Vjeruješ li u snagu oprosta?

Uvrede, ponižavanja, omalovažavanja, predrasude , svađe, sukobi, bolni raskidi, ostavljanja bez razloga… sve smo to prošle i proći ćemo kroz naš životni put. Možemo li se nositi s tim da tim osobama oprostimo?

Oprost je jedna od najljepših, ali i najtežih činova. To je proces kopanja po rubovima srca i posrtanje uz rane i ožiljke koje su nam neke osobe nanijele. Ne ide lako, treba vremena, Treba duševnog boravka i mira sa samim sobom.

Najvažnije je oprostiti sama sebi, oprosti sebi što si bila naivna, što si lako vjerovala… oprosti sebi što si dala cijelu sebe u taj odnos… oprosti sebi što si popuštala i nadala se da će biti bolje,,,oprosti sebi što su drugi iskoristili tvoju dobrotu i stekli emocionalni profit od toga.

Jer si dala bezuvjetnu potporu, jer si saslušala sve probleme i besmislene žalopojke… jer si dala dobronamjerne savjete.

Oprosti sebi jer misliš da nisi dovoljno dobra.

Zatim pređi na sve ostalo što te veže za tu osobu, sretne i teške trenutke, priznaj sam sebi svoje emocije i ne stidi se toga. Sve to je dio tvoje nepobjedive nutrine koja te toliko puta izvukla iz blata.

Neki baner

Oprosti toj osobi ne zato, što su njegova dijela uredu, nego da bi ti nastavila dalje, Da bi izgradila nove, kvalitetnije odnose. Da bi sve ovo shvatila kao neprocjenjivu lekciju koju nisi naučila akademskim educiranjem.

Oprosti i ispusti taj teret iz sebe, taj kamen što te sputava da blistaš, da se smiješ da privlačiš svojom nevjerojatnom energijom, Ne dopusti da tuđe pogreške budu tvoji porazi, Jača si od njih, od osvete i svih zlih namjera i zato oprosti.

Sva ta poniženja će biti važan korak i da budeš opreznija, snažnija i da gradiš jedan kvalitetan i dostojan život s ljudima koji će cijeniti tvoju dušu kao svoje najveći dragulj.

Neki baner