Tražite muža? Evo kako bi “trebao” izgledati…

Da se razumijemo – nit’ mislim da bi muža trebalo“tražiti”, nit’ mislim da će vam neka anketa odrediti za koga bi se trebale udati. Mislim da se prave osobe pronađu onda kad im je vrijeme, i to ne treba siliti. Ponekad upoznamo pravu osobu u potpuno pogrešno vrijeme, i obrnuto – onda kad nam je najpotrebniji onaj Pravi, mi se ludo zaljubimo u onog Pogrešnog. Ali sve je to život, i sve na kraju dođe na svoje mjesto.

Ponekad onaj Pravi bude Pravi samo određeno vreme, da bi se zatim pretvorio u Pogrešnog – i to je u redu. Svi se mi mijenjamo, mijenjaju se i okolnosti. Ne možemo očekivati da sve stoji zamrznuto u vremenu.

Ipak, odavno postoji potreba da definiramo kako to točno izgleda naš idealan muškarac i kako da prepoznamo srodnu dušu kad prođe pokraj nas na ulici. U tu svrhu je 1956. godine magazin LIFE proveo anketu među Amerikankama voljnim da sa svijetom podijele svoju definiciju idealnog muškarca.

Neke od ovih ideja su davno zaboravljene, ali neke vrijednosti su svevremenske, pa ćete se možda i prepoznati u par stavki. Bilo kako bilo, na kraju uvijek srce bira, ali možda ga možemo malo usmjeriti na pravi put.

Idealan muškarac iz 1956.

Dakle, ovaj imaginarni idealan muškarac je prije svega ljubazan. On će vam uvijek otvoriti vrata, uzeti torbe kad se vraćate stržnice i primaknuti stolac u restoranu. Nikad prema vama neće biti arogantan ili neugodan. Uz idealnog muškarca nema mjesta ljubomori – on je siguran u sebe, ali i u vas. U slobodno vrijeme bavi se sportom. Nije važno kojim sportom, važno je da ima hobi, iako su najbolje kotirali nogomet, košarka i bejzbol.

Neki baner
Tražite muža? Evo kako bi "trebao" izgledati...

Idealan muškarac je samopouzdan i samostalan, ali to ne znači da je arogantan ili da ne dopušta ženama da dođu do riječi. Ne libi se oprati posuđe, popraviti polomljenu policu ili pokositi travu. S djecom provodi puno vremena, veseo je i pun ljubavi. Duhovit je i zabavan, pa često zabavlja cijelo društvo svojim zanimljivim pričama, djelomično zahvaljujući svojoj navici da puno čita, ali i činjenici da je u mladosti stekao kvalitetno obrazovanje.

Međutim, idealan muškarac ne provodi dane na terenu ili s knjigom u rukama, nego ćete ga često zateći u – šupi. Obožava raditi s drvetom i izuzetno je vješt u tome, pa se njegova supruga često hvali jedinstvenim komadima namještaja koji krase njihov dom. Stolarstvo eventualno može biti zamijenjeno fotografijom, slikarstvom ili skupljanjem poštanskih markica.

Vikend je uz idealnog muškarca uvijek rezerviran za ples. On nema dvije lijeve noge, naprotiv. Vješt je u svim plesovima, od engleskog valcera preko ča-ča-ča do rumbe. Ali čak i da nije sjajan plesač, može mu se progledati kroz prste – dok god se trudi.

Idealan muškarac iz 2021. godine

Ako ste pogledali ovu listu i izjavili: „Ha! Ovo su gluposti – moj muž ne zna ni žarulju zamijeniti/nikad nije zaplesao/čita samo novine, a u sretnom smo braku već X godina!“ Moj odgovor je – čestitam. Sretni ste u braku, nema skrivenog nezadovoljstva i nijedna anketa ne može vam reći suprotno. Koga briga za tuđe mišljenje. Vi najbolje znate kako živjeti svoj život.

Tražite muža? Evo kako bi "trebao" izgledati...

A ako tek razmišljate o uplovljavanju u bračne vode, razmislite malo o tome što je vaša definicija idealnog muškarca i još važnije – porazgovarajte s partnerom. Ključ uspješne i dugotrajne veze jest otvorena komunikacija.

Pa ako vaš izabranik vjeruje da žena treba biti domaćica i odgajati djecu dok on zarađuje, a vi želite izgraditi zavidnu karijeru, najbolje je da o tome porazgovarate prije nego što promijenite prezime.

Izvor: Intimna

Neki baner