Fanatizam usmjeren protiv ženske slobode

Poništenje presude Roe vs.Vade od strane ultrakonzervativnog američkog Vrhovnog suda, pod Trumpovim blagoslovom, pokazao je da su žene obespravljene, marginalizirane i da se ide toliko daleko da se propituje njihova moć rasuđivanja i planiranja koliko djece, u kojem trenutku i s kim žele imati. Žele li ih uopće imati?

Presuda je ismijavanje žena, njima u lice, ponižavanje i nagovještaj udara na slobodu i ljudska prava uopće. Nagovještaj novih kontrola i tortura u kojima je glavni cilj osigurati da žene slijepo slijede patrijarhat koji se kao zalaže za život i koji poriče svako pravo žene, i do kraja ugrožava njeno dostojanstvo. Jer, po njima, Ona, ako nije majka, nije vrijedna spomena i života u patrijarhalnom svijetu.

Što poslije rođenja?

Oni koji štite pravo na život od začeća do smrti ignoriraju propitivanje i analizu kvalitete života. Njihova namjera bi bila produktivna kada bi se brinuli za kvalitetu života u ekonomskom, socijalnom, pravnom i psihološkom aspektu.

U kontekstu da su dobrodošla ostavljena djeca, da se osiguraju pristojni uvjeti za djecu koja žive u domovima za nezbrinutu djecu. Da se pobrinu za stipendije koje će ovoj djeci osigurati školovanje poslije osamnaeste godine života. Kada su prepušteni na milost i nemilost surovoj stvarnosti, nepotizmu i brizi za opstanak. Dolazi ekonomska divovska kriza koja će iza sebe ostaviti milijune mrtvih.

Oni koji štite pravo na život trebaju prihvatiti djecu svih boja kože, migrantsku djecu, transrodnu djecu. LGBT djecu, djecu s intelektualnim poteškoćama, djecu s poteškoćama u razvoju. problematičnu djecu, djecu koja žive s nasilnicima, silovanu djecu, djecu, žrtve pedofilije, Gospodo draga, ako se zalažete za život, dužni ste aktivno pomagati i sudjelovati u rješenju ovih pitanja. Jer život nije samo začeće, život je mnogo više od toga, a ovoj djeci je on često ispunjen s gorčinom, suzama i boli.

Neki baner

Ne smijemo zaboraviti ni pojavu sve većeg borja samoubojstava djece. Ta djeca su uplašena, nalaze se pod velikim pritiskom, strepnjom, Ona nisu prihvaćena, ona su izložena vršnjačkom nasilju, žive uz prijetnje i uvrede. Oni koji su za život trebaju se zalagati za slobodu, za život bez diskriminacije, bez mržnje, za svijet bez ratova i siromaštva. Tek kada ispune ovu zadaću, bit će vjerodostojni u očima javnosti.

Ženin život nije važan

No što oni čine, oni ugrožavaju žene, njihova prava i njihovu slobodu. Oni staju na stranu silovanja svaki put kada kažu da dijete ništa nije krivo, Ne razmišljaju o devet mjeseci agonije i podsjećanja žrtve na dan kada je silovanja.

Svakim danom i tijekom cijeloga svoga života gledat će to dijete kao posljedicu jednog tragičnog događaja. Oni, naravno, ne razmišljaju, nego imaju samo jedan pravac u kojem žele prisiliti žene da budu inkubatori da bude što više ljudi na zemlji. Po onoj plodite se i množite. Po njima je jedino udata žena s mnogo djece ona prava žena, koja je ispunila svoju misiju.

Što je sljedeće, hoćete li nas genitalno sakatiti, hoćete mjeriti naše seksualne aktivnosti, hoćete nam vi birati muževe iz svojih redova ultrakonzervativaca i na kraju nas primorati da s njima ostanemo čak i ako nas premlaćuju do smrti?

Jer tako slijedimo pravilo da je obitelj svetinja i da je muž, otac, glava kuće i da je njegova zadnja?

Što još hoćete od nas i hoćete li uskoro otvoriti totalitarne Gileade diljem planete?

Jer po ovome niste ništa bolji od islamskih fundamentalista. Biti katolik i vjernik na znači radikalizirati žensku slobodu i poslati je na inkvizitorski postupak . Isus se zalagao za ljubav, slobodu i jednakost. A u vašim porukama ima ljubavi jedino za rađanje.

Fanatizam usmjeren protiv ženske slobode
Photo by Josh Johnson on Unsplash

U rukama patrijarhalne hobotnice

Udruge za život bi trebale osuditi muškarce, vlastodršce patrijarhata koji i javnosti osuđuju pobačaj, ali su spremni na sve da bi svojim ljubavnicama osigurali iste. Da se ne rađaju izvanbračna djeca ili kopilad, kako su ih zvali u srednjem vijeku. Oni će to beskompromisno učiniti da bi zadržali svoj besprijekoran ugled obiteljskih ljudi. čuvara ognjišta.

To što je većina njih umiješana u seksualno zlostavljanje, pedofiliju, silovanje, trgovinu ljudima, korupciju i kriminal. To je, manje bitno. Najvažnije je da se oni izjasne da podržavaju beskompromisno život od začeća do smrti. Čak i pod cijenu života inkubatora, drugotnih žena.

Neki baner