Poketing: Kada partner skriva vašu prisutnost

U svijetu gdje društvene mreže često postaju prozori u naše osobne živote, a dijeljenje intimnih trenutaka postaje gotovo rutina, postoji jedan fenomen koji ostaje duboko skriven – “poketing”. Ova pojava, koja se sve češće susreće u suvremenim vezama, opisuje situaciju u kojoj vas vaš partner namjerno skriva od svojih bliskih, uključujući obitelj i prijatelje.

Iako može zvučati kao rijetka situacija ili izolirani incident, poketing može imati ozbiljne posljedice po zdravlje veze i emocionalno blagostanje partnera koji se skriva.

Što je Poketing?

Poketing, termin koji se popularizirao u posljednjih nekoliko godina, opisuje situaciju kada vaš partner svjesno ili nesvjesno izbjegava javno priznanje vaše veze pred svojim krugom obitelji, prijatelja ili čak kolega.

To može uključivati izbjegavanje spominjanja vašeg imena u društvenim situacijama, skrivanje fotografija ili postova na društvenim mrežama, ili čak lažno predstavljanje vašeg odnosa pred drugima.

Kako prepoznati Poketing?

Prepoznati poketing može biti izazovno, posebno u ranim fazama veze kada su oba partnera često usredotočena na gradnju povjerenja i intimnosti. Međutim, postoje neki znakovi koji ukazuju na to da vaš partner možda skriva vašu prisutnost od drugih:

Neki baner
  1. Odbijanje javnog priznanja: Vaš partner izbjegava spominjanje vaše veze ili vas pred drugima, posebno pred obitelji ili prijateljima.
  2. Skrivanje na društvenim mrežama: Vaš partner ne dijeli fotografije ili postove s vama. Ili ne označava vašu prisutnost u svojim društvenim medijskim objavama.
  3. Izbjegavanje zajedničkih aktivnosti s obitelji ili prijateljima: Vaš partner izbjegava sudjelovanje u obiteljskim događajima ili druženjima s vašim prijateljima. Ili ne dopušta vama da sudjelujete u njihovim društvenim aktivnostima.
  4. Lažno predstavljanje veze: Vaš partner lažno predstavlja vaš odnos pred drugima ili čak tvrdi da ste samo prijatelji.

Posljedice Poketinga

Poketing može imati ozbiljne posljedice po zdravlje veze i emocionalno blagostanje partnera koji se skriva. Osjećaji nepovjerenja, nesigurnosti i odbačenosti mogu se pojaviti kod partnera kojeg se skriva. Drugi partner može osjećati frustraciju, razočaranje i nedostatak podrške.

Pored toga, poketing može dovesti do dubljih problema u vezi, uključujući nedostatak komunikacije, nedostatak povjerenja i nerazumijevanje potreba i želja jednog od partnera. Ova neusklađenost u očekivanjima može dovesti do daljnjeg udaljavanja i, u krajnjem slučaju, prekida veze.

Kako se nositi s Poketingom?

Ako primijetite znakove poketinga u svojoj vezi, važno je otvoreno i iskreno razgovarati o svojim osjećajima i potrebama s partnerom. Komunikacija je ključna za rješavanje problema u vezi. Važno je izraziti svoje osjećaje i postaviti granice koje su vam važne.

Također je korisno razumjeti razloge zbog kojih partner može skrivati vašu prisutnost od drugih. Možda postoji strah od osude ili neprihvaćanja od strane obitelji ili prijatelja. Ili možda postoje dublji problemi u vezi koje treba riješiti.

U konačnici, važno je postaviti granice koje su vam udobne i osigurati da se osjećate poštovano i cijenjeno u vezi. Ako se partner ne može prilagoditi vašim potrebama i očekivanjima, možda je vrijeme da razmislite o svojoj budućnosti zajedno.

Poketing

Foto: Canva

Zaključak

Poketing, iako možda zvuči neškodljivo na prvi pogled, može imati duboke posljedice po zdravlje veze i emocionalno blagostanje partnera kojeg se skriva. Važno je prepoznati znakove poketinga i otvoreno razgovarati o svojim osjećajima i potrebama s partnerom. Komunikacija, poštovanje i razumijevanje ključni su za izgradnju zdravih i ispunjavajućih veza u suvremenom društvu.

Neki baner