Veliki mjesečni horoskop za kolovoz

Zvijezde su nam naklonjene tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine. Prave harmonične aspekte i ohrabruju nas. Kroz Lava prolaze Merkur, Mars, Venera i Sunce. Merkur i Jupiter završavaju retrogradno kretanje. Konačno ćemo imati jasnu sliku i moći ćemo donositi odluke za koje treba hrabrosti, pod inspiracijom koja dolazi kroz intuitivne spoznaje.

Konačno bi se mogli odlučiti za godišnji odmor, putovanje, zabavu i opuštanje. Vrijeme je za pauzu od užurbanog i stresnog tempa.

Vatrena energija Lava naglašena je tijekom kolovoza/avgusta. Kroz Lava prolaze Merkur (11.- 29. kolovoza/avgusta), Mars (do 18. kolovoza/avgusta), Venera (do 21. kolovoza/avgusta) i Sunce (do 23. kolovoza/avgusta). Mnogi će otkriti da imaju dovoljno hrabrosti krenuti s nečim novim, naučiti nešto novo, potražiti novu perspektivu i smjer.

Strast, romantika i želja za flertom, ali i za dramatičnim reakcijama koje su glasne i često pretjerane – dio su našeg svakodnevnog života. S druge strane, žudnja za pustolovinom, rizik i potreba da budemo u centru pažnje, da nam se dive i da nas slušaju, vodi nas ravno u nevolje, u nezgodne, u besmislene i komične situacije.

Neki baner

1. kolovoza/avgusta 2019. godine Merkur završava retrogradno kretanje, a Jupiter 11. kolovoza/avgusta. Konačno ćemo imati jasnu sliku, koncentraciju potrebnu za učenje i moći ćemo donositi odluke za koje treba hrabrosti, pod inspiracijom koja dolazi kroz intuitivne spoznaje. Imat ćemo široke poglede i perspektivu kada se radi o nama samima i svijetu oko nas. Imajmo na umu da harmonični aspekti među planetima mogu značiti i vrijeme u kojem ćemo se prepustiti užicima, vrijeme samodostatnosti, lijenosti i pogodnosti svih vrsta.

Nakon 28. kolovoza/avgusta 2019. godine sve više i više planeta pristiže u Djevicu pa ćemo se suočiti s velikim zemljanim trigonom: Uran u Biku, a Saturn i Pluton u Jarcu. To znači da ćemo imati podršku kako bi mogli napraviti analizu, dobru procjenu i pokrenuti stvari. Imat ćemo dovoljno hrabrosti da uzmemo stvari u svoje ruke, odredimo smjer, razradimo strategiju i slijedimo put do ostvarenja jasnih ciljeva.

Možemo to protumačiti i kao dovršavanje stvari koje smo prije pokrenuli i sada ulazimo u fazu u kojoj stvari dovodimo u red, s lakoćom određujemo prioritete i eliminiramo ono što nam više ne koristi.

Aktivira se perfekcionizam, ali ne smijemo dopustiti da nam postane to prepreka i da mi postanemo previše skloni analiziranju, jer to nam neće ići u korist. Treba nam konstruktivna akcija. Pod nepopustljivim utjecajem Djevice mogli bi popraviti  financijsku situaciju i otkriti radost druženja i rada s drugima zbog ostvarenja zajedničkih ciljeva.

S Marsom i Venerom u Djevici bit ćemo motiviraniji i ulagat ćemo više truda i energije u odnose s drugima i s voljenom osobom. Pod utjecajem Lava sada možemo očekivati konkretne činjenice, strast i riječi pune ljubavi i djela koja to dokazuju, kroz rješavanje svakodnevnih poslova i obaveza. Odnosi će postati bliskiji i bolji. U ovom periodu stvari postaju jasnije, lakše se pronalaze slabe točke u odnosima s drugima, bez obzira na njihovu prirodu.

Nakon 18. kolovoza/avgusta 2019. godine produktivnost raste pa je to dobar period za teže, dosadne ili zahtjevnije zadatke i obaveze.

Možemo iskoristiti tranzite planeta kroz Djevicu i odlučiti se za zdraviji život, te lakše odoljeti iskušenjima da preuzimamo previše posla ili obaveza i slično.

Ovan

Ljubav i veze

Kolovoz/avgust 2019. godine mogao bi biti mjesec koji ćete pamtiti kada se radi o ljubavi. Savjetujemo da iskoristite energiju Mladog Mjeseca (31. srpnja/jula) i da donesete odluku o smjeru kojim želite da se vaš ljubavni život odvija. Razmislite o načinu na koji iskazujete ljubav prema voljenoj osobi? Želite li možda ponovno osvojiti nečije srce? Mlad Mjesec aktivira vašu 5. kuću, a to je kuća ljubavi, zabave i kreativnosti). I ovaj mjesec vaša je 5. kuća prepuna planetima: Merkur (od 11. do 29. 08.), Mars (do 18. 08.), Venera (do 21. 08.) i Sunce (do 23. 08.). Ako ste slobodni, ljubavni život okupirat će vam misli cijelo vrijeme. Spremni ste za zabavu!

Kreativni, optimistični i društveni – bit ćete neodoljivi. Imate potrebu biti u centru pažnje pa malo pripazite kako ne biste pretjerali. Nemojte stvari uzimati zdravo za gotovo. Bilo da ste slobodni ili u braku, obratite pažnju na potrebe voljene osobe i razmislite što točno želite. U ovom periodu možete popraviti odnos s voljenom osobom, a ako ste slobodni, mogli bi ući u novu vezu. Merkur kreće direktnim hodom 1. kolovoza/avgusta 2019. godine i donosi vam novu priliku da razjasnite nesporazume. Nakon 21. 08. situacija se smiruje i ulazite u analitičku i racionalnu fazu ili ćete odjednom imati dosta obaveza koje donosi život u dvoje.

