Trebaš znati preboljeti

Dođu trenutci kada boli, kada misliš da se raspadaš, kada nema sna niti osmijeha na licu. Nema mira u tebi i ništa više nije lijepo. Najgore od svega je osjećaj izdaje i prevare, osjećaj nemoći. Nitko se ne voli tako osjećati. Bori se nešto u tebi da se otrgneš, da se promijeniš ali vidiš da ne možeš. Kada bi mozak mogao narediti srcu, sve bi bilo drugačije.

Polako počinješ prihvaćati. Riječ polako je ključna. Mnogi su pokušavali definirati i odrediti koliko je potrebno vremena da preboliš, ali preciznog odgovora nema. Nitko nije isti.

Svatko na drugačiji način podnosi razočarenje i bol pa je tako i vremenski proces da preboliš drugačiji. Često se prepuštaš razmišljanjima, zašto je tako? Jesam li što skrivila? Što sam to pogrešno uradila?

Ali ovdje je stvar jasna. Da ne znam što učiniš, ti ne možeš promijeniti nikoga, osim sebe. Da ne znam kako si ti postupila, ishod bi bio isti jer ako netko hoće nešto uraditi on će to i napraviti.

Trebaš znati preboljeti
Photo by thevibrantmachine

Ne možeš utjecati na nekoga da te voli ili da se ponaša drugačije. Teško je promijeniti ponašanje malog djeteta a za odraslog čovjeka to je nemoguća misija. Ljudi se ne žele mijenjati, još jače se opiru ako promjenu od njih zahtijeva netko drugi. Jedino što ti preostaje jeste prihvatiti situaciju kakva jeste i koliko god da ti je teško, nastaviti ići dalje.

Neki baner

Plači koliko god treba, žali koliko god treba. Nemoj da se tjeraš da se veseliš ako se ne osjećaš tako. Moraš proći proces tuge i proces prihvaćanja koliko god teško bilo. Moraš znati biti sama. Ne obaziri se na to što ti drugi govore i savjetuju. Samo ti znaš kada ćeš moći krenuti naprijed i reći da si preboljela. Doći će sve na svoje mjesto, samo strpljivo. Nemoj žuriti.

Hana Šerić

Neki baner