Što izbjegavati tijekom retrogradnog Merkura?

„Merkur je retrogradan, nije ni čudo što sve ide naopako!“ Koliko ste puta čuli i izgovorili ovu rečenicu kada izgleda da sve ide u krivo?! Razjasnimo ovu pojavu i lakše je prebrodimo.

Za početak, sam naziv retrogradni Merkur nije sasvim točan. Merkur zapravo ne ide unazad, već se samo stvara optička varka da se planet udaljava od našeg položaja na Zemlji. Merkur nije jedini planet na kojem opažamo ovaj fenomen. Svi planeti imaju svoja retrogradna razdoblja.

Ono što vrijedi za sve njih, pa tako i za Merkura, jest da sve što simboliziraju planeti u retrogradnoj fazi počinje izmicati kontroli – tako za vrijeme retrogradnog Merkura (komunikacija) može doći do poremećaja u odnosima, tehnoloških kvarova ili raskida ugovora.

Dobre strane retrogradnog Merkura

Da, retrogradni Merkur ima svoje dobre strane iako se ponekad čini da je cijeli svijet pomaknut sa svoje osi i da se sve okrenulo naglavačke. Retrogradni Merkur ne znači samo dan za danom loše sreće. U tim se razdobljima općenito događaju stvari koje se stvarno moraju dogoditi kako bismo iz njih mogli učiti.

Ovo svakako nije razdoblje za započinjanje novih projekata, akcija ili bilo čega novoga – razdoblje retrogradnog Merkura je razdoblje za razmišljanje. Tada treba usporiti, preispitati što smo radili i što smo mogli – razmišljamo, procjenjujemo.

Neki baner

Što biste trebali raditi tijekom retrogradnog Merkura:

Razmišljajte, mozgajte. Neka vam na pamet padnu najrazličitije moguće ideje za rješenje problema koji je pred vama. Jedan od njih će proraditi.

Budite fleksibilni. U ovom razdoblju važno je biti strpljiv i prilagodljiv. Možda ćete morati izaći iz svoje zone udobnosti kako biste riješili izazove koji vas čekaju.

Pustite mašti na volju. Vrijeme je da se ne ograničavate na pojmove “moguće” ili “nemoguće”. Uvijek imajte širu sliku i koliko god vaša ideja izgledala neostvariva, šanse da se realizira su veće.

Budite pedantni i oprezni. U ovom razdoblju važno je biti organiziraniji nego inače i pratiti svoje termine, a ako putujete, posebno pripazite na redoslijed letova, odlazaka, odlazaka, otkazivanja itd.

Obratite pozornost na automobil. U ovom razdoblju povećane su šanse nastanka kvara, npr. kod automobila. Budite posebno oprezni i odvedite ga automehaničaru na pregled.

Spremite važne podatke. Pripremite se za retrogradni Merkur unaprijed tako što ćete danas organizirati i spremiti na sigurno sve važne podatke sa svog telefona ili računala.

Prošlost. Ako vas neka misao uporno muči, a vezana je za prošlost, sada je vrijeme da joj se vratite i riješite situaciju jednom zauvijek.

Izbjegavati:

Previranje po negativnim mislima. Nemojte se upustiti u obrazac stalnog negativnog razmišljanja. Čak i ako vam se čini da se sve oko vas raspada, izdržat ćete. Ovo je samo mala neravnina na putu!

Izoliranje. Kad sve pukne i dođe do nereda, nemojte se izolirati – bolje je dogovoriti terapiju sa dobrim psihoterapeutom, duhovnim učiteljem ili osobom od povjerenja.

Pretjerivanje. Pokušajte ne opterećivati ​​ni sebe ni druge uljepšavanjem stvarnosti i pretjeranim dramatiziranjem – sve je već dovoljno dramatično.

Planiranje važnih prezentacija ili sastavljanje ugovora. Razdoblje retrogradnog Merkura doista nije povoljno za nove početke ili pravno-ugovorne poslove. Ako ih ne možete izbjeći, obratite posebnu pozornost na detalje.

Oslanjanje isključivo na tehnologiju. Ako vam je nešto važno, zapišite to u bilježnicu, rokovnik ili papirić.

Žurbu. Nemojte žuriti. U ovom razdoblju jako je važno usporiti i izbjeći što više grešaka.

Prevelika očekivanja. Zbog nesporazuma događa se da stvari ne idu po planu. Zbog retrogradnog Merkura nemojte imati prevelika očekivanja i smanjite učinak razočarenja.

Postavljanje nerealnih rokova. Koliko god vam nešto bilo hitno, imajte na umu da se u ovom razdoblju sve usporava, pa si postavite realne rokove.

Neki baner

Preuzeto sa: sensa.mondo

Neki baner