Posao i novac

Ako ste bar malo disciplinirani kada se radi o novcu, ovo može biti prosperitetan mjesec. U periodu između 10. i 18. 08. 2019. godine mogli bi ostvariti dobit kroz špekulacije, ali izbjegavajte rizik. Novac vam pritječe lako i brzo, ali bi jednako brzo mogao i otići ako niste disciplinirani i organizirani kada se radi o troškovima. Ako imate djecu, mogući su neočekivani troškovi ili se može dogoditi da ćete potrošiti više od planiranog, na primjer za godišnji odmor. Na sreću, od 18. 08., 6. kuća Ovna (posao i zdravlje) popunjava se planetima: prvo dolazi Mars, zatim Venera (od 21. 08.), Sunce (od 23. 08.) i Merkur (od 29. 08.). Budući da je Venera planeta koja vlada vašim zarađenim novcem i onim što posjedujete, dobra vijest je što prolazi vašom 6. kućom.

Odjednom ćete razmišljati strateški, čak ćete štedjeti. Energija Djevice pomoći će vam da bolje pratite situaciju i dovedete svoje financije u red. Ako tražite novi posao, sada ćete s lakoćom pronaći onaj koji vam odgovara. Trud koji uložite isplatit će vam se i pokazat ćete svoje sposobnosti. Imajte na umu da 12. 08. 2019. godine Uran kreće retrogradno u vašoj kući zarađenog novca. To znači da može doći do zastoja oko nekih planiranih projekata zbog financijskih ograničenja. Nemojte pokušavati pogurati stvari, budite strpljivi.

Zdravlje i moral

Dobro ćete se osjećati i bit ćete usmjereni na zabavu, izlaske, druženja, hobije, barem do 18. 08. 2019. godine. Neke sitnice mogu vam pokvariti raspoloženje, godišnji odmor i želju za pustolovinama. Savjetujemo da izbjegavate bilo kakva pretjerivanja, jer bi se mogli iscrpiti. Nakon 18. 08. ulazite u period koji je sjajan za reorganizaciju. Razmislite o svojim poslovnim ciljevima, obavezama, prioritetima, ali i o promjeni načina života koji vodite. Mogli bi obaviti kontrolu ili se odlučiti za dijetu i slično. Nakon turbulentnog perioda u kojem ste radili sve onako kako vama to odgovara, možda je vrijeme da se vratite uravnoteženom životu i obavezama.

Neki baner

Savjet

Nakon 18. 08. 2019. godine potrudite se biti timski igrač, dobar radni kolega i stavite na stranu svoj ego kada ste u radnom okruženju! Vrijeme je da otkrijete što znači biti dio većeg sustava u kojem svatko ima jasnu ulogu koja je jednako važna.

Bik

Ljubav i veze

Kolovoz /avgust 2019. godine nije nužno period velikih osvajanja ili velikih ljubavnih događaja, iako je nakon 18. 08. moguće da se pokrenu ljubavne igrice i da se dogodi ono o čemu ste sanjarili. Iskoristite energiju planeta, saberite se i otpustite prošlost i misli o bivšoj ljubavi. Povoljan je period za obiteljski život ili za stvaranje nove obitelji. Ako ste u stabilnoj vezi mogli bi se odlučiti za zajednički život ili zajedničku investiciju koja će vam omogućiti da zajedno uživate. Jednako dobro osjećat će se i Bikovi u braku koji bi se mogli odlučiti za renoviranje i uređenje svog životnog prostora.

Ako planirate prinovu, u ovom periodu lakše ćete razgovarati o tome i zajedničkim budućim planovima i obavezama. Sve više planeta ulazi u vašu 5. kuću (ljubav), što znači da su veći izgledi za one koji su slobodni da nađu pravog partnera. U vašu 5. kuću Mars ulazi 18. 08., slijede ga Venera (21. 08.), Sunce (23. 08.) i Merkur (29. 08.). To je najbolji period za pokazivanje pažnje i izražavanje osjećaja. Voljena osoba uzvratit će konkretnim dokazom njene ljubavi prema vama.

Posao i novac

Uran, vladar 10. kuće Bika (karijera, društveno-profesionalni ciljevi), 10. 08. 2019. godine kreće retrogradno. Budući da je Uran u Biku, poziva vas da razmislite o dugoročnim profesionalnim projektima i o tome koliko vam pomaže ono što ste do sada uložili da se istaknete i da napredujete. Analizirajte sve, od načina na koji sebe predstavljate drugima do načina na koji predstavljate ono s čime se bavite. Mnogi će razmišljati o promjeni posla pa je ovo pravo vrijeme da se pažljivo razrade koraci koje treba poduzeti. Pun Mjesec 15. 08. aktivira 10. kuću Bika, a to znači da bi moglo doći do napretka ili do zatvaranja jednog poglavlja u vašem životu.

Stvari nemojte pokušati pogurati. Budite oprezni 16. i 17. 08. 2019. godine, jer bi tada mogli donijeti krive odluke vezano za novac ili karijeru. Izbjegavajte bilo kakva financijska nagađanja! Nakon 20. 08. neke stvari će se razjasniti i lakše ćete donositi odluke, a možda će vam obitelj financijski pomoći. Jupiter završava retrogradno kretanje 11. 08., kroz 8. kuću Bika (zajednička sredstva, primanja voljene osobe, dobit, naslijeđe) pa možete neočekivano dobiti novac. Ako imate kakav spor oko zajedničkih dobara, možete očekivati rješenje.

Zdravlje

U prvoj dekadi kolovoza 2019. godine mogli bi biti izgubljeni u sjećanjima, depresivni i skloni izolaciji. Puno ćete razmišljati o sebi i o svom životu. Pomirite se s prošlosti i iskoristite energiju Mladog Mjeseca 31. srpnja 2019. godine za definiranje vlastitih želja i ideja. Spoznati ćete na koga i na što možete računati. Nakon 23. kolovoza osjećat ćete se bolje. Zabava i dobro raspoloženje dolazi kroz hobije ili kroz druženje s djecom.

Savjet

Učvrstite temelje na kojima gradite budućnost; hobi ili talent pretvorite u novi izvor zarade!

