Uputstvo za upotrebu…

Ma, sa mnom ćeš lako. Ništa ne brini. Za početak budi fin, jer bezobrazluk izaziva duplu dozu inata, a inat je najrazornija energija koja je poznata današnjim fizičarima. Samo kažem, ne prijetim se. Ako znaš na finjaka poturiti svoje ideje, unaprijed ti kažem da će biti usvojene. Ne zato što neću shvatiti što radiš, nego jednostavno zato što se poznajem. Skužit ću te, ali napravit ću kako želiš jer neću imati srca pokazati ti srednji prst. Znat ću da me koristiš, ali pustit ću ti dok si fin.

Nešto se mislim da ti nećeš uvijek biti baš toliko drag, pa ću ja ipak često pokazivati prosti prst.

Ako imaš namjeru biti neuredan i ostavljati stvari tamo gdje im nije mjesto, preporučujem da budeš vrlo lukav. Toliko lukav da to granici s pokvarenošću. Znači da, podmitljiva sam, ali sitnice će biti dovoljne. Čokolada, maslačak ili tratinčice, ruža iz susjedovog vrta, ne razbijaj glavu! Srediti ćeš me s malo truda, jer znam da ću pasti na one usrane i tipične ženske trice. Koliko god ću čistiti za tobom, neću puno prigovarati ako budem znala da si ponekad mislio na mene dok nismo zajedno. Znam, to je tipična ženska glupost. Kog me vraga briga na što misliš kad ionako nemam ništa od toga?!
I ne znam zašto uopće to pišem?! Što hoću s time? Kad bi ti i bio točno takav muškarac kakvog sam opisala, ja te ne bih voljela takvog. Bio bi mi previše savršen u svojoj nesavršenosti. Išlo bi mi na živce da si toliko protokolaran, a pitam se i tko bi mi uopće udovoljio?! Znam li ja uopće što hoću? Kakav bi moj život bio da si ti točno takav kakvim te opisujem? Bio bi to život iz bajke, ali bajke su za djevojčice, a ja nisam više ta. Život mi nije često šaputao nježnosti na uho. Nekad me, istina, pomazio, ali puno češće sam pokupila po koji šamar. No dobro, znalo mi je dugo bridjeti lice i srce, ali preživjela sam. Već dugo ne maštam o princu iz bajke, ali ni konji mi ne trebaju u životu. Ne znam točno što hoću, ali znam što neću. Ne mora biti uvijek kako ja želim, no ako bude fer to će već biti puno. Nisam u stanju samo biti i disati, moram hodati, trčati, pasti i ustajati. Hoću se smijati i pjevati. Dobro, mogu ponekad i plakati, ali molim te učini da to ne bude previse često. Plakat ću samo kad baš jako boli, inače ću stisnuti usne i nastaviti dalje. Nekad nećeš ni primijetiti da me zaboljelo. Pospremit ću te sitne ogrebotine i neću cendrati oko njih, ali budeš li me udarao ispod pojasa ili podmetao noge, plakat ću. Bit ću tužna i povrijeđena. Pamtit ću svaku svoju suzu i svaku lošu emociju. ako ih bude puno, skupljat će se i polako zatrpati ljubav i smijeh. Postat ću osvetoljubiva, drska, nagla i neugodna. Moje vrline, s vremenom će se pretvoriti u mane, a ljubav u ignoriranje pa onda sve to u mržnju. Šutjet ćemo kod jela, praskati jedno na drugo zbog nevažnih stvari, nabacivat ćemo se drskim i zajedljivim komentarima. Odlazit ćemo svatko sam na kave, šetat ćemo sami umjesto u dvoje i za neko vrijeme zaboravit ćemo kako miriše ono drugo. Bit ćemo samo dvoje ljudi koji dijele stan i stol.

Zamišljena-žena1

Neki baner

Krevet? Njega za stvarno dijelimo samo ako zaspimo zagrljeni. Samo ako me čvrsto držiš dok spavam i samo ako mogu zaspati dok si mi iza leđa. Ako ne spavam mirno s tobom iza sebe, znači da ti više ne vjerujem. Zato, pogledaj s vremena na vrijeme kako spavam i znat ćeš kako se osjećam. Mogu biti tvoj netko, ali mogu biti i nitko. Znam da to ovisi o tebi koliko i o meni i imat ću to uvijek na umu, obećajem ti.
Vidiš, nisam previse komplicirana. Dovoljno je da me voliš i poštuješ, zaista je dovoljno. Žena koja zna da je voljena, najljepša je ujutro kad se budi. Ne zaboravi me ponekad pogledati jutrima dok se budim. I još nešto! Moraš me puno, puno grliti i puno ljubiti. To je jako važno! Tako ću osjetiti tvoju toplinu i iz nje ću crpiti snagu za sve teške dane, za sve naporne ljude i za sve muke koje me snađu kroz život. Znaš, koliko god mi bili zajedno, ipak svatko od nas ima neke svoje muke i neke svoje teške trenutke. Uvijek postoje stvari koje čovjek mora sam podnijeti i sam se s njima boriti, no zagrljaji i puse su pogonsko gorivo pomoću kojega je lakše pobijediti u trci koju ipak na kraju svatko od nas trči sam.

Možda su ove upute komplicirane ili tebi nerazumljive, ali napisane su da ih možeš uvijek ponovo čitati i o njima razmišljati. Ako ipak ne budeš mogao razumjeti, nema veze. Zapamti da me trebaš voljeti i to će nam biti dovoljno.

Napomena:
– Popis servisera nije dostupan! Oni dolaze sami, onda kad ih trebamo.

– Ako ne radim dobro, onda si pogriješio u nekoj od navedenih situacija i pokušaj se iskupiti.

– I dalje nešto nije u redu? Pokušaj se ponovo iskupiti. Imaš još jedan pokušaj.

– Nisi uspio? Servis će me odvesti i neće me više vratiti.

– Morat ćeš uložiti trud i novac da nađeš neki drugi model s novim uputstvima i novim načinom postupanja.

Držim ti fige!

 

Viktorija Herak

[email protected]

Neki baner