Proljeće u neseseru

Proljeće donosi nove kozmetičke proizvode i parfemske odabire te prozračniji look kojim se naglašava prirodna ljepota.

Proljetno buđenje prirode donosi svježinu i vedrinu i u make up, pa je naglasak na prirodnoj ljepoti uz minimalno dotjerivanje. Tako je na društvenoj mreži TikTok sve popularniji pokret “clean girl” koji podrazumijeva estetiku minimalistički našminkane djevojke koja je uvijek klasično odjevena te ima zdravu i sjajnu kosu što je ujedno vodeći trend u ovoj godini.

Kozmetički brendovi su ga objeručke prihvatili, pa uživamo u nikad većem broju multifunkcionalnih proizvoda koji iznimno kvalitetno njeguju I uljepšavaju kožu.

Tonirane kreme

Vaša tonirana krema sada može imati SPF i izvanredne antioksidanse, a istodobno biti i lagani puder. Ako je pritom i sjajna imate odličnu formula za uspjeh. Takve baze danas u jednom proizvodu mogu zamijeniti primer. Ali i kremu, puder i highlighter, a sa svima njima se mogu i miješati. To omogućuje da se jedan proizvod koristi doslovno za sve što nije samo praktično nego i ekološki dobro rješenje.

Takve se baze najbolje nadograđuju tekućim, kremastim ili rumenilima u sticku kako biste dobili mladenački rumene obraze. Nanosite ih prstima za postizanje dodatne nonšalantnosti, a možete ih nemarno natapkati i na usne.

Neki baner
Proljeće u neseseru

Photo by Kelsey K

Highlighteri

Treba najaviti i povratak highlightera. Iako zapravo nisu nikada ni izišli iz mode, tekući i highlighteri u sticku prije su se obilato nosili stvarajući dojam prirodne vlažnosti kože ili sjaja iznutra. Sada se najavljuje povratak tzv. 2016.highlightera kada se proizvod u kamenu nanosio u velikim količinama na određene dijelove lica i davao sjaj vidljiv iz svemira.

Vjerujem da tako velik skok s decentnog make upa na napadni sjaj nećemo doživjeti sve do kraja godine. Ipak vrijedi znati da se polako vraća vrijeme kada neće biti nimalo čudno što ste izvukli svoj najsjajniji highlighter iz ladice.

Neki baner