Blizanci

Ljubav i veze

Zadovoljstvo, otvorenost prema voljenoj osobi i želja da poradite na vašem odnosu polako se vraćaju u vaš život i ispunjavaju vas optimizmom i vjerom u budućnost. Jupiter, Velika Sreća, kreće direktnim hodom 11. 08. 2019. godine, u kući veza i braka Blizanaca, a tom kućom i vlada. Merkur, vladar Blizanaca, također se kreće direktnim hodom tijekom kolovoza/avgusta. Nesuglasice iz prošlosti sada se mogu razriješiti. Merkur i Jupiter prave trigon između 20. i 22. 08. To su povoljni dani za one koji traže nekog posebnog, ali ako razmišljaju o ozbiljnoj vezi, a ne o avanturi. Oni koji razmišljaju o avanturi neće stići dalje od flertova i vrućih razgovora.

Od 18. 08. puno planeta ulazi u 4. kuću Blizanaca (obitelj, korijeni, dom). Prvi dolazi Mars, zatim Venera (21. 08.), Sunce (23. 08.) i Merkur (29. 08.). U ovakvim okolnostima oni koji nisu u braku ozbiljnije će razmišljati o ulasku u brak, o zajedničkom životu i stvaranju obitelji. Onima koji su u braku savjetujemo da više vremena provode s članovima obitelji i da se više posvete obiteljskim obavezama.

Posao i novac

Kolovoz/avgust 2019. godine je povoljan period za pregovore, transakcije, komercijalne poslove i za poslovna putovanja. Jedino što neće biti tako sjajno tijekom kolovoza su transakcije i poslovi povezani s inozemstvom, na primjer, traženje posla u inozemstvu, zbog toga što Uran, vladar 9. kuće Blizanaca (inozemstvo, duža putovanja, uvjerenja, više obrazovanje), kreće retrogradno. Ako poslujete s poduzećima iz inozemstva, budite oprezni. Značajne prilike za povećanje zarade pojavit će se oko Mladog i Punog Mjeseca. Tada ćete naći poslovna rješenja ili ćete doći do dodatnog izvora novca ili ćete nakon dugo vremena konačno završiti pregovore s pozitivnim ishodom za vas.

Neće biti dramatičnih promjena u karijeri tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine. Bit ćete skloni sanjarenju ili ćete biti u potrazi za vašim pozivom. Ako razmišljate o tečaju, prekvalifikaciji ili usavršavanju, povoljan period za to je nakon 12. 08. Do tada može doći do naglih promjena. Ovo je povoljan period za učenje novih stvari i za usavršavanje kako bi se povećale i prilike za bolju poslovnu i financijsku budućnost.

Zdravlje i moral

Tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine bit ćete puni energije i zato savjetujemo da se krećete što više, da vježbate kako bi iskoristili višak energije. Odlučite se za teretanu, plivanje, vožnju biciklom, duže šetnje i slično! To će vam pomoći da se riješite depresije, stresa i razdražljivosti. Nemojte  obavljati previše stvari odjednom, a nakon 18. 08. dobro će vam doći vrijeme za sebe kako bi napunili baterije. Nekima će pomoći više druženja s članovima obitelji.

Savjet

Članovima obitelji nemojte dopustiti da se miješaju u vaš ljubavni život ili brak!

Rak

Ljubav i veze

Merkur, planeta komunikacije, kreće direktnim hodom 1. kolovoza/avgusta 2019. godine. To je prilika za vas da raščistite dosta starih nesporazuma i problema. Od 18. 08. se vaša 3. kuća (komunikacije) polako popunjava planetima. To je povoljno vrijeme za rasprave, dijalog i razmjenu ideja.  Novac i dalje može biti osjetljiva tema, ali nemojte biti tvrdoglavi ili sebični. Ako već neko vrijeme postoje sukobi, sada se takva situacija može promijeniti zahvaljujući konstruktivnim razgovorima koji donose i bolje razumijevanje.

Razmislite o tome koliko vam vaša veza vrijedi, vrijedi li nastaviti dalje ili je vrijeme da razmotrite druge mogućnosti za vas. Ako ste u neslužbenoj vezi, suočit ćete se s istim pitanjima i razmišljat ćete o tome koliko ulazak u brak može promijeniti vaš život. Slobodni Rakovi bit će poprilično nerealni tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine i sanjarit će o idealnoj vezi, o damama u nevolji i vitezovima u sjajnim oklopima. Savjetujemo vam da date priliku osobi koja vas privlači i da se potrudite upoznati bolje tu osobu. Takva hrabrost može biti nagrađena i  možda otkrijete da je ta osoba upravo onakva o kakvoj sanjate.

Posao i novac

Mlad Mjesec 31. 08. 2019. godine aktivira 2. kuću Raka (zarađeni novac, stvari koje posjedujemo, osobna vrijednost). Mogli bi otkriti dodatni izvor zarade ili naći bolje plaćen posao ili dodatni posao. Vaša 2. kuća je puna planeta do 18. 08. i zato nemojte ljenčariti ili nepromišljeno trošiti novac. Jupiter 11. 08. kreće direktnim hodom, u vašoj 6. kući (posao i zdravlje). Ovo je najbolji period u godini za vas u kojem možete popraviti vašu financijsku i profesionalnu situaciju.

Kako se planete skupljaju u vašoj 3. kući (komunikacija), prvo dolazi Mars (18. 08.), zatim Venera (21. 08.), Sunce (23. 08.) i Merkur (29. 08.), tako se i vi sve više trebate potruditi oko promocije svojih usluga ili proizvoda. Ne radi se toliko o investiranju, nego o zalaganju. Ako imate web stranicu, poradite više na njoj. Pun Mjesec 15. 08. 2019. godine aktivira kuće novca Raka što znači da bi se mogli riješiti nekih dugova ili bi mogli dobiti pozajmicu ili kredit.

Zdravlje i moral

Merkur i Jupiter, planete koje vladaju zdravljem Raka, završavaju retrogradno kretanje 1. i 11. kolovoza/avgusta 2019. godine. Sva zbunjenost, nezadovoljstvo i brige, sve što nagomilavate neko vrijeme, sada je rastjerano. Ako čekate rezultate nalaza ili informacije od doktora, u drugom djelu mjeseca stižu dobre vijesti. Optimizam se ponovno vraća u vaš život. Željet ćete promijeniti način života, možda se riješiti nekih navika i slično. To će vam poći za rukom. Izbjegavajte pretjerivanja u bilo čemu, posebno u kulinarstvu i vježbajte više.

