EKSKLUZIVNI INTERVIEW Najbolji dating coach u regiji, Sanela Kovačević Nelly poručuje: Svakog muškarca se može osvojiti!

Zahvaljujući svom poslu, zaista mogu reći da sam sretna što upoznajem i stupam u kontakt s najzanimljivijim ljudima koji žive na našim prostorima a i šire… jedna od njih je svakako Sanela Kovačević – Nelly, žena koja je prodrmala Balkan svojim blogom “Muškarac u šaci” te istoimenom knjigom i njenim nastavkom “Muškarac iz snova”, koje su obje postale bestselleri zapravo preko noći i kojima je tisućama žena pomogla, da konačno osvoje željenog frajera i ostvare s njim zreli, ljubavni odnos. Tko je Nelly, po čemu je posebna, koje tajne krije u rukavu te kako da stupite s njom u kontakt kako bi pomogla i Vama, saznajte u ovom zanimljivom razgovoru!

Lutajući bespućima interneta i tražeći inspiraciju za novu temu svog bloga, kojeg sam zbog siline obaveza u posljednje vrijeme potpuno zapostavila, negdje između dva sastanka i dvije zbilja loše kave, ‘slučajno’ sam naletjela na Sanelin blog i nisam ga mogla prestati čitati. U moru korisnih savjeta o muško ženskim odnosima, konkretnim problemima i rješenjima, iščitala sam glavnu poruku koju Nelly zastupa i pokušava prenijeti ženama, a koju i sama živim i zbog koje sam iste sekunde odlučila s njom stupiti u kontakt, je: Žene živite posvećene sebi, svojoj misiji, svom ostvarenju, svojim strastima a ne muškarcu!


Recite nam prije svega tko je Nelly kada nije najtraženiji dating coach u regiji? Što je veseli, ispunjava i što je njena životna misija?

Moja najnovija uloga jest uloga majke što mi ujedno predstavlja i neizmjerno veselje. Prije četiri i pol mjeseca rodila se naša mala Robin Sofia pa mogu reći da se nalazim u jednom novom, posebnom razdoblju života gdje svaki dan učim nešto novo i čini se da će uvijek biti prostora za učenje. Moja životna misija je pomoći ženama da postignu ono što žele na ljubavnom planu, a to je ujedno postao i moj poziv. Inače sam vrlo osjećajna osoba koja voli životinje (osobito mačke i pse), po tome pitanju dijelim iste vrijednosti sa svojim Muškarcem iz snova pa tako imamo četiri mačka spašena s ulice, te podržavamo akcije spašavanja napuštenih životinja.

Napisali ste dva best sellera „Muškarac u šaci“ & „Muškarac iz snova“, recite nam, jeste li očekivali da će knjige biti ovoliko tražene i da ćete ostvariti takav, zavidan uspjeh?

Iskreno, da mi je netko davno rekao da će moje knjige postići ovakav uspjeh, ne bih vjerovala. Gotovo da nema žene u regiji koja nije čula za Muškarca u šaci i Muškarca iz snova, što mi je izuzetno drago jer smisao svega je za mene omogućiti ženama svih generacija da na jednostavan način dođu do odgovora koje ne nude drugi priručnici – i na brz i jednostavan način pronađu rješenje za svoj ljubavni problem.

S kojim vam problemom žene najčešće dolaze, kakve savjete traže?

Žene najčešće žele vratiti interes određenog muškarca ili pak pretvoriti neobavezan odnos u ozbiljnu, kvalitetnu vezu. To su ujedno i tabu teme o kojima se malo govori pa žene napokon imaju štivo na tu temu i nekoga kome se mogu obratiti.

Neki baner
EKSKLUZIVNI INTERVIEW Najbolji dating coach u regiji, Sanela Kovačević Nelly poručuje: Svakog muškarca se može osvojiti!
Sanela Kovačević Nelly / Foto: Josip Čekada
Može li se baš svakog muškarca osvojiti i da li za svaku „bezizlaznu „ situaciju postoji rješenje?

Može – svaki muškarac je osvojiv, ali je pitanje koja žena ga može/hoće osvojiti. Vrijedi naravno i obratno. Zato uvijek žene učim da budu svoje, da se fokusiraju na sebe, a ne na određenog muškarca. Zanimljiva žena jest ona čija sreća ne ovisi o muškarcu i to je ono što čini ženu neodoljivo privlačnom u muškim očima.

Nekim je ženama „sretna ljubavna priča“ nešto što još mogu vidjeti samo na tv-u, recite mi da li je sve izgubljeno, jesu li muškarci zaista postali igrači bez manira s kojima „happy end“ ne postoji?

Nikako. Naime, muškarci kao i žene žele veze, samo imaju drugačija poimanja i „timing“ po pitanju vezivanja. Cilj muškarca je biti solo i ne vezati se dok ne naiđe Ona Prava. Zato kada muškarac kaže „Nisam spreman za vezu“ ili „Trenutno ne želim vezu“, to zapravo u većini slučajeva znači – Ne želim biti u vezi s tobom. Suprotno tome, čuvanje vlastitih teritorijalnih granica postane suvišno onda kada upoznaju ženu koju smatraju Onom Pravom. Tada se sve promijeni.

