Zahvalnost bivšim partnerima, lažnim prijateljima i dežurnim dušobrižnicima

Žene u tridesetima dođu u blagoslovljenu fazu mudrosti, zrelosti i sazrijevanja. S njima dođe faza zahvalnosti za sve proživljene boli, nedaće i neugodna iskustva jer su nas upravo ta iskustva formirala u snažne i neovisne žene. Dragocjene lekcije su nas naučile da procijenimo ljude i situacije, da ne pristanemo na mrvice i da ne toleriramo toksična ponašanja.

O bivšima i pokojnima sve najbolje

Došle smo u fazu da smo prestale analizirati razloge naglih prekida, varanja, izvlačenja, izmotavanja, različitih pritisaka i njihovih nerealnih očekivanja. Više sebi ne dopuštamo da budemo patetične i očajne i da svojim žalopojkama hranimo njihov muški ego. Više ne dopuštamo da se oni nad nama iživljavaju i ispoljavaju svoju ljubomoru i posesivnost. Ne damo da nas stavljaju u okove bolesne kontrole.

Više ne prolaze laži o njihovim prijateljicama i usputnim avanturama. Ne prolaze prekidi pa kasni noćni pozivi poslije dva mjeseca. Nema više mjesta za bilo što toksično. Jer ljubav nije postavljanje psihičke dijagnoze i liječenje frustracija i kompleksa. I ne , nema tu mržnje, niti želje za osvetom, za intrigama tko će kome. Svatko ide svojim putem. U srcu ostaje zahvalnost.

Kažemo: Hvala što si me prevario i otvorio oči, poslije tebe sam pronašla novog partera koji me drži kao kap vode na dlanu! Hvala što si bio ljubomoran! Ja sam otišla u nove životne avanture i proširila svoje granice! Hvala ti na tvojoj bolesnoj kontroli jer sam poslije prekida dobila odličnu poslovnu ponudu! Da, da, dragi bivši poslije vaših trauma smo postale najbolje verzije sebe! Vi ste bili tek jedna stepenica do ostvarenja naših najvećih životnih ciljeva!

Lažna prijateljstva otvaraju oči

Kada doživimo najteže životne trenutke, spoznamo tko ostaje na našoj strani. Kada obolimo od teške bolesti, vidimo tko ostaje tu do samog kraja, tko se ne boji krvi, povraćanja i kemoterapija. Spoznamo tko će sve trapiti dok žalimo za gubitkom voljene osobe.

Neki baner

Također vidimo tko uživa i dijeli našu sreću u trenutku naših zaruka, promaknuća i svakog novog slavlja. Vidimo tko je zavidan i tko je tu samo radi koristi, samo kada njemu ili njoj nešto treba. U tridesetima ostaje samo mali krug najodanijih prijatelja. Sve ostalo je pretvaranje, na nepodnošljivoj instant i fake razini. Zahvalne smo zbog razlike odanosti, povjerenja, razumijevanja od laganja, kritiziranja, podsmijeha i svih osobina koje imaju lažni prijatelji.

Zahvalnost
Photo by Jon Flobrant on Unsplash

Dušobrižnici i ostali psihički trolovi

U tridesetima smo zahvalne za sve lažne kritike bez argumentacije, za sva ogovaranja, tračanja i prozivke. Za sve rečenice koje su počinjale „ovo mislim za tvoje dobro.“ Zahvalne smo jer ih nismo poslušale.

U tom trenutku smo bile buntovne i prkosne i inatile smo se do kraja. I upravo je taj inat zaslužan za naše današnje samopouzdanje. Kada su nas vrijeđali i ogovarali, formirali su naše stavove, širili su našu energiju.

Jer smo odlučile da se nećemo spuštati na njihovu primitivnu razinu i uzdigle se iznad toga. Reagirale smo ignoriranjem i izabrale ono pozitivno, da budemo osviještene, samouvjerene, odvažne, prkosne. Dok oni pucaju od ljubomore kada vide da nas nisu uspjeli slomiti. Na tome smo danas zahvalne.

Neki baner