Treba ti promjena iznutra i mozak na off

Znate ono neko vrijeme kada padnete u neka čudna raspoloženja, pa sve preispitujete, pa sve nešto važete, planirate, prolongirate? Znate, je l’ da? Ono kad se odlučujete za new born vrijeme, kada stavljate onu tačku na sve do tada što ste uradili i počinjete sve iznova? I kako ono onda to zapravo radite?

Brišete one neke stranice, brišete neke ljude ili eventualno odlučujete se na neke drastičnije mjere poput promjene frizure, stila, eventualno pola ili planete. Znate znate, sigurna sam. E pa da vam nešto kažem u vezi toga. To “vrijeme” je  jedno obično, čisto ništa. Inače rekla bih onu riječ na “s” ali trenutno sam u tom “vremenu” pa se trudim biti kulturna.

Ne postoji nikakav novi početak, nikakvo renoviranje i restauracija života.

Naročito ne kada je u pitanju sve što radite oko sebe. Ako skratite kosu vi niste postale neka nova žena, ne, vi ste ona ista samo sa drugačijom frizurom. I što je najgore vjerovatno ćete već za par dana ponovo pasti u očaj jer će vam ta ista kosa koju ste odrezali nedostajati. Ako promijenite stil oblačenja furaćete to nešto novo neko vrijeme i na kraju se vratiti na svoj prijašnji, jer jednostavno, to niste bili vi. Ili što nemate toliko dubok džep za mijenjanje sadržaja kompletnog ormara.

Ako promijenite grad, isto tako, neko vrijeme će vam odgovarati nova sredina, mislićete da ste prodisali, a onda opet nakon nekog vremena ta ista sredina će vas stiskati i bićete usamljeni što nemate nigdje nikoga. Da, dođe nam svima svega preko glave, i da rado bismo voljeli promijeniti toliko toga u svom životu ali poenta svega jeste da nama nije potrebna takva vrsta promjena.

Neki baner

Mi smo zapravo sebe okružili nesvjesno sa onim što nam je potrebno samo ne znamo kako na pravi način sve iskoristiti. Nije do svega oko nas, do nas je i do onoga što je u nama. Ma gdje se odselila sa sobom nosiš sebe i sve svoje nesigurnosti.

Ma koliko god kosu skratila kada se pogledaš u ogledalo svaki ćeš put vidjeti istu dužinu nesigurnosti.

Nije do svega oko tebe, do tebe je. Ona prava promjena, koja je tebi zaista potrebna je u tebi. Potrebno ti je da tu nešto uradiš. Da prihvatiš sebe takvu takva jesi. Da daš sebi možda malo oduška I priznaš da ne mora možda uvijek sve da bude savršeno ako to znači da ćeš ti imati malo više vremena za sebe. Da shvatiš koje su zapravo tvoje mogućnosti I da naučiš kada je vrijeme da kažeš ne.

Potrebno ti je mnogo rada na tebi, da prije svega ti naučiš da poštuješ tu personu unutar tvog tijela kako bi naučila I druge da je poštuju. Kada promijeniš frizuru promijenila si samo to, ti ćeš i dalje biti ona ista ti koja će raditi iste stvari i na kraju ponovo biti nesretna. I dalje ćeš trčati kao pomahnjitala da sve stigneš, i dalje ćeš juriti na sve strane da sve bude baš onako kako treba, i I dalje ćeš sebe kriviti za svaki neuspjeh, za svaku negativnu emociju koju dobiješ od drugih ljudi bila kriva ili ne bila. Shvataš?

Treba ti promjena iznutra i mozak na offi

Promjene oko tebe te neće na taj način usrećiti.

Moraš da naučiš da živiš život, da shvatiš da nisi tu da bi svima oko sebe ugodila, da je u redu da ne učiniš ono što traže od tebe i da se zbog toga ne trebaš osjećati nimalo loše. U redu je da sebi priuštiš neke stvari koje te čine srećnom. U redu je da pobjegneš od obaveza, od posla, muža, djece i porodice te da samo sjediš i u miru čitaš knjigu dok piješ kafu.

Ako promijeniš oblačenje to ti neće produžiti tvoj radni dan, ali ako se malo bolje organizuješ, ako malo daš sebi šansu i promijeniš pravac u kojem gledaš možda možeš odraditi sve što si trebala, biti zadovoljnija i još uz to ne zaboraviti na sebe.

Ne treba tebi nikakav novi početak jer ti na novi početak nisi spremna.

Novi početak je nemoguće napraviti, to bi značilo da baš svaku stavku svog života moraš da promijeniš a na to sigurno nisi spremna.Tebi je potrebna samo jedna pauza od svakodnevnog stresa, od obaveza, odgovornosti i prevelikog bremena koje si prebacila na svoja leđa. I što je najgpre učinila si to sama.  Treba tebi ti da prebaciš prekidač u glavi na off i malo odmoriš. To je zapravo prava promjena.

Neki baner