5 prirodnih savjeta u borbi protiv celulita

Dolaskom toplog i sunčanog vremena sve više razmišljamo o njezi tijela. Učinkovito i brzo uklanjanje celulita najteža je zadaća većini žena u ljetno vrijeme. U borbi protiv ovog najvećeg ženskog neprijatelja mrske “narančine kore”, nužno je pridržavati se ovih pet savjeta. Isprobajte.

Voda

Pijte barem osam čaša vode dnevno kako biste očistili tijelo od nakupljenih toksina i viška natrija koji uzrokuje nakupljanje tekućine u tijelu.

Tjelovježba

Celulit pogađa mršave ljude u jednakoj mjeri kao i pretile, ali debljanje može uzrokovati pogoršanje celulita i pojačati njegovu vidljivost. 

Zdrava prehrana

Jedan od glavnih problema celulita je prekomjerno zadržavanje vode u organizmu. Kako biste to spriječili jedite hranu bogatu proteinima jer on upija višak tekućine. Protiv celulita su učinkoviti: sirovo voće i povrće, namirnice bogate vitaminom C i kalijem, ružmarin, ljuta paprika, maslačak, kopriva.

u borbi protiv celulita

Foto: Canva

Neki baner

Masaža

Anticelulitna masaža i limfna drenaža pomažu u smanjenju stresa i poboljšavanju cirkulacije te pomažu u razbijanju celulita. Kada nanosite preparate protiv celulita kožu masirajte kružnim pokretima. Svakodnevno masirajte ugrožena područja u smjeru srca najmanje 15 minuta. Tako pokrećete cirkulaciju, njegujete kožu, djeluje na tonus i mišiće.

Njega kože

Prije nanošenja preparata za njegu kože potrebno je napraviti piling. Piling pomaže u uklanjanju odumrlih stanica kože, poboljšava cirkulaciju i protok krvi. Najbolje rezultate u borbi protiv celulita dobit ćete ukoliko preparate za učvršćivanje i toniziranje kože kombinirate s tjelesnom aktivnosti i zdravom prehranom.

Neki baner