Sloboda je stvar izbora

Sloboda je u glavi. Ona sloboda koju ti nitko ne može dati, niti je oduzeti. Ona sloboda koju si sam odlučiš stvoriti.

Sloboda da živiš u skladu sa sobom i prema svojim životnim vrijednostima. I da se nikome zbog toga ne opravdavaš. Da se usudiš svoj život posložiti onako kako ti želiš. I zauvijek odbiješ to bjesomučno i stresno trčanje za još više ovoga ili onoga.

Sloboda da si dozvoliš uživati ovdje i sada. Da, baš Sada. Osvijestiti Život koju ima svaki dah koji udahneš. Pa dopustiti neizmjernoj Zahvalnosti da potekne tvojim žilama.

Toliko si bogat samim svojim postojanjem, da to možda ne možeš ni pojmiti.

Dozvoli si Slobodu bivanja u sadašnjosti. U tome da si priuštiš male, ali velike Radosti. Da svjesno izabereš što ćeš misliti i na što se fokusirati.

Jer ništa nije skroz crno ili bijelo. U svemu ima nešto između i uvijek možeš pronaći kvalitetniji način na koji ćeš nešto gledati. Način od kojega ćeš se bolje osjećati…

Neki baner

Zato Slobodno izaberi živjeti svoj život po svojim pravilima. Jer nitko to drugi neće učiniti umjesto tebe i dati ti dozvolu da nešto promijeniš.

I možda ne možeš sve sad promijeniti. Ali polako… korak po korak možeš mijenjati pravac kretanja. I sitnica po sitnica učinit će veliku razliku. U tome kako se osjećaš, a to je najbitnije.

I znam da ti se sada čini nemoguće i da misliš da ćeš mnoge putem povrijediti ako odlučiš misliti na sebe. Ali to je zabluda. Jer oni koji te iskreno vole, neizmjerno će uživati gledajući tvoju sreću. A oni ostali su samo uteg koji te vuče na dno. I kada se ti izmakneš, naći će nekog drugog da ga vuku…

Oni koji te vole koračat će uz tebe. Možda ne fizički, ali dušom hoće… A ako i ideš sam, najvažnije je da imaš Sebe uz sebe. Jer onda nikad nisi uistinu sam. Tvoja Duša se raduje i podupire te na svakom koraku. I cijeli Univerzum se presloži da ti otvara put i pomiče barijere. Pa da točno znaš i osjetiš da si Vođen. I da je to tvoj Put. A to je toliko samoispunjujuće iskustvo, toliko dubok i nevjerojatan osjećaj, koji daje toliko snage da ti ništa više pored toga neće ni trebati…

Zato samo koračaj. Uzmi si slobodu biti Slobodan.

Umom, duhom i tijelom. Koliko god možeš. Slobodan da činiš ono što osjećaš da trebaš. A ne ono što moraš pod svaku cijenu. Jer što god i “morao” učiniti, uvijek možeš naći bolji način kako ćeš na to gledati. Zašto nešto radiš i što ti to donosi? Opet Sloboda izbora misli koja je neprocjenjiva.

Zato biraj Slobodu. Ovog trena sada. Slobodu u glavi, bez da se igdje pomakneš ako to trenutno ne možeš. Oslobodi se okova svojih misli i uvjerenja, starih programa… I iščupaj lance u kojima si tako dugo svezan. A koje možda nitko ne vidi, samo ih ti osjećaš. Toliko čvrste da su možda već srasli uz tebe… Ali nisu pravi dio tebe. I imaš pravo da ih se oslobodiš.

I zaslužuješ to. Potpuno.

Jer život će ionako proći. A što će ti, ako nisi ni Živio?

Iva Bradarić

Neki baner