Savjet

Uvjerljivi ste, posebno u drugom dijelu mjeseca. Nemojte oklijevati i borite se za svoja prava, potrudite se da vas čuju!

Veliki mjesečni horoskop za kolovoz

Lav

Ljubav i veze

Lav je pun planeta tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine, što znači da će Lavovi biti više okupirani sobom i činjenicom da ste u dobrom periodu u kojem možete poraditi na osobnom razvoju i individualnim ciljevima. Mlad Mjesec 31. srpnja/jula 2019. godine pogurat će vas prema obnovi, promjeni stila, izgleda i razmišljat ćete o tome kako se pokazujete pred drugima. Neki će biti dosta sebični, što može narušiti odnose s drugima, ponajprije s voljenom osobom. Isto se odnosi i ako želite ući u vezu. U Lavu su Merkur (od 11. do 29. 08.), Mars (do 18. 08.), Venera (do 21. 08.) i Sunce (do 23. 08.). Sjajit ćete, s lakoćom ćete privlačiti pažnju drugih, ali teško da će se naći mjesta za druge u vašem životu. Ako ne želite stvoriti probleme u vašoj vezi, unutar sebe nađite velikodušnost i snagu davanja i otvorite se prema voljenoj osobi.

Puno stvari tijekom kolovoza/avgusta ovisi o vama samima. Savjetujemo da iskoristite ovaj povoljan period, da poradite na komunikaciji i da pokažete svoju romantičnu i zaštitničku stranu. Dobro je i što Jupiter 11. 08. završava retrogradno kretanje, u kući ljubavi Lava. Dajte i primit ćete puno! U suprotnome ćete se naći u društvu osoba koje su čudne i pune sebe. Uran, planeta koja vlada kućom veza Lava, kreće retrogradno 12. kolovoza/avgusta i može označavati trenutak krize u vašem ljubavnom životu ili trenutak donošenja vrlo važne odluke vezane za budućnost vašeg zajedničkog života.

Posao i novac

Venera je i dalje u Lavu, do 21. 08., i dalje vlada vašom kućom karijere i društveno-profesionalnog statusa. Sami ćete moći stvoriti okolnosti za razvoj poslova i za napredovanje u karijeri. Nakon tog Venera prelazi u vašu 2. kuću (zarađeni novac, ono što posjedujete i osobna vrijednost). Priljev novca može se značajno povećati. Mogli bi ostvariti zavidne rezultate. U vašoj 2. kući bit će i Mars (od 18. 08.), zatim Sunce (od 23. 08.) i Merkur (od 29. 08.). Iskušenja su pred vama, mogli bi puno novca potrošiti na svoj stil i izgled, kao i na ekstravagantna putovanja.

Zanimat će vas poslovna putovanja. Nemojte žuriti sa sklapanjem partnerskih ugovora, općenito nemojte srljati u nešto. Dobro razmislite o svemu, posebno o  suradnjama i o tome koji projekti i ideje zapravo mogu biti produktivni. Uran, planeta koja vlada kućom partnerstva Lava kreće retrogradnim hodom 12. 08. u kući karijere Lava. Neke suradnje se mogu drastično promijeniti ili će iskrsnuti nesporazumi, prepreke i može doći do zastoja i odgoda.

Zdravlje i moral

Nakon 11. 08. 2019. godine Jupiter kreće direktnim hodom u 5. kući Lava (hobiji, zabava). Optimizam i volja za život se vraćaju. S druge strane, mogli bi početi pretjerivati u svemu i svačemu, što nije nimalo zdravo. Savjetujemo da svoju energiju usmjerite prema sportu, ne samo prema osvajanju i noćnom životu. Puni ste energije, kreativnosti i entuzijazma. Iskoristite tu energiju za nešto konstruktivno a ne destruktivno!

Savjet

Iskoristite tranzit Merkura kroz Lava (od 11. do 29. 08. 2019. godine) i otkrijte ideje koje imate na poslu, ali i među prijateljima. To će pomoći da razriješite starije probleme s njima!

Djevica

Ljubav i veze

Tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine bit ćete više introvertni, tihi i fokusirani na sebe i svoju dušu. Budite oprezni u svemu što radite i na poslu i u ljubavnom životu. Više planeta (Mars, Venera, Sunce i Merkur) iz vaše 12. kuće (izolacija, tajni neprijatelji, ali i duhovnost i iscjeljenje) ohrabruju vas da istražujete svoju dušu, ali ne i ljubavne veze. Ako ste u stabilnoj vezi, voljenoj osobi bi trebali objasniti da morate sami sa sobom raščistiti neke stvari i da vam je potrebno vrijeme nasamo.

Puno planeta seli se u Djevicu (Mars – 12. 08., Venera – 21. 08., Sunce – 23. 08. i Merkur – 29. 08.) i zato postajete atraktivni, aktivni i zainteresirani u ono što se oko vas događa. Koliko ćete to iskoristiti, to ovisi o vama. Teško ćete održati ljubavnu vezu, a ako ste u braku, ovo je period u kojem ćete sve teže i teže naći dodirne točke s voljenom osobom. Slobodne Djevice u ovom periodu zaista ne znaju što točno žele u svom ljubavnom životu. Unatoč činjenici da su atraktivne i otvoreno prilaze zainteresiranim osobama, te Djevice mogu djelovati odsutno mislima, nezainteresirano ili neodlučno. S druge strane, neke Djevice željet će previše, prebrzo i provodit će vrijeme u dnevnom sanjarenju o savršenoj vezi.

Posao i novac

Tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine nemojte očekivati veći napredak na poslu. Uran, planeta koja vlada 6. kućom Djevice (posao i zdravlje), kreće retrogradno 12. kolovoza/avgusta. U ovom periodu razmišljat ćete o tome kako pokušavate ostvariti svoje ciljeve. Procijenite jeste li zadovoljni vašim radnim okruženjem ili smatrate da bi mogli više i treba li vam promjena. Pun Mjesec 15. 08. aktivira vašu 6. kuću i to je vrijeme za procjenu onog što vam više ne koristi.

