Svoj kruh jedem i tuđu brigu vodim

E da, tako to rade posvuduše, dušobrižnici, kvazi moralisti, vertikale i paralele, samoprozvane pomične mjerke i oni koji nemaju trenutno pametnijeg posla.

Mozak im vrluda po vlastitim pustopoljinama i u opasnosti su da ga izgube, pa da se spase i zaposle besposlenu sivu masu – naskoče na nekoga tko ima nešto što bi i sami željeli, a nemaju.

Dakle draga ženo, ako imaš dobre sise, pametnu djecu, lijepe zavjese, pune usne, zgodnog muža, dobro plaćen posao, lijepe noge….ti si dobar materijal za one koji to nemaju, a lijeni su dići guzicu i materijalizirati svoje snove, potrebe ili htijenja.

Olajavala te?

Znači da joj je bilo dosadno! Ne moraš se odmah ljutiti na nju!

Žena se malko zabavila, na trenutak je bila važna u društvo sličnih sebi i podičila se novim informacijama koje su plod špijanja ili trućkanja ispred seoskog dućana.

Neki baner

Čula Mara od Anđe, Anđi je rekla Hrvojka, da joj je rekla Koraljka, da je čula od Ljilje da je Stana jebala ježa jer ju svekrva olajavala kod strine Magde jer nije pospremila stol nakon ručka.

Vidite, ne znam tu staviti niti interpunkcijske znakove!

Nemam dovoljno inteligencije da bih sumirala takve informacije, nemam kapacitet mozga dovoljan da to sve mogu pojmiti. Nisam pretjerano pametna, zato se ne postavljam na te mentalno zahtjevne zadatke. Kakav sam baksuz, prepričala bih trač taman onome kome ne smijem to reći ni za živu glavu, a onda bih najebala.

Eto, zato ne tračam! Nemam dovoljan kapacitet mozga!

Meni je to komplicirano otprilike kao meteorološka mjerenja strujanja zraka u kombinaciji s mikrobiologijom i forenzikom na krvnim deliktima.

No, moje nježne godine naučile su me da ako preda mnom pričaš loše o njoj, onda ziher pred njom pričaš loše o meni. Toliko sam uspjela shvatiti!

Sve te gospoje Tratinčice i njihove dijagnoze!

Zato što ne znam s tim svim na kraj i zato što mi se živo jebe što ti pričaš o meni li o njoj, premjestit ću te damski, nježno i s puno pažnje, iz svog vidokruga na neko, za tebe i mene sretnije mjesto.

Svako pravilo ima svoje izuzetke, pa tako i ja imam onih nekoliko Tratinčica koje su slatke, smiješne, zabavne i prpošne, pa mi je teško odreći se njihovog društva koje me ponekad veseli. Svjesno izložim svoj mozak terapiji, kako bih istražila način razmišljanja i mentalne sklopove kod besposlenih i zapravo neispunjenih mozgova.

Ako Tratinčica priča o kolegici koja se kurva, pa u detalje opisuje njen izgled- Tratinčica je nezadovoljna svojom guzom ili širinom struka.

Dijagnoza – Tratinčica potajno želi da je netko želi.

Kad priča o bogatoj sestrični, a pritom suzi očne kapke i zlurado komentira sestričnu- nesretna je što nema dovoljno love da si ispuni neke snove.

Dijagnoza – lijenčina koja ima vremena skupljati informacije o sestričnama, umjesto da svojim rukama ostvaruje svoje ambicije.

Čim se dohvati svoje svekrve i njenih mana – Tratinčica nije zadovoljna svojim vrlinama. Sve što ju smeta kod svekrve, zapravo joj smeta i kod nje same.

Fotografija: privatna arhiva autorice

Dijagnoza – alapača s izvrnutim osjećajem za obiteljske vrijednosti i niskom emocionalnom zrelošću.

Kad se uhvati svog rođenog muža i njegovih mana, ona je nezadovoljna sa sobom, s njim, s njegovom familijom, s pokojnim mu didom i babom, pritom mu je žena već 20tak godina i dalje će to biti. Zapravo, ona je duboko i vrlo invazivno nezadovoljna cijelom svojom osobom.

Dijagnoza – teška ruptura duše i okolnih slojeva aure.

Što sam starija, kave s Tratinčicama su rjeđe. Koliko god da su mi zabavne, toliko mi besmisao tema izmijesi štitnu žlijezdu. Stara sam i moram čuvati zdravlje.

Za zdravo starenje biram Gerbere, Tulipane, Maslačke, Ruže, Orhideje, Mimoze, pa čak i poljske preslice i djeteline.

A kakav kruh vi volite? 😉

Neki baner