Dan kada su nestali pravi muškarci: Sad su svi ili metroseksualci ili lumberseksualci – sve, samo ne muškarci!

Do prije par godina, trend među muškom populacijom je bilo izuzetno sređeno lice, podšišana kosa i opeglana i zategnuta odjeća. Zvali smo ih metroseksualci. Muškarci koji paze na svoj izgled više nego žene. A onda su došli lumberseksualci

Glavni znaci lumberseksualaca su velika, njegovana brada, jednostavna odjeća (traperice i košulja)… Lumberseksualci su postali kao antiteza metroseksualnom stilu – njegovanom izgledu muškarca koji voli skupu, modernu odjeću.

Naziv lumber potječe od engleske riječi koja znači drvosječa, a pojavila se u Sjevernoj Americi kao opis za bradate i snažne muškarce u košuljama, sa sjekirom u ruci, koji su bili osnova za ovaj novi stil.

“Metroseksualac je sada vrsta koja izumire, a zamjenjuju ga muškarci koje više zanima život na otvorenom nego njega i ljepota,” piše popularni američki bloger Tom Puzak.

Lumberseksualci imaju ove karakteristike:

1.Sređene drvosječe: to je tipičan stanovnik velikog grada koji radi u firmi novije tehnologije, prima pristojnu plaću i malo je zbunjen između želje da se zapusti, ali mu onaj metroseksualac u njemu to ne dopušta.

Neki baner
  • Njegovani bradati čovjek: iako je pustio bradu i kosu, on je njeguje više nego što žene njeguju sebe. Proizvodi za njegu brade postali su pravi hit u drogerijama. Njegovani bradonja svakih 7 dana ide na uređivanje brade, ali i feniranje iste.
  • Umjetna nemarnost: kao, njima nije stalo do oblačenja. Ali oni će uvijek da izaberati onu bijelu majicu koja nosi potpis poznatog brenda.

I dok se muškarci danas dvoume između toga hoće li biti metroseksualci ili lumberseksualci, dobili smo “hibridnog muškarca” nastalog spajanjem ova dva stila. To je muškarac koji je sve, samo ne izvorni muškarac. On bi da je mačo, ali ne bi da je zapušten. On bi da ide u lov i ribolov, ali udobnije mu je u kafiću. Da oblači što mu padne pod ruke, ali da je to brendirana odjeća. Da jede pravu mušku hranu, ali da se ne goji. Da pored sebe ima pravu ženu, ali da ona ispunjava sve uvjete današnjih modnih trendova…

I dok se muškarci tako nećkaju i premišljaju, izvorni tip muškarca je sasvim nestao…

stil

Neki baner