Jesu li žene na neki način „oštećene“ zbog bajki o Pepeljuzi, Trnoružici, Snjeguljici u kojima se pojavljuje „princ“ i zbog kojih mnoge vjeruju da će im taj muškarac samo s neba, kad tad pasti u ruke?

Neosporno je da postoje neki uvriježeni ideali te bajkoviti scenariji o Princezi koja korača u suton sa svojim Princom Savršenim, bilo da su utemeljeni na bajkama, romantičnim komedijama ili bajkovitim Instagram objavama. „Doći će onaj pravi kada se najmanje nadaš“ ili „onaj pravi te čeka iza ugla“ su naprosto zablude. Ono čemu ja učim žene jest da uzmu život u svoje ruke i pobrinu se za sebe, bilo da su u pitanju nova poznanstva ili poboljšanje postojeće ljubavne situacije jer svatko može i treba preuzeti odgovornost za svoju sreću. Žene koje čekaju da im prilika za novo poznanstvo dođe na vrata, upoznat će samo poštara ☺

Jesmo li same sebi najveće neprijateljice? U čemu najčešće griješimo?

Jedna od najvećih grešaka koje uočavam kod žena jest zaljubljivanje u potencijal koji bi određeni muškarac mogao imati, umjesto u muškarca kakav on trenutno jest i u ono što on trenutno nudi. Naime, žene nerijetko misle da mogu „popraviti“ muškarca koji zapravo ne ulaže dovoljno truda u njihov odnos te samim time preuzimaju ulogu „spasiteljice“, a to nikada ne donese željene rezultate. U konačnici, muškarci ne cijene žene koje ih „spašavaju“ od njih samih (njihovih poroka, stila života), žene koje ih strpljivo čekaju i toleriraju njihovo „loše ponašanje“. Drugim riječima, muškarac požrtvovnu ženu s kojom nije u pravoj vezi – ne cijeni. Požrtvovnost može biti cijenjena u pravoj vezi u koju oba partnera podjednako ulažu, ali ne i na početku odnosa.

EKSKLUZIVNI INTERVIEW Najbolji dating coach u regiji, Sanela Kovačević Nelly poručuje: Svakog muškarca se može osvojiti!
Sanela Kovačević Nelly / Foto: Sanja Žordić
Zašto muškarci padaju na nedostupne žene?

Muškarci se zaljubljuju u žene koje ih motiviraju da ulože trud u njihov odnos. Pokazuju interes, ali muškarcu daju dovoljno prostora i vremena da preuzme inicijativu. Kada žena nije uvijek dostupna te njezini planovi ne ovise nužno o muškarcu koji joj se sviđa, taj isti muškarac želi biti dio njezina života jer muškarac zapravo ne želi biti odgovoran za nečiju sreću, već želi biti dio te sreće.

Mogu li žene i muškarci biti zaista ravnopravni, ili jednostavno trebamo prihvatiti da smo različiti i da je to dobro?

Žene i muškarci svakako trebaju biti ravnopravni, no različitosti postoje. Primjerice, način na koji komuniciramo i percipiramo ljubavne odnose i veze uvelike se razlikuje. U današnje vrijeme sve veći broj žena i muškaraca sve teže uspostavlja komunikaciju s potencijalnim partnerom. Potraga za ljubavlju postala tako složen i često dugotrajan proces, a ključ ljubavnog uspjeha leži u olakšavanju i razumijevanja među spolovima. Kada znaš, a ne pretpostavljaš ono što druga strana želi, onda sve postaje vrlo jednostavno.

Jesu li muškarci zaista mnogo jednostavniji od nas?

Jesu, muškarci su zapravo vrlo jednostavni kada su u pitanju ljubavne veze. Najčešće točno kažu što žele/ne žele ili to pokazuju svojim djelima. Primjerice, muškarac koji je zainteresiran, nikada nije toliko prezaposlen da ne bi našao vremena za jedan SMS. Muškarac koji je samo djelomično zainteresiran ili pokazuje tek površan interes za ležerne susrete, naći će za vas vremena, samo onda kada njemu to odgovara. Između ta dva muškarca postoji ogromna razlika. Prvi može i hoće, dok drugi može, ali neće.

Radite li na novoj knjizi ili nekom novom projektu?

Jedan novi, uzbudljivi projekt je u pripremi o kojem za sada ne mogu puno reći, osim da uvijek osluškujem želje svoje čitateljske publike i da će ovo što spremam biti prava poslastica za sve moje vjerne čitateljice.

Što biste poručili našim čitateljicama, što da nikako ne rade ako se nalaze u problematičnom odnosu?

Poručila bih im puno toga, ali ono što mi prvo pada na pamet jest sljedeće: Ako se nalazite u odnosu u kojem samo jedna strana ulaže u vezu koja možda još uvijek i nije prava veza, a ta strana ste vi – smjesta prestanite s ulaganjem. Muškarcu treba dati priliku da se potrudi, samo tako će vas cijeniti. Ako muškarac ne mora uložiti nikakav trud da vas osvoji ili zadrži, sasvim sigurno se neće u vas zaljubiti.

Nelly možete pratiti na njenom blogu i službenom webu, te putem Fan pagea i Instagrama, a sve upite za privatni coaching možete joj slati na mail: [email protected] ili pratiti njen vlog putem YouTubea.

Neki baner