Nakon tog perioda privesti ćete kraju one projekte koji su se odužili i na koje ste potrošili previše vremena, snage i sredstava. Organizirajte se i nemojte se upuštati u previše stvari odjednom. Novčana situacija bit će bolja u drugom djelu mjeseca. Venera i Mars vladaju vašim novcem i sele se u Djevicu 18. i 21. 08. Na dobitku će najviše biti Djevice koje se bave poslom u kojem imaju određenu slobodu. Preuzmite inicijativu kako bi sami našli rješenja i povećali vaša primanja.

Zdravlje i moral

Merkur, vladar Djevice, prolazi kroz 12. kuću Djevice između 11. i 29. 08. 2019. godine, zajedno s Marsom (do 18. 08.), Venerom (do 21. 08.) i Suncem (do 23. 08.). To znači da imate bogat unutarnji život, da imate potrebu odvojiti se od svakodnevnog života i baviti se svojom dušom. Treba vam odmora pa savjetujemo da uzmete neko vrijeme za odmor. Nakon 18. 08. vratit će vam se energija i želja za akcijom, osjećat ćete se bolje, iako bi mogli biti razdražljivi i promjenjiva raspoloženja. Imamo Mlad Mjesec u vašoj 12. kući, 31. Srpnja/jula, ali i Mlad Mjesec u Djevici 30. kolovoza/avgusta. Kako bi pokrenuli novi ciklus, ostavite prošlost iza sebe i dozirajte trošenje energije.

Savjet

Iskoristite okolnosti tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine i ozbiljno promotrite svoj ljubavni i profesionalni život!

Vaga

Ljubav i veze

Društveni život Vaga tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine je intenzivan; izlasci s prijateljima i zabava su svakodnevna pojava. To je dobro za Vage koje traže nekog posebnog, jer tako mogu upoznati nove i zanimljive osobe. Ako želite upoznati još više novih osoba i proširiti krug prijatelja, učlanite se u neku grupu, zajedničke projekte, možda one humanitarne, pronađite udrugu ili zajednicu sa zajedničkim interesima ili otvorite profil na stranici za upoznavanje. Ako ste u ozbiljnoj vezi ili braku, vrlo lako može doći do uzrujavanja ili ljubomore voljene osobe. Vi želite više slobode i možda ćete izlaziti bez voljene osobe, što bi voljenu osobu moglo navesti na sumnje, a iz toga slijede žustre rasprave.

Uran, vladar vaše 5. kuće (ljubav), kreće retrogradno 12. kolovoza/avgusta 2019. godine. To je razlog više da razmislite o tome na koji način pokazujete pažnju, iskazujete svoje potrebe i što je za vas obostrano povjerenje i bliskost. Budite oprezni, najbolje ni ne ulazite u  tajne veze s osobama koje su u vezi ili braku. Takva tajna veza mogla bi se razotkriti sredinom mjeseca. Pun Mjesec 15. kolovoza/avgusta 2019. godine aktivira 5. kuću Vage, a to znači da bi stara afera mogla završiti. Isto se odnosi i na veze koje nisu bile stabilne ili ne funkcioniraju već neko vrijeme. Sada ćete imati snage za odlazak i željet ćete slobodu. Ako ste u harmoničnoj vezi, pred vama su ispunjavajući trenuci.

Posao i novac

Ako želite ostvariti napredak u karijeri, povežite se s većim i razvijenijim poduzećima kroz suradnje na zajedničkim projektima ili potražite takav bolji posao. Mlad Mjesec 31. srpnja/jula 2019. godine aktivira 11. kuću Vage (društveno-profesionalne grupe, prijatelji), a to znači da vam se otvaraju nove mogućnosti i perspektive, nove suradnje ili projekti i nove prilike za povećanje zarade. Bilo bi dobro da svoje usluge ili proizvode prezentirate online. Puno Vaga će tijekom kolovoza spoznati s čime se želi baviti ili će potražiti novi, bolji posao. Dobri su izgledi za pronalazak boljeg posla koji vam donosi zadovoljstvo i financijski poboljšanje.

Pun Mjesec 15. kolovoza/avgusta može označavati trenutak u kojem ćete donijeti važnu odluku ili ćete upoznati osobe koje će vas voditi prema boljoj budućnosti. Nećete biti bez novca, ali mogući su iznenadni troškovi nakon 12. 08. Nemojte se upuštati u financijske špekulacije i nemojte posuđivati novac.

Moral i zdravlje

Tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine imat ćete više energije i osjećat ćete se bolje, posebno u prvom djelu mjeseca. Kada Mars, Venera, Sunce i Merkur uđu u 12. kuću Vage, mogli bi se povlačiti u sebe, udaljavati se od drugih, a neki bi mogli biti depresivni. Bavljenje sportom i rekreacijom pomoći će vam da se osjećate i izgledate bolje. Kronične poteškoće u ovom periodu se mogu pogoršati, nemojte zanemariti savjete i upute doktora.

Savjet

Budite oprezni: stara ljubav ponovno će pokušati ući u vaš život!

Škorpion

Ljubav i veze

Posao kojim se bavite oduzimat će vam puno vremena i energije tijekom kolovoza 2019. godine. Ako ste slobodni i tražite novu ljubav, mogli bi upoznati osobu kojoj je, kao i vama, karijera na prvom mjestu. Neki Škorpioni osvojit će srce (ili će to željeti) osobe koja je utjecajna i ugledna. Bit ćete vođeni nerealnim romantičnim vizijama i na temelju toga ćete imati očekivanja koja neće moći biti ispunjena. Ali, ima i Škorpiona koji, ako otvore svoje srce i postanu tolerantniji, mogu naći ljubav kao u filmovima, za koju će moći reći da je suđena.

