Vrijeme korona i morona

Često volimo reći kako ljude nesreća zbliži. Kao, “ionako smo svi u istom loncu, lakše će nam biti ako smo si uzajamna podrška”. Osim ako u tom loncu nije koronavirus. Onda smo jedni drugima vukovi. Oni najgori, alfa mužjaci, koji žele dominirati, izgristi i prožvakati svakoga tko im se ne pokori. 

Prije nego nastavim, dopustite mi da kažem kako neću lamentirati o maskama, tim užasnim spravama (među pukom rado zvanima brnjice) kojima je cilj osakatiti naš komfor i prikriti pravu istinu o čipiranju, 5G mrežama i svim onim đavolijama skrivenima iza te “tobožnje” korone.

Neću. Ionako će me za svaku rečenicu glodati pomahnitala rulja koja u koroni vidi nekakvu dimnu zavjesu koja nam zaklanja pogled na svjetske zavjere koje smo, eto, mi uspjeli prozrijeti. Kakav da Vincijev kod, Sionski priorat, masoni. Korona je iluzija broj jedan, a nedostatak empatije i temeljnih ljudskih vrijednosti zastrašujuć.

Koliko god apela liječnici, epidemiolozi uputili, koliko god oboljelih i umrlih svakodnevno imali, uvijek će biti onih koji će se ismijavati problemu u kojem smo se svi našli. Maske će im biti nepotrebne, bolnice će im biti preprazne, umirat će “samo” oni koji su već jednom nogom u grobu, pa je ionako vrijeme da pakuju kofere za vječna lovišta.

Stavljaju “smajliće” ti internet ratnici, primarijusi, akademici, šamani i veliki vračevi na vijesti o oboljelima i umrlima, vele da su pacijenti i liječnici svi odreda plaćeni da glume kako korona doista postoji (dobro stoji ova država kad može priređivati igrokaze u svim tim bolnicama), stavljaju youtube clipove sa objašnjenjima teorija urote, cijepljenja/čipiranja i kidaju na komade svakoga tko se drzne reći kako nosi masku, kako se trudi živjeti i raditi u ovim (ne)vremenima i čuvati svoje i zdravlje bližnjih koliko može.

Neki baner

Misao kako je svaki umrli u ovoj epidemiji, koliko god godina imao, nekome bio nešto – djed, baka, otac, majka, brat, sestra…, ne prolazi nevjernim Tomama kroz glavu.

Misao kako je bez COVIDA-19 svatko od njih mogao živjeti još malo. Godinu, dvije, pet. Nije morao zauvijek zatvoriti oči izoliran od najbližih. U smrti smo uvijek sami, reći će netko, no ljubav onih koje volimo i koji vole nas jača je od rastanaka. 

“Imali su komorbiditete”. Svatko od nas može imati komorbiditet, jer nitko nije savršeno zdrav. Ergo, respirator nije SF niti za npr. nekog Borka i Ivanku, internetske ratnike sa diplomom iz urotničkih znanosti koji ZNAJU kako korona ne postoji i nude se za obilazak “praznih” bolnica, lizanje stolica i cuclanje kvaka na COVID-19 odjelu kako bi, valjda, što učinkovitije prenijeli bolest na sve one koji možda imaju toliko zdravog razuma da se ponašaju u skladu sa situacijom koja pritišće cijeli svijet.

Osim Donalda Trumpa. Njegov je sin od COVIDA-19 ozdravio za 14 minuta.

Chuck Norris je bio izložen koronavirusu. Koronavirus je trenutno u dvotjednoj izolaciji.

Otprilike isto. 

“Maska ne štiti sto posto!!! Al’ su vas zaj…li, hahaha. Ovce za šišanje!”, tipka slavodobitno jedan pripadnik internetske bojne potkrjepljujući svoja znanstvena dostignuća sa emotikonom dreka.

I na kondomima piše da ne štite sto posto, pa ih ipak staviš.

Da se razumijemo, ne volim paniku. Ne volim situaciju u kojoj smo se našli i pomisao kako ću još dugo jedino u vlastiti toalet moći ući bez zaštitne maske. Ali ako je to cijena koju moramo platiti da se ovo ludilo primiri, nemam problem s tim. Posve sigurno se ne planiram sramotiti ismijavajući ljude koji su se školovali za ono o čemu govore; ismijavajući liječnike čiju ću pomoć i sama nesumnjivo zatrebati, pa očekivati da je dobijem. Neću svojim nemarom ugrožavati druge, ne zato što mi je netko to naredio, indoktrinirao me, isprao mozak i što već kao argumente uzimaju teoretičari zavjera, već stoga što cijenim tuđe zdravlje, kao i vlastito.

No, nažalost protiv još jedne bolesti nema lijeka. Postoji oduvijek, a najdraže su joj situacije poput ove – pandemije, ratovi. Tada može rasti, množiti se, ulaziti u sve pore društva i ljudskih života, pa otuda bacati svoje klice gdje stigne. Ljudska je glupost vrlo ozbiljna bolest. Udružena sa izostankom empatije postaje opasnom, fatalnom. Probudi ono najgore u ljudima. 

Ne dopustite da vas dohvati. Sada je trenutak da budemo jedinstveni i brinemo jedni za druge.

I to će proći. 

Neki baner