Sindrom maminih sinova

Sigurno se svaka žena barem jednom u životu susrela s „maminim sinom“ Neke žene su vrlo kratko bile s takvim muškarcima jer je komparacija s njihovim idealnim majkama bila nepodnošljiva. Konstantni pritisak i njihova ovisnost o majčinu utjecaju postane teška za opstanak jednog zdravog ljubavnog odnosa. A ponašanje maminih sinova je sve, samo ne zdravo. Evo i zašto!

Moja mama to bolje radi

U početku veze s maminim sinovima izgledaju dosta idilično. Oni su izrazito kulturni, pristojni, ljubazni i posjeduju manire poput otvaranja vrata, pružanja svoga kaputa kad je hladno. Oni nikad ne dopuštaju da žena plati piće.

Stvaraju privid da žene tretiraju poput kraljica. No, takvi muškarci imaju visoka očekivanja i u svojoj glavi imaju sliku idealne žene. Ta žena je njihova majka. Ona je savršena i besprijekorna žena koja sve što dotakne pretvori u zlato. Ona zna kuhati sve vrste jela i pogodi one okuse koje njemu pašu.

Ako ikada pripremite večeru za maminog sina, nemojte se čuditi ako počne pričati o maminoj kuhinji. Na početku to izgleda simpatično, ali s vremenom ovakve priče postaju češće, a majčina figura i utjecaj postaje glavna tema vaših priča i rasprava.

Iritantne navike maminih sinova

Bezuvjetno povjerenje u majku dovodi do opsesivne potrebe za brojnim usporedbama svoje majke i svake žene s kojom izađu. Mamini sinovi su skloni brojnim kritikama prema ženama. Oni vam mogu uputiti kritiku na vaš način odijevanja, na vašu urednost, vaš izbor prijatelja i na te kritike dodati da njihova majka to nikada ne bi napravila.

Neki baner

Ovakvi tipovi su hipersenzibilni i osjetljivi na životne promjene. Majčin oslonac predstavlja životnu sigurnost i komfor zonu iz koje ne žele izaći. Za svaki problem trče majci po mišljenje i savjet. Velika većina tih tipova još uvijek živi s roditeljima, a neki od njih su predlagali svojim partnericama da poslije ženidbe žive s njegovim roditeljima.

Izabrat će majku umjesto vas

U ovakvim slučajevima majke su se postavile previše zaštitnički prema svojim sinovima. Odigrale su ključnu ulogu u njihovim životima i bile veliki oslonac i potpora. Mnoge su majke u ovakvim odnosima pretjerale i stvorile međusobno ovisan odnos.

Naučile su svoje sinove da ne mogu funkcionirati bez njihove pomoći i kreirale emotivni hendikep svojih sinova. Sinovi se osjećaju bespomoćno bez svojih majki jer se majčina uloga reflektirala na svako područje njihovih života. Ako dođe do izbora između životnih partnerica i majki, oni će izabrati majku.

Sindrom maminih sinova
Photo by Matheus Ferrero on Unsplash

Samostalnost je ključna

Muškarac mora biti svjestan da u međusobnom odnosu između majke, i partnerice ne bi trebalo biti mjesta za posesivnosti i ljubomoru. I partnerica i majka vole istog muškarca, ali na različiti način. Pravi muškarac treba pustiti majčinu suknju i biti spreman na samostalan život.

Neki baner