Tijekom kolovoza/avgusta Škorpioni su uglavnom šarmantni, lako osvajaju i privlače potencijalne partnere, znaju kako napraviti atmosferu i kako zadiviti nekoga tko traži lijepe riječi ili snagu osjećaja. To se odnosi i na Škorpione koji su u braku i s lakoćom će otjerati dosadu i zamijeniti je nježnošću, opraštanjem i tolerancijom. Uran kreće retrogradno 12. kolovoza/avgusta 2019. godine u kući partnerstva i braka Škorpiona, što je savršen trenutak za smirivanje stvari.

Posao i novac

Kuća karijere i društveno-profesionalnog ugleda Škorpiona je puna planeta tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine: Merkur (između 11. i 29. 08.), Mars (do 18. 08.), Venera (do 21. 08.) i Sunce (do 23. 08.). Sve planete podržavaju vas, moguće je promaknuće, ponuda za bolje radno mjesto, uloga voditelja važnog projekta i slično. Povrh svega, kuću karijere aktivira Mlad Mjesec 31. srpnja/jula 2019. godine. Sada ćete s lakoćom smisliti nove radne metode ili imati jasnu viziju smjera kojim želite dalje. Vrijeme je za nove poslovne planove, za nove načine djelovanja, za pronalazak onog što će vam pomoći da napredujete u karijeri i na društvenoj ljestvici. Od 18. kolovoza/avgusta usmjerite pažnju na grupne projekte i na suradnje. Mogli bi dobiti zanimljive i primamljive ponude od prijatelja. Škorpioni koji su nezaposleni, tijekom kolovoza mogli bi naći posao koji nadilazi njihova očekivanja.

Kada je riječ o novcu, imamo dobre vijesti: vaša zarada će se povećati, posebno nakon 11. kolovoza/avgusta kada Jupiter kreće direktnim hodom kroz 2. kuću Škorpiona (zarađeni novac) kojom i vlada. Nakon 20. kolovoza neće trebati dugo da se manifestiraju vaše ideje koje donose dobit. Sada ćete moći ulagati u nešto što ste planirali još u travnju, ali ste morali odgoditi. Ipak savjetujemo da se ne zanosite i da ne ulažete velike svote novca. Jupiterov utjecaj može donijeti i pretjerivanja. Dobro razmislite o tome koji su troškovi nepotrebni, jer jedino tako ćete izbjeći gubitak.

Zdravlje i moral

Tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine previše bi se mogli iscrpljivati zbog posla. Nije to loše, jer možete ostvariti napredak u poslu, ali ipak odvojite vrijeme za opuštanje i odmor. Pripazite da želja za napretkom u karijeri ne utječe na odnose s članovima obitelji! Iskoristite energiju Punog Mjeseca 15. kolovoza/avgusta kako bi se povezali s članovima obitelji, jer snagu dobivate kroz dom i obitelj. Neki Škorpioni doseći će vrhunac u karijeri i kada to dosegnu shvatit će da nešto nedostaje, shvatit će da je pravo zadovoljstvo onda kada svoj uspjeh slave s članovima obitelji.

Savjet

Uspostavite ravnotežu između poslovnog i obiteljskog života! Jedino kroz trenutke tišine i samovanja spoznati ćete kako to ostvariti.

Strijelac

Ljubav i veze

Merkur, vladar kuće partnerstva i braka Strijelca kreće direktnim hodom 1. kolovoza 2019. godine, što je dobra stvar. Puno lakše ćete se uskladiti s voljenom osobom i otkriti bezbroj zajedničkih stvari, umjesto da se svađate zbog različitog mišljenja. Komunikacija je puno bolja tijekom kolovoza i vrlo važna za ostvarenje boljeg odnosa među vama. I Jupiter, vladar Strijelca kreće direktnim hodom, 11. kolovoza. Nakon dužeg analiziranja doći ćete do pozitivnih zaključaka i ostvarit ćete sklad u ljubavnom životu. Pripremite se, jer ćete prepoznati svoje greške i morat ćete preuzeti odgovornost za neke propuste. Savjetujemo da povedete voljenu osobu na duže putovanje. Ne samo da ćete uživati zajedno, nego će to putovanje utažiti vašu žeđ za pustolovinom.

Ako ste slobodni, mogla bi vas privući osoba iz inozemstva. Možda ćete se naći u vezi na daljinu. Ako studirate, u tom okruženju bi mogli upoznati zanimljivu osobu. Mars, planeta koja vlada aferama Strijelca 18. kolovoza/avgusta dolazi u vašu 10. kuću (karijera, društveno-profesionalan ugled), što znači da bi se mogli upustiti u vezu s nekim iz poslovnog okruženja ili s nekim tko je na položaju.

Posao i novac

Merkur, vladar kuće karijere Strijelca, kreće direktnim hodom 1. kolovoza/avgusta 2019. godine, ali retrogradni Uran je u vašoj kući posla do 12. kolovoza/avgusta. Očekujte nagle preokrete, nesporazume s radnim kolegama i komplikacije oko dokumentacije. Savjetujemo da ponovno pregledate dokumente, ugovore, račune i slično, kako bi bili sigurni da imate sve što vam je potrebno ili kako bi provjerili situaciju ili imali jasniji uvod u promjene koje trebate ostvariti. Ako tražite posao, prvo kontaktirajte starog poslodavca. Vaša 10. kuća (karijera, društveno-profesionalan ugled) prepuna je planeta u drugom djelu mjeseca.

Mars dolazi 18. kolovoza/avgusta, slijedi ga Venera, 21. kolovoza/avgusta, zatim Sunce, 23. kolovoza/avgusta i Merkur 29. kolovoza/avgusta. Ako uložite dodatan trud i prepoznate pravi trenutak, možete poboljšati vašu financijsku situaciju ili popraviti izglede da se financijska situacija poboljša tijekom vremena. Novi smjer razvoja posla postaje jasniji nakon Mladog Mjeseca 30. kolovoza/avgusta 2019. godine.

