Povratak u ravnotežu: Detoks, masaže, sauna…

Nakon zimskog opuštanja vrijeme je da dio vaše svakodnevice postanu zdravi napici, rekreacija kao i odlazak na masažu, u saunu…

Hladni dani su iza nas, a s njima i visokokalorična slana i slatka jela te pokoja čašica alkohola više kojom smo se počastili tamo u vrijeme Novogodišnjih blagdana, a možda i kroz poklade. I dok se neki ne uzrujavaju zbog viška kilograma drugi se već okreću dijeti ili detoksikaciji kako bi očistili organizam, riješili se viška vode u tijelu i osjećaja težine te poboljšali probavu.

Povratak u ravnotežu

Osim rekreativnog bavljenja sportom u tome pomaže i cijeli niz promjena u svakodnevici od ispijanja povrtno – voćnih smoothieja, popularnog rasola, odlaska u saunu, uzimanja raznih biljnih tinktura…

Detoks

Za privremeno čišćenje organizma odličan su izbor smoothieji i prirodni sokovi jer pomažu da se u kratkom roku izbaci višak vode iz organizma, poboljša probava i stanice opskrbe dragocjenim mineralima i vitaminima.

Osim toga potiču detoksikaciju organizma što je jako korisno za sve koji često konzumiraju industrijski prerađenu hranu, pretjeruju s alkoholom te za pušače.

Neki baner

Stručnjaci tvrde da se organizmu tako može pomoći već za jedan do tri dana konzumiranja, ali ne preporučuju prakticirati dulje od sedam dana. Što se tiče izbora voća i povrća postoji cijeli niz fantastičnih kombinacija od mrkve, jabuke, celera, kelja, kruške, banane…

Ovaj čudesni trio sjajan je dodatak detoksikaciji tijela nakon prejedanja, ali i dobra praksa u cjeloživotnom njegovanju duha i tijela.

Sauna

Boravak u sauni među ostalim zdravstvenim benefitima potiče širenje krvnih žila čime se poboljšava cirkulacija te znojenjem kojim se tijelo učinkovito čisti, a koža postaje sjajnija. Na organizam odlično djeluju i suho četkanje.

Tu su i pakunzi od morskih alga i zelenog batata. A odlične su i ručne masaže u kombinaciji s eteričnim uljima koje pridonose još uspješnijem pokretanju limfe i eliminaciji toksina.

Povratak u ravnotežu

Tako paprena metvica stimulira normalnu funkciju jetara. Također blagotvorno djeluje na probavu. Čempres je odličan za poboljšanje limfne cirkulacije dok grejp pomaže radu jetara, slezene, potiče limfni optok I čišćenje. Mrkva će potaknuti regeneraciju jetara i djelovati na razinu kolesterola.

Zeolit

Na putu očuvanja zdravlja mogu pomoći i razni biljni pripravci što je odavno dokazano. Tu je kao pomoć i mineral zeolit koji je svoje mjesto pronašao i u kozmetičkim proizvodima.

Zeolit je, potpuno prirodan mineral koji učinkovito čisti tijelo. Radi to tako da na sebe veže štetne tvari kao što su bakterije, virusi, paraziti, nitrat, teški metali, pesticidi i drugo.

Photo by Yan Krukau

Tu je i čudesni timijan. U ovom slučaju njegova tinktura blagotvoran je za želudac. Uz to ojačava pluća i čisti ih od sluzi, učinkovito djeluje na bakterije i gljivice. Također umiruje živce… Sve će to na najbolji način zaokružiti detoksikaciju.

Koju god od ovih metoda odabrali, nećete pogriješiti a vaše će vam tijelo biti zahvalno.

Neki baner