joj pomažu da zadrži vlagu.

Fantastični sastojci koje želite u zimskim proizvodima za njegu su hranjivi shea maslac i vitamin E, petrolatum, pčelinji vosak, silicon, pa i ceramidi koji grade snažnu i otpornu kožnu barijeru. Ipak, ako imate problema s ozbiljnijim problemima kože poput atopije ili pureće kože, trebate i specifičnu njegu. To je njega lišena parfema i sličnih iritansa prilagođena njezi najosjetljivije kože.

Njega kože

Takvi su proizvodi najčešće iznimno bogate i hranjive teksture koja ostavlja osjetan sloj na koži čime je dodatno štiti, a bogati su i sastojcima poput probiotika, pantenola i ureje. Praktično je što atopične linije najčešće imaju cijeli spektar proizvoda od krema za lice i tijelo do krema za ruke i stopala. Pa i proizvode za tuširanje I njegu usana.

Neki baner

Naravno za optimalan rezultat preporučuje ih se koristiti paralelno. Bez obzira na tip kože želite li meku i nahranjenu kožu ne smijete odustati od nanošenja proizvoda.

Samo uz uzastopnu njegu možete vidjeti zadovoljavajući I održivi rezultat. Osim toga preporučuje se tuširati hranjivim balzamima ili uljima za tuširanje I to u mlakoj vodi. A sve kako biste maksimalno izbjegli isušivanje pod tušem te kožu počeli hraniti prije aplikacije losiona, krema ili maslaca za tijelo.

Njega kože

Naravno prilagodba životnog stila zahtijeva i kvalitetnu prehranu bogatu raznovrsnim voćem i povrćem. Puno vode, redovito vježbanje i zdrav način otpuštanja stresa poput joge ili meditacije. Tada rezultat neće izostati.

Neki baner