Zdravlje i moral

Uran je retrogradan u vašoj kući zdravlja od 12. kolovoza/avgusta. Neuravnotežen život i unutarnji nemir mogu vam odnijeti previše energije. S druge strane, može biti trenutaka u kojima se nećete moći pokrenuti. Može se dogoditi da neki ne shvate ono što doktor objašnjava i savjetuje ili da sami imaju krivo uvjerenje o simptomima. Nakon 18. kolovoza/avgusta odvojite vrijeme za odmor. Neki će biti skloni radoholičarstvu.

Savjet

Kolovoz/avgust 2019. godine je povoljan mjesec za učenje novih stvari i za putovanja. Ako ste student i imate ispit koji niste prošli prije, sada je povoljan period za polaganje tog ispita, ali ne bez truda i zalaganja.

Jarac

Ljubav i veze

Kolovoz/avgust 2019. godine je idealan period za ostvarenje veće bliskosti, većeg obostranog povjerenja, za dogovore oko zajedničkih ulaganja i općenito za povezivanje na dubljoj razini. Zanimat će vas samo ozbiljna veza. Bit ćete hrabriji i otvorenije ćete razgovarati o osjećajima. Sada ste spremni otvoriti se i pokazati svoju ranjiviju i strastveniju stranu. Mlad Mjesec 31. srpnja/jula, kao i planete iz vaše 8. kuće (intimnost, ali i transformacija), potiču bliskost, dublje povezivanje i nove veze. Stari nesporazumi, sukobi i sumnje sada se mogu ostaviti iza kako bi odnos mogli podići na višu razinu.

Situacija se može okrenuti na bolje za većinu Jarčeva, ako odnos nije jako narušen ili više nema ljubavi. Ako stvari sagledamo iz drugog kutka, možemo reći da će mnogi parovi prolaziti kroz period transformacije i promjena. Oni koji traže novu ljubav, predomišljat će se, posebno nakon 12. kolovoza/avgusta kada Uran kreće retrogradno kroz kuću ljubavi Jarca. Izgledno je da ćete imati avantura koje neće potrajati, ali će biti intenzivne i stimulirajuće. Nemojte trošiti previše novca kako bi ostavili dobar dojam.

Posao i novac

Venera, planeta koja vlada karijerom i ambicijama Jarca, je u vašoj 8. kući (zajednička sredstva, naslijeđe, dugovi) do 21. kolovoza/avgusta. Merkur, vladar kuće posla Jarca, prolazi kroz istu kuću između 11. i 29. kolovoza. Dobar je period za reorganizaciju poslovnih aktivnosti i za uklanjanje projekata koji više ne donose dobit ili uvođenje noviteta i ponovno plasiranje. Bilo bi dobro da odredite prioritete. Potrudite se shvatiti što je najbitnije i što vam može pomoći da ostvarite napredak u karijeri. Možda se odlučite za potpunu promjenu smjera.

Mlad Mjesec 31. srpnja/jula 2019. godine i pun Mjesec 15. kolovoza/avgusta 2019. godine aktiviraju kuće novca Jarca. Iskoristite ove dobre energije i uvedite promjene kako bi što bolje upravljali svojim sredstvima. Mogli bi otplatiti neke dugove. Jedino trebate pripaziti da vi ne ulazite u veće dugove zbog želje za većim investicijama. Povoljan je period za one pred kojima je podjela dobara ili izlazak iz udruženja. Voljena osoba sklona je pretjerano trošiti novac. Pokušajte utjecati na njen ili njegov način razmišljanja na diplomatski način.

Zdravlje i moral

Merkur i Jupiter, planete koje vladaju kućom zdravlja Jarca, završavaju retrogradno kretanje 1. i 11. kolovoza/avgusta 2019. godine. To znači da će se neke stvari razjasniti, poput nejasnih ili ponovljenih dijagnoza, sada će biti potpune ili ćete naći nove tretmane i načine liječenja. Zdravlje će se znatno popraviti onima koji imaju starijih poteškoća. Optimističnije ćete gledati na život. Nakon 18. kolovoza/avgusta trebali bi više vježbati, odlučite se za pustolovinu u svom životu i proširite vidike. Ako odete malo iza vaših uobičajenih ideja, osjetit ćete više slobode i iznenadit ćete se spoznajom da postoji više mogućnosti vama pred nosom i da ih do sada niste uočavali.

Savjet

Uzmite vremena za istraživanje unutarnjeg svijeta i duše, pomirite se sa sobom i s promjenama koje su neizbježne!

Vodenjak

Ljubav i veze

Mlad Mjesec 31. srpnja/jula 2019. godine aktivira vašu 7. kuću (veze i brak), a Mlad Mjesec 30. kolovoza/avgusta aktivira vašu 8. kuću (intimnost). U vašoj 7. kući su Merkur (od 11. do 29. kolovoza/avgusta), Mars (do 18. kolovoza/avgusta), Venera (do 21. kolovoza/avgusta) i Sunce (do 23. kolovoza/avgusta). Sve te planete prelaze u vašu 8. kuću u drugom djelu mjeseca. Kolovoz/avgust 2019. godine je najbolji period za ulazak u vezu koja može postati dugotrajna, ali i za pozitivne promjene, ako ste u vezi. Dobro ćete se sporazumijevati i sada je prilika da razriješite stare nesuglasice i da ponovno uspostavite obostrano povjerenje i da se više zbližite.

Ako želite sklad u vezi, recite voljenoj osobi što želite, što vas čini sretnim i pitajte voljenu osobu ista pitanja. U drugom djelu mjeseca može doći do nesporazuma. Možda će roditelji ili neki član obitelji ili kruga bliskih prijatelja trebati vašu pomoć, ali ne jednom, nego sve više i više. Voljena osoba može se osjećati zapostavljeno i to može, u tom slučaju, biti uzrok svađa.

Posao i novac

Najviše dobiti dolazi kroz suradnje tijekom kolovoza 2019. godine. Mlad Mjesec 31. srpnja i 30. kolovoza 2019. godine otvaraju vrata za nova partnerstva, nove ugovore, dogovore, projekte ili za raščišćavanje svega što vam više ne koristi i na što gubite samo vrijeme i energiju, bez ostvarenja dobiti. Situacija će vas natjerati da mijenjate pristup, da budete pragmatičniji, da bolje procjenjujete, iako bi mogli biti skloni iluzijama ili sanjarenju o idealnom poslu koji vam donosi veću zaradu. Merkur završava retrogradno kretanje 1. kolovoza/avgusta, a Jupiter 11. kolovoza/avgusta. To znači da će dogovori ili projekti koji su stajali neko vrijeme konačno pokrenuti se, iako polako.

