Zadržati sebe u ljubavnom odnosu

Cijeli život sanjamo o potpunom zajedništvu. Toj nekoj našoj osobi, koja će donijeti veselje i ljubav. Onaj koji će nas uvijek bodriti, veseliti se našim uspjesima, poticati nas svaki dan da budemo ono što jesmo. San svake žene je imati nekoga uz koga može ostati svoja, a biti dovoljno njegova.

Zaboravljamo koliko je teško doći k sebi. Zaboravljamo ponekad koliko ružnih stvari smo prošle da bi se izgubile i ponovno našle.

Zaboravljamo koliko su nam oporavci duše trajali. Često se upustimo u nešto, znajući u startu da ishod neće biti onakav kakav priželjkujemo. Upustimo se jer smatramo da ćemo uz tu osobu pronaći i zadržati sebe.

Uviđate li pogrešku?

Ne možete uz nekoga pronaći sebe, isto kao što ne možete zadržati sebe ako se prethodno nemate. Možete rasti ili padati uz neku osobu, ili sami, na vama je. Ali pronaći sebe da bi se zadržali, isključivo je vaš posao.

Ta druga osoba u vaš život treba ući kada ste spremni i dovoljno svoji, jer život u dvoje nije nimalo lak.

Ako ste i dalje na klimavim nogama, ako ste i dalje spremni modelirati se kao glina u njihovim rukama, nećete imati ispunjen odnos.

Neki baner

S vremenom još više ćete gubiti svoj glas, zbrajajući sve one pozitivne stvari koje dobivate od njega, a koje jedva da možete nabrojati na prste jedne ruke. Zaboravljate ne sve one ružne stvari koje vam i dalje radi, ne krivite njega, tražite izlike za njegovo ponašanje.

Istina je da izlike i pravog razloga nema. Sami smo ti koji si dopuštamo da nas ljudi tretiraju kako nas tretiraju. Onaj tko spozna sebe, brže će raskinuti neke negativne odnose, brže će odreagirati na svaki osobni napad i otići deset koraka dalje, u budućnost.

Zdravo nadopunjavanje

Kada uđete u zajedništvo tako da ste pronašli sebe, shvaćate koliko je lako koegzistirati s drugom osobom.

Koliko je lijepo imati jednako tako pronađenu osobu, koja se kao i vi trudi jednakim žarom otkrivati i vas i sebe, napredovati i zajedno i odvojeno. Bitno je itekako da ostavite dio sebe samo za svoje radosti, da njegujete vrijeme zajedno ali isto tako i ono odvojeno. Napuniti se baterijama kako biste se skupa borili sa svakodnevnim problemima i izazovima.

Ako nemate sebe, ako dopuštate drugima da vam nameću svoja pravila, bit ćete duboko povrijeđeni i razočarani. Odnosi bi trebali biti ispunjeni radošću, trebali bi biti poticajni. Ali, da bi mogli i naučili voljeti druge moramo najprije naučiti voljeti i izraziti sebe. Partner koji vas cijeni nikada vas neće udaljavati od vaših ciljeva i od vas samih.

Promatrat će vas kao muzu, kao najljepše umjetničko djelo, biti sretan jer dijeli sebe s vama, cijeniti vašu različitost i težnju da ostanete svoji.

Nije zanimljivo imati kraj sebe osobu koju ništa ne zanima, osobu koja ne smatra da u životu treba pomicati granice i iskušavati nove stvari.

Čuvati ljubav ljubavlju

Ako ste prošli dovoljno toga da znate prepoznati tu osobu, grlite ju svaki dan i svaki dan si pokazujte koliko ste bitni jedni drugome. Ima tih nekih ljudi, koji će vam uvijek nešto zamjerati, prigovarati i spuštati vas, rezati vaša krila jer njima smetaju.

Ali, partner ne bi smio biti jedan od njih. Isto tako vi biste trebali naučiti biti partner koji dijeli sebe, potiče drugu osobu da čini ono što voli,.

Ljubiti i biti ljubljen ne znači sljubiti se u jedno, stapati se u jednu osobu. Ljubiti znači cijeniti i njegovati vaše različitosti i pronaći one točke gdje se vaše duše dodiruju i spajaju. Samo tako možete voljeti i ostati slobodni. Poštujući svoj i njegov prostor i težnje.

Na ništa drugo ne pristajte, jer život je ionako odveć kratak da bi i dalje uzimali mrvice sa stola. Zaslužujemo biti prihvaćeni i imati poticajan odnos. Takvi odnosi zaista postoje, nisu samo mit. Koliko radiš na sebi, toliko ćeš jednom i dobiti. Potrudi se otkriti sebe i otkriti ćeš slične sebi.

Marija Lombarović

Neki baner