Savršena partnerica?

Nisam psihoterapeut a ni stručnjak za veze, ali jedno znam, ne postoji savršena veza jer ne postoje savršeni ljudi. Svi mi imamo svoje muhice i buhice, koje nas čine takvima kakvi smo, pa smo s toga evolucijom i zdravim razumom došli do čarobne formule za odličan, dugoročni odnos – kompromis. 

No svejedno svakog dana čujem pitanja, što to muškarci traže u savršenoj partnerici? Što to ona ima, a ja nemam? Sve su se druge udale… a ja još sanjam princa na bijelom konju (ili barem konja)… i iskreno ću vam reći – Ne znam. Prvo nisam muškarac (a ne bih voljela ni biti), drugo svatko od nas od partnera / partnerice traži nešto drugo.

Nekome je bitno da mu žena dobro kuha, drugome je bitno da se seksaju minimalno 5 puta tjedno i da je ona spremna zadovoljiti sve njegove potrebe (i fantazije)… neki samo žele osobu koja će ih prihvatiti takvima kakvi su i voljeti.

s2

Neki baner

Neki se ožene jer misle da moraju, neki zato jer im to odgovara, neki zato što je to po njima normalni slijed veze i žele okruniti svoju ljubav na taj način. A neki se nikad ne skrase. Boje se vezati. I to je okej… različiti smo. Važno je samo da obje strane znaju na čemu su i da nitko, nikoga ne zavlači…

No da se vratim prvotnoj ideji teksta – Što muškarci žele od partnerice? Hmm… ono što su mi rekli prijatelji, mogu svesti na par, nazovimo savjeta ali ne mogu jamčiti da pale, jer… kao što rekoh, svi smo mi svemir za sebe. No ono što su mi svi definitivno potvrdili je da žele osobu koja će im prije svega biti najbolja prijateljica. Ne žele mamu, ne žele savjetnicu, ne žele nekog tko će im komandirati (osim onih koji se pale na domine ali to je neka druga priča)… žele partnericu s kojom će dijeliti dobro i zlo. S kojom će moći o svemu razgovarati, bile to životne brige ili bubamara koju su spazili u travi dok su šetali svog retrivera parkom.

Žele dobar i kvalitetan, redovan sex. To je valjda jasno… i to sa ženom koja ih privlači. Mislim možeš se postaviti na trepavice, ali ako mu nisi napeta, teško da će se tu izroditi išta a kamoli veza pa brak. Znači privlačnost, redovan sex, razumijevanje, prijateljstvo… razgovor.

Ništa novo rekle bismo, zar ne?

sexy

Ali ono što me oduševilo, bila je rečenica: “Ona mora biti zajebana. Ponekad mora igrati igru. Ne previše… ne sad da moram trčati oko nje, ali mora znati održavati tu strast. Biti ponekad nedostupna.”

I koliko god bilo smiješno, zapravo je logično jer nitko od nas ne voli nešto što mu je stalno servirano i oko čega se ne mora truditi. Svi mi volimo čekati tu poruku… volimo da nas netko iznenadi sitnicom. Volimo ponekad ne znati gdje je i što radi, jer to pali. To održava plam. I volimo tjerati da nas čekaju i da nas žele.

Ja volim. Priznajem. Želim da za mnom izgara kao šibica. Baš kao ja za njim…

Stvar je u tome, da ne postoji savršeno i da nema definicije za ljubav. Jednostavno s nekim klikneš, s nekim ne. I nema jamstva da će trajati, jer i najbolje veze dođu u krize. A ljudi se mijenjaju. Ne želimo uvijek isto… ja sad ne želim što sam željela prije deset godina, a ne mogu ni slutiti što ću željeti za deset.

Važno je uživati u trenutku… i dati najbolje od sebe. Malo koketirati, igrati se, maziti… ponekad apstinirati da se još više zabukti plam i živjeti. Pa ako se okruni brakom i dođu djeca – yeeey… ako ne, pa hmm ima još ribe u moru… a lov je zabavan hobby, zar ne?

Mary

Neki baner