Njeno veličanstvo famozna “Srodna duša”

Pomnim istraživanjem sa širom otvorenim očima i neprekidno naćuljenim ušima, istraživala sam desetljećima i otkrila još jednu veliku i prljavu prijevaru! Srodna duša ne postoji!

Dakle, uzalud tražite!

Jedina duša koja je najbliže tome da vam bude srodna, je samo vaša duša!
Samo i jedino vaša! Obustavite potragu odmah i zahvalite mi poslije.

To što su vas uputile majke, sestre i bake da trebate naći srodnu dušu, nije zato što vam žele loše, nego zato što im nitko nije otvorio oči i naučio ih kako gledati dušu iz više kuteva.

– Dušo, kasnit ću na ručak, oprosti.

Neki baner

– Dušo, dodaš mi kruh?

– Dušo, opet si ogrebala auto?

– Dušo, gdje su mi sive hlače?

– Dušo, nisam skuhala ručak.

– Dušo, ne stignem u vrtić po djecu!

– Dušo, možeš riješiti tehnički za auto?

Taj i Ta su jednom bili vaša srodna duša! U prvih pola sata poznanstva, ustanovili ste da oboje volite plavu boju, crnu kavu i zelene jabuke. U tom trenutku i po tim kriterijima, na svijetu je disalo nekoliko milijuna vaših srodnih duša.

Poslije ste već navikli da je vaša srodna duša vaša sreća i pomislili ste da vam je suđena, jer vam je srodna.

Onda su vam još rekli da se za ljubav treba boriti i da ljubav boli?!

S obzirom da ste se borili s njegovom razbacanom odjećom ili s njezinim napadima dramatiziranja i s obzirom da vas je boljelo što ju nije briga kad vam je teško na poslu i što on ne mari za vas kad ste bolesni, privezali ste se uz tu dušu, jer ste bili uvjereni da ispunjavate zadane kriterije.

Vi ste si srodni, a jesu vam i stavovi takvi?

Bake, tetke, mame i starija iskusnija braća, trebali su biti savjesni i reći vam da srodne duše ne postoje, pa vas uputiti da provjerite da li s tom dušom Imate iste ili slične stavove o moralu, zdravlju, novcu, potomstvu i sada u novije vrijeme o cijepljenju!

Da, da!

Stavovi o cijepljenju također se moraju uzeti u obzir, jer su postali vrlo bitni.
Ako vi smatrate da je cijepljenje čin brige o vlastitom zdravlju i moralno ljudsko pitanje, a vaša srodna duša je uvjerena da je u cjepivu čip, ta srodnost vaših duša već odavno je upitna, samo što si niste dopustili da to osvijestite.

Znate da ste došli na svijet sami, goli i uplakani? Znate da nitko, nikada i nikako ne može umjesto vas trpjeti vašu fizičku bol? Znate da nitko, nikada i nikako ne može vidjeti vaše misli?

Znate da nitko i baš nikada ne može osjetiti sreću koja vas obuzima?

Neki baner

Jeste primijetili da zaljubljenost ima slične simptome kao proljev?

Da li znate da ste sami sa sobom u svim lijepim i teškim trenucima svog života?

Da, to je i tužno i lijepo, može biti mučno i oslobađajuće. Ponekad poželimo podijeliti s nekim sve to što nosimo u sebi i bude nam žao što nitko ne može osjetiti točno to što osjećamo mi, ali većinu vremena je lijepo biti sam sa sobom.

Dakle, srodni smo samo sami sebi i zato vam je najbolje da dobro pripazite da budete pošteni, korektni, poticajni, brižni, moralni i nježni prema svojoj duši, bez obzira da li znate gdje vam je trenutno. Ne morate mi zahvaljivati, otvaranje očiju mi je samo usputni hobi.

Zadovoljstvo mi je istraživati za vas!

Neki baner