Možda ćete okupiti novu ekipu, pronaći investitore ili zainteresirane za vrstu posla kojim se bavite i puno lakše ćete doći do sredstava za veće projekte. Ako ste zaposleni, drugi dio mjeseca donosi dobit, možda dobijete dodatak na plaću. Ako ste nezaposleni, mogućnost pronalaska novog posla dolazi preko poznanika, ali vaša financijska očekivanja mogu biti prevelika. Potencijalne poslove nemojte odbiti samo zato što mislite da je plaća predaleko od idealnog. Ako pokažete da ste prilagodljivi, mogli bi se ugodno iznenaditi.

Zdravlje i moral

Tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine bit ćete popularni i posebne interakcije podići će vaš moral, te probuditi vaš optimizam i osjećaj pripadnosti. Sve će izgledati kao da ima svoj smisao, čak bi mogli uvidjeti dublju svrhu svega, duhovnu, a to će vam donijeti ispunjenje i poletnost. Zdravstveno stanje je bolje nego prethodnih mjeseci, možda prolazite fazu iscjeljenja. Zato je dobro da odvojite vrijeme za opuštanje i odmor, općenito da odredite prioritete i reorganizirate svoj život. Uran, vladar Vodenjaka, kreće retrogradnim hodom 12. kolovoza/avgusta i gura vas prema korijenima i obitelji, tjera vas da poradite na bliskim odnosima i da se pomirite s prošlosti.

Savjet

Odvojite dovoljno vremena da raščistite svoju financijsku situaciju, da sagledate stvari na nov način prije nego što donesete odluke koje će se odraziti na vašu budućnost!

Ribe

Ljubav i veze

Najviše energije i vremena ulagat ćete u karijeru tijekom kolovoza/avgusta 2019. godine. Za ljubavni život nećete imati puno vremena. Nakon 18. kolovoza 2019. godine situacija se mijenja na bolje. Nakon 21. kolovoza/avgusta 2019. godine osjetit ćete potrebu da više vremena provedete s voljenom osobom. Za većinu Riba, tijekom kolovoza, stalno je prisutan osjećaj dužnosti i obaveze. Prihvatite obaveze i potrudite se ispuniti ih, uključite se u obiteljske poslove kako bi vaš život u dvoje bio bolji. Jedino tako moći ćete održati sklad i moći ćete uživati.

Nije loše družiti se i kroz zajedničke poslove, to može osnažiti vaš odnos, ako uspijete unijeti malo zabave u obavljanje svakodnevnih poslova. Neke Ribe će brzo shvatiti da život u dvoje nije to samo po sebi, nego da se sreća gradi dan za danom. Komunikacija će biti sve bolja i bolja, te se lako možete dogovoriti oko podjele obiteljskih obaveza. Ako tražite novu ljubav, prolazit ćete fazu emotivne nestabilnosti, ali to vas neće spriječiti da uživate. Može vas privući netko iz vašeg poslovnog okruženja ili ćete kroz obavljanje posla upoznati nekog zanimljivog.

Posao i novac

Mlad Mjesec 31. srpnja/jula 2019. godine u vašoj 6. kući (posao i zdravlje) donosi novu energiju za određivanje novih poslovnih ciljeva. Potražite novi smjer i mogućnosti za razvoj posla. Napravite novi raspored, organizirajte dnevne aktivnosti na drugačiji način. Pozabavite se malim stvarima, detaljima i rutinskim poslovima. Vaša 6. kuća udomaćuje puno planeta tijekom kolovoza/avgusta: tu su Merkur (od 11. do 29. kolovoza/avgusta), Mars (do 18. kolovoza/avgusta), Venera (do 21. kolovoza/avgusta) i Sunce (do 23. kolovoza). Vrijeme je da preuzmete inicijativu, ali i da budete timski igrač. Aktivno tražite posao, ako ste nezaposleni.

Povoljan je period i za stjecanje novih znanja i vještina pa ne bi bilo loše da upišete tečaj ili se prekvalificirate ili steknete dodatnu obuku. Na sreću, 11. 08. Jupiter kreće direktnim hodom kroz 10. kuću Riba (karijera, društveno-profesionalan ugled i ambicije) i pomaže vam da jasnije vidite koje mogućnosti imate, te vam donosi potreban optimizam za pokretanje potrebnih promjena. Ribe koje su sigurne u smjer njihove karijere mogu ostvariti napredak i stvari i suradnje pokrenuti će se s mjesta. Ovaj mjesec novac vam pritječe kroz vaš rad i trud. U drugom djelu mjeseca dobiti ćete podršku obitelji.

Zdravlje i moral

Kuću zdravlja Riba aktiviraju Mlad Mjesec 31. srpnja/jula i pun Mjesec 15. kolovoza/avgusta 2019. godine. Ako uzmemo u obzir činjenicu da je vaša 6. kuća puna planeta, puno Riba mogu biti hipohondri ovaj mjesec ili će pretjerano brinuti o svom zdravlju i tražiti čudotvorne dijete i razne režime prehrane ili što god smatraju da je važno za zdrav život. Savjetujemo da se raspitate i razgovarate sa stručnjacima, a ne da provodite ono što ste negdje čuli da je dobro. Kolovoz/avgust je dobar za zdravlje i puno možete popraviti, ali ako tražite pomoć i savjet doktora. Ako niste duže vremena provjeravali krvnu sliku ili napravili kontrolu, sada je vrijeme za to. Nemojte dopustiti ljubavnim problemima da vam pokvare raspoloženje.

Savjet

Nemojte sve vrijeme uložiti u karijeru i pretrpavati se poslovima, jer vas trebaju i kod kuće! Sredite svoj život i ponovno odredite prioritete.

Izvor: tarot-horoskop

Neki baner