Pismo najvažnijem muškarcu u mom životu – mom sinu

Sine moj.. Najdraži moj anđele, kako to da si odabrao baš mene? Svaki se dan iznova čudim i divim tvom postojanju. Postojanju koje je ovisilo o meni. Ali moram ti priznati da mi sve jasnije postaje kako moje postojanje zapravo ovisi o tebi.

Već prvim uvidom u tvoju prisutnost, postalo mi je jasno kako si mi pomogao, spasio me i promijenio u jednoj sekundi. A toliko će mi još toga pristizati od tebe. Ja se samo nadam da tebi od mene svakodnevno pristiže ono što ti najviše treba za rast. Moja ljubav.

Ti si prvi muškarac koji me je u potpunosti odabrao i odlučio je ostati bez obzira na sve. Ti si prvi muškarac kojeg bezuvjetno volim. Ti ćeš biti prvi muškarac koji će me voljeti do kraja mog postojanja ili se barem tako nadam. I ne mogu da se ne zapitam, kako? Kako to da si baš mene, ovakvu, odlučio voljeti svim srcem?

Odgoj dječaka u muškarca

Nekoliko mi je puta prošlo kroz glavu kako je to mene dopalo da imam muško dijete. Ali misao po misao shvatila sam da za odgoj dječaka u muškarca treba žena poput mene. Ona koja ih pozna. Ona koja ih može usmjeriti. Ona dovoljno jaka da se nosi s izazovima svijeta kojem nikada nije pripadala, ali u kojeg je uvijek oduševljeno zavirivala i tako radoznalo upijala sve čari.

Muškarci su za mene jedan sasvim poseban svijet kojeg je bitno poznavati da se iz njega može izvući ono najbolje. Odgajati male ratnike koji će biti svjesni svojih emocija, slobodne Petar Panove koji će ipak znati preuzeti odgovornost kada se ukaže potreba, odvažne i oprezne, hrabre i senzibilne, svoje i empatične.

Neki baner

Kakav li je to samo izazov danas odgojiti pravog muškarca!

Ali, obećajem ti da ću se potruditi svim svojim srcem i uložiti svo svoje znanje, vrijeme i volju da postaneš osoba s bezbrojnim kvalitetama. Ipak moram računati s tim da jednoga dana ideš drugoj ženi i nema ništa ljepše za majku od saznanja da je odgojila čovjeka koji ženu tretira poput najvećeg blaga.

Da, čeka me veliki izazov, ali i mnogo uživanja. Uživanja u gledanju tebe kako se pretvaraš u zrelog čovjeka, kako iz tebe izranja osobnost s kojom si došao očarati ovaj svijet.

U jedno možeš biti siguran, moja će te mirna luka uvijek čekati. Raširenih ruku, izoštrenog sluha i toplog srca. Uvijek ću biti tu kada se poželiš odmoriti od života i predahnuti.

Nadam se da ću ti uspjeti pružiti zaštitu kakvu si imao svih onih mjeseci dok smo bili jedno. Ako i ne uspijem, bit će mi drago da znam da sam te barem pripremila na sve što te čeka i da ćeš biti dovoljno snažan da se zaštitiš i sam. Da sam stvoriš svoju sigurnu zonu. To me čak i neizmjernije veseli. Saznanje da si spreman gledati život u oči i biti najbolji što možeš biti.

Neki baner